Цветята в нашия дом /тема 75/

• 56 129
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Аз. Току що разсадих едни лалета и нарциси, който от години изкарват на листа и не цъфтят. Розата от саксия преди няколко дни я засадихме в градината, но листата изсъхнаха. Днес поизрязахме малко и другите рози в градината

# 361
Гледали ли сте камелии вкъщи, на балкон? От какви условия се нуждаят?

# 362
Полях едно изсъхнало мушкато. Ако има живот в него, след колко дни трябва да му проличи? Седмица да изчакам евентуално възкръсване достатъчно ли е?

Ако има живот, ще си личи и без поливка. Връхчетата последни умират. Провери ги тях. Ако надолу само е изкуфяло стеблото, отчесни връхчета и ги вкорени.

# 363
Ясно, загинало е напълно.
Една баба ми каза, че мушкатите ги вади есента от саксиите или градината, отръсква им пръстта, връзва ги с канап на снопче и ги закача в мазата цяла зима без грам вода - напролет ги бучи в пръстта в градината и те оживявали.

# 364
Ясно, загинало е напълно.
Една баба ми каза, че мушкатите ги вади есента от саксиите или градината, отръсква им пръстта, връзва ги с канап на снопче и ги закача в мазата цяла зима без грам вода - напролет ги бучи в пръстта в градината и те оживявали.

Точно,  и майка ми така ги съхраняваше - с корените нагоре, а на пролет късаше оживелите връхчета и ги вкореняваше.

Опитай дали няма нещо живо в някое връхче, прекърши и то ще си покаже. умрелите стебла се сплескват, живите са твърди.

# 365
  • на острова на мечтите
Гледали ли сте камелии вкъщи, на балкон? От какви условия се нуждаят?
не обичат топло и искат сенчесто място. От време на време слагам чашка оцет, когато поливам. И много вода не искат.

# 366
Уф, моя балкон е южен, много слънце по цял ден... Май няма да се получи Sad

# 367
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
честит осми март момичета

# 368
 Честит празник, мили дами!

# 369

Подариха ми тези цветя, някой има ли идея как се казват и как се отглеждат

# 370
Иглика, гледат се в градина.
Преди няколко дни имаше питане в една от темите. Потърси го.

# 371

Подариха ми тези цветя, някой има ли идея как се казват и как се отглеждат

Това не е ли иглика , или поне на мен ми прилича на иглика. Препоръчайте ми някоя цвете което да издържа на много топло и по малко светлина. Искам да си сложа на тоалетката в стаята, но работата е там че стаята ми е с по малко светлина особено през зимата, и понеже е по малка от камината става горещо

# 372
хлорофитум = зелена лилия Simple Smile
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=195

# 373
Ох аз имам точно такова, но явно забравям да го завъртам редовно и листата му все на едната страна стоят. Тия дни му допълних и пръст, че се беше спекла и направо се беше отделила от саксията. Иска ли някакво подхранване?
Сега се зачетох, явно малко му е поливането и седи бледо.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 15:32 от killpop

# 374
търпи подхранване, но минава и без него. Simple Smile
може да го забравите с поливането - като полеете се съживява.
сървайвър е!
ако е на по-тъмно може да не е толкова шарено и да не цъфне, но пак ще изглежда добре.
ако въздухът в стаята е прекалено сух, изсъхват връхчетата на листата.

Общи условия

Активация на акаунт