Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 11

• 82 914
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Работя с нитрилни ръкавици от 15 г. Може да си ги вземете от специализирани магазини за медицински консумативи. Купувам ги на цена около 7 лв за 100 бройки. Или 21 лв за 300 бройки. Определено са здрави и не се късат, освен ако не пипате остри върхове.На върха на пръстите са леко награпавени, така че няма опасност за фините движения. Поне при мен ги има доста.Въпрос на навик е всичко. Но при мен за съжаление този навик го няма вкъщи, въпреки че съм си занесла цяла кутия - не се сещам да ги слагам, даже като чистя банята Angry

За Пловдив фирма ALDImport

# 181
Препарат Clin за стъкло дали може да почиства под? Имам огромни количества, на които ще им мине срока за годност и си мислех за какво друго да го ползвам.

# 182
Препарат Clin за стъкло дали може да почиства под? Имам огромни количества, на които ще им мине срока за годност и си мислех за какво друго да го ползвам.
За под не знам, но една приятелка с него чисти кухненския плот и масите.

# 183
  • София
За под не знам, но една приятелка с него чисти кухненския плот и масите.

Предполагам, че би могла да го ползваш и за чистене на прах по шкафовете. Не вярвам да замазва щом е за стъкло.

# 184
Здравейте, кой е възможно най-силният препарат за почистване на стъклокерамичен плот на готварска печка и има ли значение каква шпатула за почистване на плота да си купя или и най-обикновенната от квартален магазин ще ми свърши работа

# 185
Аз за поддръжка използвам обезмаслител Меглио и парцал. За по-тежки те случаи съм много доволна от комплект от Технополис - кърпа, препарат и ножче.

# 186
Здравейте, кой е възможно най-силният препарат за почистване на стъклокерамичен плот на готварска печка и има ли значение каква шпатула за почистване на плота да си купя или и най-обикновенната от квартален магазин ще ми свърши работа

Аз използвам този и съм доволна. Котлона ми е на около 20 години, има доста драскотини вече и въпреки всичко този препарат го почиства без шпатулка или ножче, само с гъбата търкам.

# 187
Винаги ползвам този на Медикс. Намазвам, оставам да подейства и свършвам нещо друго вкъщи. Докато се върна, всичко пада със салфетка или гъба за почистване.
Скрит текст:

# 188
Благодаря за отговорите

# 189
  • София
...................
Аз използвам този и съм доволна. Котлона ми е на около 20 години, има доста драскотини вече и въпреки всичко този препарат го почиства без шпатулка или ножче, само с гъбата търкам.
.........................
Точно!! Това е единственото което до момента съм харесала и не го сменям за нещо друг, вкл. и спрей за фурна, щото избягвам да пускам пиролизата. Това е!

По-горе си дадох мнението за препарат, а за стъргалката е важно да има накрая ножче, което да изтъргва. На много места съм срещала, продават се и струват стотинки, но по принцип самата керамика винаги си върви с оригиналната стъргалка.

Съвсем спокойно може да го ползваш, той съдържа амоняк, ако не се лъжа, както всички подобни препарати,  също го ползвам най-вече за почистване на плотовете и шкафовете, светят. Купила съм го точно за тази цел , защото според мен за прозорци има по-добър и само него ползвам.

# 190
Здравейте, а откъде купувате Heitman за керамични плотове?
Аз сега ползвам Astonish за керамични плотове и съм доволна - търка се със суха кърпа и после изплаквам с попивателна гъба. Засега не ми се е случвало сериозно замърсяване, но за леки и нормални замърсявания е чудесен. Даже го пробвах и за дъното (отвътре) на стоманени тенджери - изчисти и там, нали знаете когато варите варива или паста остават едни петна по дъното, ако нещото се е докоснало до дъното повече време без да разбъркам (пък може и винаги да си се отбелязват) - това пробвах да изчистя примерно с Cif но не успях, та с Astonish-a се получи
Та ако Heitman е по-евтин бих искала да го пробвам Simple Smile
Скрит текст:

# 191
  • София
+1 за препарата на Хейтман за керамични плотове. Аз си го купувам от ДМ.

# 192
Аз го купувам от Метро и Бриколаж, но май го има в повечето големи супермаркети.

# 193
  • Sofia
И аз съм най-доволна от Heitmann, купувам го от Кауфланд. Не ползвам шпатула, само гъба.

# 194
  • София
Аз съм писала и преди, ползвам Циф за котлоните и няма грешка. Ако е по-засъхнало, оставям да постои с препарата и го измивам с гъбка, после забърсвам с кухненска хартия.  Изобщо Циф ми е един от най-ползваните препарати в домакинството, пробвах негови аналози на други марки, но той е най-добрият. Преди ползвах препарата на dm за керамични котлони, ами... не се справя така добре както Циф-а.

Общи условия

Активация на акаунт