За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 35 930
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Велико Търново
Добър вечер, Макситрол капки , изписвали ли са ви срещу Стафилококи за бебе на 3 месеца става на въпрос, в нослето?????
Още втория месец давах такива, след като му взеха носен секрет. Стафилококите бяха от родилното.

# 646
1. Бебе на 1 месец. Бял обложен език от 3 седмици насам. Нормално ли е?

2. Същото бебе се роди 3400 гр. Храни се с 480 мл мляко на денонощие в момента. Достатъчно ли е за едномесечно бебе? Още не сме го теглили.

# 647

2. Същото бебе се роди 3400 гр. Храни се с 480 мл мляко на денонощие в момента. Достатъчно ли е за едномесечно бебе? Още не сме го теглили.
1. най-вероятно има гъбички от млякото.. Особено, ако не предлагаш вода, за да си оплаква устата от млякото..
2. Трябва на кърмене/ядене горе долу да изяжда по 60-70мл мляко, но бебетата сами си регулират.. Тези, които кърмим няма как да знаем по колко изсукват бебетата ни.. Може на едно ядене да хапне по-малко, на другото ядене повече..

# 648

Абсолютно не е нормално това количество храна. Едномесечно бебе, с рожденно тегло 3400, ако наистина яде толкова, означава че е системно недохранвано. Дори и 3 килограма да е родено, Дори и 2 килограма да е родено. Хубаво, че не сте го теглили, не сте ли имали посещение от педиатър, споделихте ли колко яде.

# 649
  • Варна
И ние сме в отбора на падалите. На почти всички мои приятелки децата бяха падали и аз си бях казала, че много ще внимавам. Да, ама не. Нали голям фен бях на прилежащото ни легло, толкова доволна бях, в средата на пети месец го оставих за минута и отидох в тоалетната, то уж е със стопер на колелцата, как се беше завъртял(до този момент рязко не се беше завъртал сам), беше пропаднал под него през процеп между спалнята и леглото. Чух истеричен рев, веднага усетих, че нещо не е наред и влизам, виждам го на земята, под леглото, щях да припадна. Взех го на ръце и ревяща отидох в другата стая да казвам на мъжа ми да отиваме в спешното, огледахме го, нищо видимо нямаше, но ме беше страх така да чакам. Плачеше си доста, успокои се след 30 минути, чакахме 1 час с всички цигани(то основно такива имаше там) в спешното, накрая при някакви отегчени лекарки, които клатеха глава и ни гледаха все едно сме изроди, изпратиха ни на рентген, питахме задължително ли е, ами ако сме искали да откажем. Е какво означава да искаме? В рентгена пак ги питаме, наложително ли е да го облъчват, ами не знаем, питайте неврохирурзите. Отиваме при неврохирурга (различни тела в една болница са все тези места), станало е вече 23 часа, падна в 20.30, детето не е яло, ама и не плаче. Тя каза, че нямала право да преглежда без рентген, ама да се подпишем, че отказваме, опъна му ръцете, той се усмихваше вече, тя каза, че му няма нищо, че е притеснително, когато падне и не плаче или загуби съзнание. Щом плачело детето, било добре. Каза да следим в следващите 24 часа да не е много поспалив, да не повръща, ако забележим нещо, пак при тях. Питаха ни на какво е паднал, ние не бяхме видели върху коя част на тялото е паднал, беше върху паркет. Същата вечер сме били с поредното паднало бебе в спешното, лекарката каза, абе какво става тази вечер. Срам ме беше да кажа, че е паднал. Даже и още само на 1 приятелка съм споделила. Следващата 1 седмица не бях на себе си, чувствах се много виновна, вече и за секунда сам не го оставям, ако не е вързан с колани или не е в кошарата. В спешното една лекарка ни каза, че както е лекарка, нейният син е паднал от количката и си е избил предните млечни зъби. Днес едно момиченце падна пред мен, на около 3 годинки, беше с родата от 5-6 човека и всички като ихнаха, тя се стресна не от падането, а от тях и заплака. Но това е, когато са по-осъзнати.

# 650
Салсиша, как пък отсече, че бебе на месец, което на хранене изяжда 480мл мляко е системно недохранвано дори и да е родено 2кг? Моето се роди 2кг и в края на първия месец ядеше по 7 пъти по 70мл на хранене, а качи повече от килограм. Едва в края на третия месец започна да изяжда по 100-110мл а всеки от първите три месеца качваше по над килограм.

Алмира, аз също обаче смятам, че му е малко млякото на твоето бебе. По спомен казвам, че май имаше някаква формула за изчисляване на количеството мляко, което е необходимо. Май беше 1/5 или 1/6 от теглото. А как са памперсите? Има ли достатъчно напишкани и наакани?

# 651
Добър вечер, Макситрол капки , изписвали ли са ви срещу Стафилококи за бебе на 3 месеца става на въпрос, в нослето?????
Още втория месец давах такива, след като му взеха носен секрет. Стафилококите бяха от родилното.

Поне успя ли да се махне бактерията от тях, мене малко ме е страх честно казано да ги пробвам, защото съм чувала от хора, които са ги ползвали за очи, че се вдига кръвно от тях

# 652
Когато синът ми падна, докато баща му го гледаше, баща му беше по- уплашен от бебето Wink

# 653
Салсиша, как пък отсече, че бебе на месец, което на хранене изяжда 480мл мляко е системно недохранвано дори и да е родено 2кг? Моето се роди 2кг и в края на първия месец ядеше по 7 пъти по 70мл на хранене, а качи повече от килограм. Едва в края на третия месец започна да изяжда по 100-110мл а всеки от първите три месеца качваше по над килограм.

Алмира, аз също обаче смятам, че му е малко млякото на твоето бебе. По спомен казвам, че май имаше някаква формула за изчисляване на количеството мляко, което е необходимо. Май беше 1/5 или 1/6 от теглото. А как са памперсите? Има ли достатъчно напишкани и наакани?

Съгласна, моето също се роди малко, ядеше и тя по толкова и наддаваше около 1 кг на месец.

# 654
Това, че не дава вода не означава, че бебето ще хване млечица.
Моят син не е пил вода и не е имал млечица.

# 655

Има си начин да се изчислява и той е един общо взето. И моите се родиха по 2 килограма, знам колко ядат и колко трябва да ядат. А това е почти двойно повече родено. В края на първия ще е поне 4,5, какво си говорим изобщо ... ядене по 60 мл ...

# 656
  • Плевен
С дъщеря ми постоянно бях в този филм с формулите. Ми не искаше да яде колкото излиза по формулата и това е. Няма как да го тъпчеш насила. Тя си наддаваше добре. Друг е въпросът, ако не наддава бебето. Трябва да се претегли и да се прецени. До колкото знам има по калорични млека, ако бебето е на ам де.

# 657
И в нашата отчетна си спомням една мама, чието на 3 месеца ядеше 70-90 мл на хранене АМ.

# 658
Това, че не дава вода не означава, че бебето ще хване млечица.
Моят син не е пил вода и не е имал млечица.
Потвърждавам. Това с водата е абсолютен мит.
Относно храненето, моето бебе се роди 3, 400 кг. Само една седмица е дохранвано с АМ, поради късно слязла кърма. 1 месец беше 3890кг. Вторият 4560кг. И за кърмено бебе това е нормално. Сега е на 5 и половина и е 6кг. На същата възраст други са по 8-9 кг. Това не значи, че моето изключително кърмено бебе е малко или недохранено. Хората сме различни, растем различно, различни гени носим. Авторката на поста май храни с АМ или аз бъркам? И в тоя случай се качва повече, но няма калъп за наддаване. Да не стряскаме майките. Има горни, има долни граници.

# 659
До един етап на живота не сме толкова различни, има си някакви рамки и когато бебето тотално се разминава с тях, обикновено точно това означава.

Общи условия

Активация на акаунт