За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 35 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Относно регулирането на влажността с проветряване да се уточня: когато влажността зимата ставаше твърде висока, проветрявах и рязко падаше. Но да, аз затова уточнявам за кой град става въпрос, всеки град е с различен климат.
Никога не съм засичала колко кърма поема бебето ни, само веднъж опитах, но беше на възраст над месец, изтеглих преди и след кърмене. Kokoshy го е написала точно. И аз храних максимум на 3 часа, броено от началото на кърменето, минимум 7-8 хранения, следях да има поне 6 добре намокрени памперса, както и поне 1-3 да са с ако, на което цветът трябва да е златист, да е като златисти трици. И много важен критерий бебето да наддава, наша позната ни даде кантар и следяхме първия месец теглото. Така че бебенцето е много малко на тегло и може тези милилитри да са нормални, следи за всички тези неща и вярвам, че всичко ще е наред!

# 61
Здравейте, бебето ми е на 10 дена 2400 тежи, роди се мъничка. Колко милилитра кърма трябва да изпива на хранене през 2 часа? Хапва около 30 милилитра, нормално ли е?
Ние също се родихме толкова и 2.200 ни изписаха. Аз се цедих и така и давах да яде. От болницата ми обясниха че всяка седмица трябва да овеличавам количеството с по 10мл и така като навърши 1 месец бебо трябвало да яде по 90-100 мл . Според мен е добре както казаха и другите следи за напишкани памперси просто се води по детето, то най добре знае.

# 62
Здравейте, бебето ми е на 10 дена 2400 тежи, роди се мъничка. Колко милилитра кърма трябва да изпива на хранене през 2 часа? Хапва около 30 милилитра, нормално ли е?
Нормално е предвид, че е по-мъничка, а и АМ засища повече от кърмата..

# 63
  • София
dolca.callejo, моят син в родилното изпиваше от 30 до 50 мл като се хранеше на час/час и половина.
У дома не съм го мерила след кърмене.
Роди се 2,400, спадна на тегло, а при изписването беше 2,380.

# 64
В София сме, отопляваме се с климатици. Не съм имала проблем с детето. Та не са толкова страшни тия машини. Обаче въглищата са и по-точно прахът от тях и пушекът в помещението от горенето.
Dolca. Защо не се обадиш на консултант по кърмене? Според мен ще е много полезно и ще ти даде хубави съвети.

# 65
  • София
Аз съм комбинирала колийф, лефакс и Линекс. Не бях очарована и смених на абоколикен, есппумизан л и флора бимби (само по 1 на 5-7 дни)
Задна хрема и хриптене са мноооого различни неща. При задна хрема има много секрети, които не изтичат навън, а директно в носоглътката, в следствие на което детето се дави и трудно ги преглъща. Хриптене се получава в начален стадий на хрема или при зъбоникнене.

# 66
Другия месец трябва да водя малката на нефролог. Можете ли да ми препоръчате някой читав във Варна?

# 67
  • Варна
Когато ходих при Балев във Варна по време на бременността, той ми препоръча като нефролог Стефанов, а неговото мнение много означава за мен, също от доста майки съм чувала положителни мнения. Аз лично не съм го посещавала, тъй като след раждането Балев прегледа огново сина ни и каза, че няма проблем(видя увеличени легенчета на бъбреците по време на бременността).

# 68
Момичета вашите мъници как изкараха ваксините , които се бият 2 месец , те са две на куп. Моето бебе плачеше много , но изведнъж започна много да спи и не иска да се храни от вчера , това нормално ли е според вас Simple Smile

# 69
Никога не сме слагали две на куп

# 70
  • Варна
Кога са сложени ваксините? Нищо особено нямаше при моя син, с изключение на това, че 3-4 часа след синфлорикса започваше да плаче и се успокояваше след еднократна доза панадол. Явно го е приболявало.

# 71
Кога са сложени ваксините? Нищо особено нямаше при моя син, с изключение на това, че 3-4 часа след синфлорикса започваше да плаче и се успокояваше след еднократна доза панадол. Явно го е приболявало.

Вчера в 18:00 и тъм 00 започна да плаче много с отказ да се храни , дадох панадол после стана чак в 6 и пак хапна около 60 грама , после  към 30 грама изяде в 9 , в общи линий не иска да се храни

# 72
  • Варна
А иначе как се държи? С изключение на този рев първия ден не си спомням да е имало нещо особено при нас, но аз кърмех и нямам представа колко е изяждал.

# 73
От  педиатърката знам че ваксина се слага до обяд ( защо в 18ч сте сложили) за да се риагира при евентуална реакция, това по принцип го казвам. Иначе поведението му е нормално явно организма си се бори в момента и допълнително натоварване на коремчето му идва в повече. Наблюдавай го и ако те притеснява нещо питай лл.

# 74
  • Варна
И нашите ваксини са слагани следобед, просто тогава бяха детските консултации.

Общи условия

Активация на акаунт