За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 36 847
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз всичко си обяснявам със зъби Joy . Моят започна така да приревава от пети месец, първият зъб изби на 6м. Сега е на годинка и продължава да плаче без да се буди. Ставам за биба между 5 и безброй пъти.

# 586
Нашето спи в кошарата и по принцип си спи 10-тина часа. Но има нощи, в които не знам какво го мъчи, но реве. Без да е буден. Просто си проревава и като му дам бибата и го погаля по главичката се успокоява и продължава да си спи. А често и без моя намеса се успокоява. В особено тежки нощи, когато през 2-3 часа така проревава, си го взимам при мен. Спим си гушнати и ако стане неспокоен му слагам бибка и го галя, но поне не ми се налага да ставам и да ходя в другата стая (той спи в отделна стая). Но фактът е, че когато е при мен на леглото, аз само придремвам...не може да се каже, че спя. Той си кърти доволен.

Вашите бебенца, между другото, плачат ли така в съня си? От какво може да е? До около 2-ри месец не го правеше.
Може да сънува нещо.. Моята тогава проплаква или се смее чак с глас..

# 587
И моята е така някой път направо започва да крещи ,но не си отваря очите .. и сама си се успокоява повечето пъти ..

# 588
Ако си натиска бузата, ръга пръсти,са 100 процента зъби. Може и да си търка личицето. Правят го и на сън. А може и газове да са причината, но обикновено като пръцне бебето и спира да мрънка.

Аз пък си спя чудесно с беба, въпрос на тренинг е, гушваме се и откъртваме. Често пъти тя ме буди, пипайки и стискайки носа ми.

# 589
Ако си натиска бузата, ръга пръсти,са 100 процента зъби. Може и да си търка личицето. Правят го и на сън. А може и газове да са причината, но обикновено като пръцне бебето и спира да мрънка.

Аз пък си спя чудесно с беба, въпрос на тренинг е, гушваме се и откъртваме. Често пъти тя ме буди, пипайки и стискайки носа ми.
И нашата беба си спи при нас.. Имаше страшни колики и само това беше решението що годе да спи тя и ние със съпруга ми.. Него го беше страх в началото и от неговата страна я огражда с една завивка, но вече и той свикна и си спи между нас двамата и няма никакъв проблем.. Освен, че тя се пери навсякъде и на нас ни остава по един край 😂

# 590
Ставам за биба между 5 и безброй пъти.
Не я ли намира сам?
Аз хвърлям 3 биберона в леглото , че все да има една под ръка. В съня си си намира все някоя и си я тика в устата.
 Сутринта като се е наспал всичките ги хвърля през решетките на кошарата, сяда под камерата и ми ги сочи да видя, че са паднали Wink после минава на чорапите Wink

# 591
И нашата бебка спи при нас. Буди се от месец 4,сега скоро ще стане на 10м.Спи при нас, защото наистина се буди много често, плаче. Успокоява се с биберон и най-вече с пиене на вода. Ако си спи в креватчето това означава да ставам по 5,6 пъти нощем и така няма да спя въобще!  Така на спалнята поне е до мен, за нас това е оптимални вариант за поне малко сън.
Незнам какво я мъчи. Понякога наистина са газове, които чувам. Зъбчета има две, незнам дали всяка нощ плаче от тях, по-скоро не.

Пп:Все пак съм на мнение, че по-хубаво от това бебето да си спи в собственото креватчето няма!

# 592
Ставам за биба между 5 и безброй пъти.
Не я ли намира сам?
Аз хвърлям 3 биберона в леглото , че все да има една под ръка. В съня си си намира все някоя и си я тика в устата.
 Сутринта като се е наспал всичките ги хвърля през решетките на кошарата, сяда под камерата и ми ги сочи да видя, че са паднали Wink после минава на чорапите Wink

Ето това е супер идея. Едното е пристрастено към биберона, другото му се гади от него. Още не може да хваща и да си го сложи в устата, но когато може, ще изсипя 1 чувал биберони в леглото. И чорапи. Joy

# 593
  • София
И аз чакам да почне сам да си намира биберона. На 5 м. и още не е усвоил това умение. До тогава явно аз ще му го давам. Grinning

# 594
Откакто четох за един случай в Англия за задушено бебенце на 2 месеца от майката, докато го кърмела и заспала, изобщо не слагам малката да спи при мен, ако плаче я гушкам докато заспи и после в нейното легло, експерименти не ми се правят, а и е по-добре да свикне така, после трудно отвикват като порасне.

# 595
 Аз първите 2 месеца спах и кърмех. Има си пози за кърмене легнал. Всеки си избира сам. Но твърдения, че е опасно, не са верни. Бебето може да се задуши само в креватчето, докато родителите спят. Това довод ли е да не спят сами бебета в кошарите? "Откакто чух, че майка смачкала бебето" си не е довод. Нека не плашим младите майки, които четат тук. Това с отвикването също не е вярно. Детето ми спи от 2ри месец само в креватчето. Няма проблем да спи само и да спи със нас. Има режим на спане пак от втори месец, който само си изгради. Бебета са човечета, имат своя индивидуалност и нужди. Едни могат да спят сами, други имат нужда да са близо до мама и тати, за да заспят. Всеки родител преценява за себе си. Но моля без категоризации дали е опасно, особено от хора без опит в конкретната ситуация.

# 596
Ох, децата са лесни, спят навсякъде, като им се спи. Не са с опънати нерви, като нас. Сина ми е заспивал и на виенско колело, изобщо не му пука. Simple Smile

# 597
Има елементарни мерки за безопасност при спането с бебе, не е нужно да се драматизира. Сега, ако някой се притеснява, че ще заспи като пън и ще си смачка бебето, очевидно тази работа с co-sleeping не е за него.

За мен беше и все още е важно да взимам максимално много сън. Въпреки закаченото креватче за спалнята без преграда, първите 2 месеца дребната спеше само до мен, иначе се будеше в момента, в който я оставях. През деня нямаше проблем да спи сама в отделна стая в истинска кошара. На втория месец вече спеше спокойно в закаченото креватче и с едно погалване или подаване на биби, без да ми се налага да ставам, си дадох сметка какво удобство е такова креватче. При мен лошото е, че стана ли, се разсънвам, а с него не ми се налагаше. В момента, в който започна да спи по цяла нощ (11м.) дребната беше преместена в детската стая при сестра си. Без абсолютно никакъв проблем, все едно само там е спала. Това последното го пиша преди някой да е извадил аргумента за спането в едно легло с родителите до пълнолетие. Има нощи, в които се буди, тогава я взимам при мен и заспива веднага, като я гушна.

# 598
Аз и с голямата съм спала и сега с малкия. Тя спа с нас до към 2 месеца, после сама в креватчето. След това се преместихме и заради новото място ли, но пак се върна да спи при нас, на година беше. После сама поиска да се премести пак в креватчето си. А малчото спи с нас почти от началото, просто не мога да остана будна докато го кърмя и после да го преместя и така си караме за сега.

# 599
Всеки си спи на леглото , а баща и откакто се роди тя спи във хола Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт