Цветята в нашия дом /тема 75/

• 56 146
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Отровни са, сока им съдържа стрихнин. Е, не като да се гътнеш, но стомаха ти няма да е очарован. Трябва да си измиеш ръцете, ако имаш контакт със сока.

# 331
В Лидъл в момента има средноголеми кашпи по 9 лв.

# 332
На мен ми трябва доста голяма. Ще кача снимки утре на растението.

# 333
Благодаря ви, за сега му няма нищо на моето любознателно и вечно гладно детенце ... Даже си вечеря преди малко, но ако забележа някои от симптомите ще тичаме до спешното ... А с цветето вече се разделихме Simple Smile

Радвам се, че е добре детето. Притесних се, като се разрових в нета. Порових и в домашните дебели стари книги, но нямаше спатифилум в тях. Надявах се и Добри да се включи бързо.  Наистина, не е трябвало да го хвърляте. Аз бях научила децата да не лапат никакви растения, примамливи семена, плодчета и т.н. Ако детето не е научено, днес ще лапне едно, утре друго. Няма как да изхвърлим всичко. Дъщеря ми, като малка, опита да яде плодовете на тиса, а и всякакви други, сочно изглеждащи, та се наложи голямо дебнене и дресировка.  С такива лакомници няма друг начин. В къщи винаги е имало отровни растения и не съм се притеснявала от това, но ... дресирането беше непрекъснато.  Иначе как ще разчитам, че в парка няма да се налапа с нещо отровно, дори само да отклоня поглед.

# 334

Здравейте,след като детето хвана кактуса ми с голи ръце и вадих бодлички от ръцете му,а съответно растението остана без Grinning ,го преместих на място с повече светлина,поливам го често и ето резултата...Въобще не очаквах-расте си като луд Blush

# 335
Ето снимки на дървото ми на живота. Мисля, че му е малка и тясна тази саксия. В какво да го пресадя според вас? Не искам да го разреждам, защото много ми харесва да е гъсто. При пресаждането ще извадя само 1 клонче, което ще засада в друга саксия и ще го оставя да върви като бонсай.

# 336
Не се виждат признаци саксията да му е малка. Аз не бих го пипала, много е хубаво. Ако понася, може малко тор да му сложиш, но не съм гледала и не зная как реагира на торене.

# 337
Благодаря за включването. Наистина е много хубаво. На фона на това, че другите умряха това вирее и хубавее. Купих си преди малко тези луковички за символична цена та да питам - да ги сея ли директно в градинката или да ги сложа в сандъче и да чакам да се стопли и тогава да ги слагам в градинката?

# 338
Слагай направо в градината, според мен, но внимавай да не разбуташ корените. Те са форсирани, но предполагам, няма да имат проблем. Вече не са зимни студове. Зарови луковиците на нормална дълбочина, защото сега са извадени нагоре заради форсажа.
Ооох, подай минзухарите насам... Имам едни оранжеви, без дръжки, вече цъфнали пред блока. Другите още се моткат. Искам и есенни минзухари ( колхикум) !

# 339
Благодаря Диорела! Дано се хванат, че нищо не вирее в тази градинка. Тя е малка и сенчеста, но вчера я обърнах с правата лопата и минах няколко пъти с търмък, та дано тръгне. Миналата есен посях 4 издънки горски люляк и от тогава стоят на клечки само. Изобщо не става нищо там.

# 340
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
здравецът търпи сянка.
Simple Smile

# 341
здравецът търпи сянка.
Simple Smile
Хостата обича сянка, а снощи пак гледах левурда ( идва й сезонът) и тя е любител на сянката.
А луковичките потърси им слънчеви петънца, че иначе...

# 342
  • София
Скрит текст:
Здравейте,след като детето хвана кактуса ми с голи ръце и вадих бодлички от ръцете му,а съответно растението остана без Grinning ,го преместих на място с повече светлина,поливам го често и ето резултата...Въобще не очаквах-расте си като луд Blush
Даже има нужда от още повече светлина, затова са му издължени новите разклонения.
Най-добре направо на перваза на прозореца, а от края на март направо навън.
Не го поливайте повече от веднъж седмично и изчаквайте пръстта да изсъхне напълно, за да не загние.

ЗЛОДЕИДА, дървото на живота можеш да го сложиш в по-широка саксия, още 5 пръста в диаметър примерно, но не по-дълбока. Като го извадиш от саксията и махнеш старата пръст, ще се ориентираш, кореновата му система не се развива много в дълбочина

# 343
Благодаря за съветите.  Имам здравец в градинката точно до оградата, а луковичките забучих от другия край там най-не стига сянката на оградата. Щом кокичетата избиват и цъфтят всяка година дано и тези тръгнат.

# 344

От мен малко лилиуми. Голямата туфа са оранжеви, но на снимките излизат червени. Белият става много едър , направо огромен но не винаги, но пък ароматът му не е много приятен. Имахме и мини лилиум шарен, розов с бяло и червено, но той се изгуби

Общи условия

Активация на акаунт