Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 11

• 83 034
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
В ДМ при ръкавиците има едни кутии по 20 чифта еднократни - два вида са - латексови и винилови. Препоръчвам ви виниловите - здрави са и може да се ползват по-дълго време преди да се скъсат, аз ги ползвам и в градината. Латексовите не ми харесват. И двата вида са по 6 лева. Само размер М съм виждала от тях.

# 166
Мога ли да разбера как решихте, че катионните дезинфектанти в Чисто са безвредни? Те за хората са опасни, камо ли за толкова дребен добитък. Това, че не е белина и няма миризма на хлор, не означава, че е безвредно. Даже напротив, по-добре да се дезинфекцира с разредена белина и после да се проветри хубаво, отколкото да се ползват тези тежки и опасни дезинфектанти. Белината след 10–15 минути никаква я няма заради силната ѝ нестабилност, докато катионните дезинфектанти остават по повърхностите, животното си облизва лапите и – хоп! – в тумбачето.

# 167
  • София
В ДМ при ръкавиците има едни кутии по 20 чифта еднократни - два вида са - латексови и винилови. Препоръчвам ви виниловите - здрави са и може да се ползват по-дълго време преди да се скъсат, аз ги ползвам и в градината. Латексовите не ми харесват. И двата вида са по 6 лева. Само размер М съм виждала от тях.
Безумно скъпо. Ръкавиците от показаната по-назад картинка са около 8-9лв. на промоция /иначе към 10лв./ и са 100бр. Има различни видове и са хубави. Има си размери S, M и L.

# 168
Това 20 чифта за 6 лв. май е грешка. Кутиите са по 60 броя (което е 30 чифта), вчера ги гледах в ДМ. Сега има и 20% отстъпка, така че ми излизат по-изгодно от тези на снимката (100 броя), които взимам за малко под 10 лв.

# 169
Здравейте! Четох, че сте доволни от препаратите на ДМ и днес взех за кафе машина, но преводът е объркан и не намирам нищо в българския сайт на ДМ. Може ли малко помощ с начина на ползване Blush

# 170
Den Inhalt eines Portionsbeutels in ca. 1/2 Liter Wasser auflösen. Die Lösung in den Wasserbehälter des Geräts geben. Danach das Gerät einschalten, durchlaufen lassen bzw. die Lösung darin erhitzen. Nach dem Entkalken das Gerät mit 2 Wasserfüllungen spülen.

Разтворете съдържанието в около половин литър вода. Разтвора налейте във водосъдържателя на уреда. Включете уреда и оставете да премине през него или да се загрее. (Ако е кафемашина, да премине през всичките чаркове вътре, ако е водна кана – просто да кипне водата в нея.) След употреба, изплакнете двукратно. (Тоест, правиш същото с чиста вода.)

# 171
Den Inhalt eines Portionsbeutels in ca. 1/2 Liter Wasser auflösen. Die Lösung in den Wasserbehälter des Geräts geben. Danach das Gerät einschalten, durchlaufen lassen bzw. die Lösung darin erhitzen. Nach dem Entkalken das Gerät mit 2 Wasserfüllungen spülen.

Разтворете съдържанието в около половин литър вода. Разтвора налейте във водосъдържателя на уреда. Включете уреда и оставете да премине през него или да се загрее. (Ако е кафемашина, да премине през всичките чаркове вътре, ако е водна кана – просто да кипне водата в нея.) След употреба, изплакнете двукратно. (Тоест, правиш същото с чиста вода.)
Много благодаря Flowers Hibiscus Hug

# 172
Това 20 чифта за 6 лв. май е грешка. Кутиите са по 60 броя (което е 30 чифта), вчера ги гледах в ДМ. Сега има и 20% отстъпка, така че ми излизат по-изгодно от тези на снимката (100 броя), които взимам за малко под 10 лв.
Вярно е, че тези от ДМ са по 60 броя в кутия, сега погледнах, пише си, моя грешка.
Тези "нитрилните" от къде ги купувате?

# 173
..Тези "нитрилните" от къде ги купувате?
Аз от Метро. Има ги и на други места, като магазините за санитарни материали и медицински принадлежности, примерно. Сега взех от ръкавиците на ДМ, те също са от нитрил, благодаря ти, че обърна внимание на тях, не ми се ходеше чак до Метро.

# 174
  • Русе
И аз от Метро купих ръкавиците есента, на промоция за 8 лв.

# 175
Аз си купувам еднократни ръкавици, 100 бр за 6 лв. от магазин за работно облекло.

# 176
Аз си купувам еднократни ръкавици, 100 бр за 6 лв. от магазин за работно облекло.
От нитрил или от латекс? Латексовите са по-евтини.

# 177
Четох,че нитрилните са по-здрави.Някой има ли наблюдения.

# 178
От нитрил или от латекс? Латексовите са по-евтини.

Винил.

# 179
О, ясно. И аз бях взела такива от винил един път, така е, те са по-евтини доста, обаче пропускат вода. Мога да ги ползвам само ако правя нещо, което няма да изисква да се мокря за повече от няколко секунди и затова не купувам от тях.

Да, нитрилните ръкавици са по-здрави (спрямо латекс и винил, с по-добра еластичност са) и освен това не алергизират (за разлика от латекса). Разбира се, има и дебели ръкавици от латекс, които се предполага да са сравнително здрави, но тогава губиш фината моторика и можеш да си потрошиш покъщнината. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт