Цветята в нашия дом /тема 75/

• 56 123
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря!
Стих се друго - тия дни купих бегония и лилиум, насадих ги уж, ама май се оказва, че съм ги обърнала наобратно! Специално за бегонията се чудих, на вдлъбнатата страна ми се стори, че са коренчетата, подобно на чесъна, и така я насадих! А сега чета, че май това била горната страна. Май ще трябва да я вадя Grinning Също се чудя, в момента е в саксия на терасата, че е топло тия дни, да я прибера ли, докато порасне или да седи там? Стори ми се, че е градинска, амма знам ли, може да е уязвима.
За лилиума май се оправих, само се чудя, на опаковката пишеше да се сложи на 15см дълбочина. А не трябва ли горната част на грудката да седи над пръстта?

# 376
Момичета сдобих се с фрезия,но жената казала,че била мн капризна,като малко дете да се гледа...На опаковката пишеше-50-75 млн вода всеки ден,светлина,но не директни лъчи и темп 18-22 градуса...Някой ще даде ли друг съвет,че да не я изхабя... Мерси!🌷

# 377
  • 1st floor
Знаете ли защо тригодишните ми зюмбюли не искат да пораснат от луковичката? Sad Миналата година бяха покарали малки зелени листенца и щом изкарах саксиите на прозореца и започнах да поливам, пораснаха. Тази година си стоят с едва забележими зелени листенца и не мърдат вече втора седмица.  newsm78

# 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета сдобих се с фрезия,но жената казала,че била мн капризна,като малко дете да се гледа...На опаковката пишеше-50-75 млн вода всеки ден,светлина,но не директни лъчи и темп 18-22 градуса...Някой ще даде ли друг съвет,че да не я изхабя... Мерси!🌷

засилила те е.
фрезията е луковично, като минзухара, ириса, може да я сравниш и с лалетата. Simple Smile зюмбюлът е малко по-издръжлив.
с поливане всеки ден ще изгние и е до там.
форсирали са ги, сега цъфтят и след като прецъфтят или ще гледаш листа около месец или и те ще завехнат.
можеш да оставиш луковичките да заспят и да опиташ пак да ги събудиш по-късно. нямам идея дали ще се получи.
аз съм засаждала фрезии в сандъче на балкона. вятър, дъжд, слънце... нищо не им пречеше. цъфнаха, прецъфтяха и след това нямам никакъв спомен да са се показвали пак.
приеми я като еднократна китка и се радвай докато ти цъфти Simple Smile мирише хубаво.

# 379
Всъщност това фрезия ли е,може мъжо да ме е засилил Grinning

# 380
Това е жасмин.

# 381
Ами и аз това казах,че ми прилича на жасмин,човекът казва:" Не ,....друго каза цветарката!"...Както и да е,права съм била ...Изложих се тук Blush

# 382
Това е жасмин стефанотис

Ей ви малко цветя и от мен

# 383
  • Варна
Добро утро, аз за фрезиите питам, със сигурност Simple Smile
Луковички си купих, чета и се записвам, каквато са претенция -  в градината ли или в саксия да ги садя?

# 384
аз ги слагах в сандъче на балкона - тогава нямах градинка.
сега пак бих ги сложила в сандъче Simple Smile за да не ги изнесат разните подземни животинки.
а и са по-красиви, когато са повечко заедно. Simple Smile

# 385
Аз, искам да попитам за гарденията. Има много пъпки но не иска да цъфти, листата капят и започват леко да изсъхват. Държим е на нормална температура нито много хладно нито много топло, поливам два три пъти седмично когато видя че засъхва, повече я поливам в подложката отколкото отгоре. Има малко естествена светлина плюс изкуствена сорта е гардения жасмин или нещо подобно, поне така пише на табелката

# 386
  • на острова на мечтите
Дрън дрън на жената, която казала. Имам фрезии на двора. Въпреки тежката тази година зима, вчера видях, че белита,които не са толкова претенциозни са цъфнали,за радост на  обонянието ми и на пчеличките, а големите цветни са добре напъпили и след някой ден и те ще се отворят. Поливам ги през ден два. Те са с луковички и се разсаждат самички.
Аз днес си купих бегонии луковици от ЛИДЛ.  Ще ги бодна и ще чакам. Тук не успявам да си завъдя бегонии. Или ми ги бастисват разни баданти на китки, или сами си умират,като ме ли без причина. Стискам палци на новите бегонии!

# 387
данилу, къде си? в Резервата измръзваха зимата навън, а са прекалено пипкави да се вадят всяка есен...
Sad

# 388
  • Някъде там
Преди време бях питала някой знае ли какъв вид е магнолията ми.Ето я с готови да се разтворят пъпки.
Опазиха се пъпчиците до днес и силно се надявам да издържат няколкото лоши дни които предстоят.

Струва ми се че е суланжова магнолия.
Ще я снимам и като цъфне.

# 389
Не знам кой вид е,но цвета е уникален! 😍🤗 Аз чакам моите две-една Стелата и една Лилифлора. Дано утрешния лош ден не им се отрази!

Общи условия

Активация на акаунт