Всичко за всички марки гел лакове-21

• 43 540
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За доставка на продукти, които имат евтина доставка в рамките на Германия и Англия например цък изпробвано с един доста скъп часовник, за който разбирасе потреперих леко докато видя, че системата работи и стигна до мен. Видях, че имат и от САЩ курсове веднъж в месеца.

И на мен много често с борн прити белещата база ми се налага всеки ден да попълвам по някой нокът. Някой път си държи цяла седмица, но последните два пъти ежедневно поправях, а толкова ми харесваше цвета и резултата... Когато ползвам матиращия топ на блускай ми става по-траен резултата.
Изглежда тук вече има повече почитатели на белещата база на Алесандо? Доста ме изкушава да пробвам. Бих пробвала първо без ултрабонд дали би станало по-добре. И на Алесандро белещата ли изтривате лепкавия слой?
Също така, струва ми се че някъде бях попаднала, ча за стриплака трябва активатор за свалянето, но не намирам информация дали го има заедно с лака като си го купиш или къде се намира да се купи, може ли някой, който ползва стриплак да помогне?

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 21:44 от anikolova86

# 556
  • Paris, France
аниколова, аз махам без активатор. Върху каре си се маха без никакъв активатор и много лесно. Той върху моите скапани нокти се маха с поглед, хаха.

Потребителка, от тебе научавам, че на ИБД ултрабонда се печал в лампа. Правя приятелка с него и никога не съм го пекла. Голям глупендер съм. Обаче гел-лакът си седи. За този говоря:

https://www.amazon.com/IBD-False-Nails-Power-Fluid/dp/B0077ZW2SO

Много е як и съхне на въздух. Следващият път ще опека. Аз гледах, че в салоните го пекат, ама на упътването пишеше да съхне 1 Мин.

# 557
# 558
  • Paris, France

Да, но това е нещо като базов гел с ултрабонд. Имах го, но на мене не ми реши беленето и не съм доволна. Това чудо е за гел по принцип и се ползува под гел-лак по изключение, само когато ултрабондът Powerbond не е достатъчен а той е. Този Бондер е много игра, особено за свободен край. Слага се, минава се със салфетка без власинки и се пече тогава. Това минаване със салфетката страшно помага да няма белене, обаче забелязах, че ако не съм сложила форма под свободния край почва да ме сърби кожата. До мехури не съм стигала, но ме дразни. Недоволна съм, че след махане лакът там, където съм сложила това нещо не се отлепя изобщо.

Потребителка, забравих да ти благодаря за подробните, както винаги, и много точни описания и мнения. Ако някога имаш време, би ли сложила линкове за топовете, които са лъскави и от които си доволна. Също да ми кажеш стават ли за гел-лак без гел отдолу. И имат ли лепкав слой. Причината да те питам е, че вече имат страшно много продукти, обаче преводът на френски или английски е машинен и нищо не ми става ясно. Twincoat съм пробвала и не останах никак доволна, но беше отдавна. Благодаря още веднъж за отделеното време и за информацията.

# 559
  • Down south
Аз имам Гелиш топ и база може би от 3г. Той също сле 5-7 дни губи първоначалния си блясък и мен точно заради това след това започваше да ме дразни, че още е здрав и е рано да го махна.След година почти почивка, сега трудно нещо се задържа обаче 5 дни.
Предполагам, че накрая минаваш топ слоя със спирт? При мен блясъка стои, докато стои и лака.

ПП Информативно, Gelish от известно време имат подновена формула, с нови опаковки.

# 560
Пристигна ми лака на ibd. След 2 дена ще мога да го пробвам, на пръв поглед е добре, но... щом е чист гел, то не трябва ли да не мирише на обикновен лак? Този ми мирише на обикновен лак повече и от на снб гел лаковете.

# 561
  • Бургас
Аз реших пак да пробвам с белещата born pretty,  този път с нормална база върху нея. Използвах и един едър брокат, който момиче от темата беше похвалила. На лявата ръка е поръсен върху лепкамия слой, а  на дясната потопен в бурканчето с неопечена база.

# 562
  • Mostly in my mind
Този брокат и аз го чакам. Дори изтече и времето за доставка, но го няма още.

# 563
Момичета, вчера покрай чистенето откъртих гела на цяла люспа. Днес сутринта забелязах петно :

Хем ме наболява пръста, хем не е баш синка. Притеснявам се за гъби, макар, че според снимките в гугъл изглеждат по друг начин....

# 564
Малко като начална фаза на плесен ми прилича. Умира от кислорода, изпили го малко

# 565
Малко като начална фаза на плесен ми прилича. Умира от кислорода, изпили го малко

Имаш впредвид да мина с пилата по нокътната плочка?
После какво да го правя? Да го мажа ли с нещо?

# 566
  • Paris, France

+1. Изрежи до дъно и режи, докато зеленията не се махне от свободния край! Никакъв гел по никой нокът докато това чудо не се махне. Камалия ти е дала добър съвет. Добавям, като изпилиш, да намажеш с чисто масло от розмарин, мащерка или чаено дърво и да посетиш с него преди да полираш. После мажеш с чисто масло всеки ден по няколко пъти всички нокти. Внимавай, ако имаш котка, че за мацките тези масла са отровни. Избери масло, което да не е отровно за котка, куче или каквото животно имаш! Не пипай новородени, бебета и стари или болни хора, защото при тях псевдонимите може да са фатални. Има смъртни случаи при бебета. След това белеща се база и смяна на лака всяка седмица с поне ден почивка и мазане с етерични масла. Преди поставяне на гел чакаш поне месец чист нокът. Има ли зелено, дори по свободния край, бактерията тръгва надолу. Успех, фокси и кураж!

# 567
  • София
Момичета, вчера покрай чистенето откъртих гела на цяла люспа. Днес сутринта забелязах петно :

Хем ме наболява пръста, хем не е баш синка. Притеснявам се за гъби, макар, че според снимките в гугъл изглеждат по друг начин....
пвевдомонас е бактериална инфекция, която оцветява нокътната плочка в зелен цвят. Моя препоръка масло от чаено дърво, масло от карамфил и тинктура на кастелияно хефе. Маже се сутрин и вечер, без изкуствено покритие до израстването на нов нокът. Бактериите се хранят с мъртвата тъкан от нокътната плочка, виреят на тъмно и влажно място, повече слънце и въздух и ще изчезне. Друго което може да помогне е октинисепт.

Скрит текст:
а ето и повече за тази вече доста често срещата бактериална инфекция
Псевдомонии.
В областа на ноктите се срещат 3 вида инфекции,чиито причинители могат да бъдат вируси,бактерии и гъбички.
Бактериите предизвикват преобладаващо мнозинство от бързо протичащи и остри възпаления на меките тъкани на нокътя и около него.Един вид инфекция е способен да порази нокътната плочка и възниква под изкуствено покритие.Нито химичната формула на изкуствения материал нито избраната технология при поставяне или изграждане,нито правилната грижа,нито допълнителните препарати за домашна грижа са в състояние да се противопоставят на тази инфекция.
Причинителят на инфекциозен процес под изкуствено покритие се явява Pseudomonas Aeriginosa. Тази бактерия с красиво латинско име всъшност е синегнойна пръчица или псевдомония.
Мнозина маникюристи и педикюристи смятат това възпаление за причинено от гъбички.Някой го наричат обикновена плесен заради синьо-зелената окраска на ноктите,поразени от псевдомония.Тази грешка в диагностиката често струва много на клиента,заради средствата вложени в антигъбични препарати, а също така води и до прогресиране на неизлекуваната инфекция и до разпространяването и’ в областа на кутикулата.
Голяма роля при развитието на псевдомонас играе имунният статус на организма.
Съвременните наблюдения на развитието на инфекцията на повърхността на нокътя под изкуственото покритие показва , че синегнойната пръчица може да се развива при недостстъчен достъп на кислород.В този случай главно условие за развитието на псевдомонията се явява температура 36-37 градуса и висока влажност.
Псевдомонията в процеса на своя живот и развитие изработва пигмент, който оцветява нокътната плочка в синьо-зелен цвят. Този пигмент носи названието пиоцианин.При засилено действие на киселини,цветът на пигмента може да се измени до кафяв или даже чисто черен пигмент.
Инфекцията не започва да се развива без да има причини за това.Условията са: влажност и топлина, а също така и отслабен имунитет.Когато става дума за изкуствен материал , който покрива нокътя инфекцията се развива при отслояване или отлепване на изкуственото покритие от естествения нокът.Това може да бъде вследствие на неправилна обработка или при неправилна експлоатация на изградените или покрити нокти, така и при недообработка на отлепването при поддръжка( когато майсторът оставя отлепилата се зона и просто я “залива” с нов материал).В “джоба” между изкуственото покритие и естествения нокът се създават идеални условия за развитието на бактерии.В тази кухина има идеална среда за развитието на псевдомонията : висока влажност,постоянна температура и хранителна среда,в ролята на която влиза кератинът на естествения нокът. Кератинът на нокътя представлява стопроцентов протеин и е добра среда за развитието на бактерии.
Няколко дни след инфекцията се появява петно със синьо-зелен цвят.За кратко време петното става интензивно оцветено и започва да увеличава размера си. Известни са случаи,когато инфекцията поразява цялото нокътно легло и даже се разпространява под материала.Целият този процес отнема седмица-две и не се съпровожда от никакви други симптоми.На първоначалния етап в развитието на инфекцията тя може да бъде премахната и в салонни условия, без да се прибягва до интензивна лекарска помощ.Опасността възниква на следващ етап,когато инфекцията се развива,освен неестетичното зелено петно се появяват и други симптоми като парене,болка и даже забиране.
На практика такива запуснати случаи се случват доста рядко, тъй като обикновено при появата на зелен оттенък на нокътната плочка клиентите тутакси се обръщат към маникюрист.Ако специалистът професионално обработи мястото на инфекцията , то изходът ще бъде благоприятен .Ако нокътят е станал болезнен, появило се е зачервяване или още по-зле -гной , е нужно обръщане за помощ от лекар, тъй като псевдомонийната инфекция,преминала към меките тъкани на пръста може да доведе до лоши последствия.
Следващ случай за появата на инфекцията на ноктите е възможен ако специалиста не е спазил правилната технология за изграждане или покритие и корекция на ноктите,тоест пренебрегне използването на професионални антисептици и препарати и не съблюдава определената последователност при подготовка на естествения нокът за неговото покритие.
В такъв случай оказалите се на повърхността псевдомонии се “ запечатват” под слоя акрил,гел или гел-лак.Бактериите получават достатъчно влага заради изпотяването на нокътното легло и започват стремително да се размножават под озлъственото покритие.Практически инфекцията е способна за няколко дни да достигне живите структори и да проникне под естествения нокът.В резултат се получава онихолизис( отлепване на нокътя от нокътното легло)

# 568
Здравейте, момичета, не мога да Ви насмогна с четене.
Неви, така се смях за коментара ти за лампата. Гуш!
Фокси, на мен така ми се получаваше, когато бях с белеща база и каре под нея. Ти с гел ли си била или с белеща база? И аз мисля като другите, че се умре от кислорода, ако е бактерия.
Когато пусках поръчката на Коди, успях да си поръчам новата база за меки и чупливи нокти. Ще дам отзиви.
Ето нещо и от мен
Скрит текст:

С пигментите не се разбирам, сложих и ултрабонд и пак се е изтрил по върховете самия пигмент.
За топовете, много ми харесва топа на Gel it up, но при някои клиенти се забелва на люспа, а на други нищо им няма. Не зная обаче защо, за сега той ми е фаворит.

# 569
Пешън - с гел бях, засрещнах си нокътя в един ъгъл при чистене и се отлюспи. Тази сутрин реших да оправя поражението и видях петното.

Еласмен - какво е октинисепт и от къде да го взема?

Невена - далеч е от свободния край и повече от това не мога да изпиля като дължина, че започват да ме болят възглавничките. От доста време поддържам малко над тази дължина и живеца буквално е тръгнал нагоре и е супер чувствително. В същото време ноктите са тънки и меки и ако са без покритие се зацепват отстрани в месото.
Довечера ще сваля гела, ама как да укрепя ноктите да не се цепят отстрани?

Общи условия

Активация на акаунт