Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 11

• 84 888
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • оттам, откъдето започва България
Другият начин е да си вземете това: 
https://www.home-max.bg/spirala-za-otpushvane-na-kanali-5m-rothenberger/
Има го и в Кауфланд и други супермаркети.
За да нямате проблеми с канала, забравете за всякакви химикали.
ето и това:
https://bauhaus.bg/sistema-za-otpushvane-neoperl-admiral-quicki

При нас тези спирали не помогнаха. Явно запушването е било по-надолу.

# 241
Здравейте,
Бременна съм а трябва да почистя основно баня и тоалетна(новодомци сме).Какви препарати да използвам?

# 242
  • София
Здравейте,
Бременна съм а трябва да почистя основно баня и тоалетна(новодомци сме).Какви препарати да използвам?

Мъжът ти да я свърши тая работа. Аз заливам цялата баня с доместос, разтърквам с гъба и изчаквам 30 мин. След това изплаквам с хладка вода.

# 243
  • София
Продухването и промиването на канали е най-доброто.
Като препарати аз бих препоръчала КАЛИЕВА ОСНОВА. По-скъпа е от содата каустик, но се справя по-добре. С калиева основа се прави течен сапун.
И какво е точно по-доброто на калиевата основа?Нали знаете, че содата каустик е натриева основа и с нея се вари сапун?

# 244
  • София
Да, но се прави ТВЪРД сапун. С калиевата основа се прави ТЕЧЕН сапун. Кой сапун по-лесно би преминал по тръбите според вас?

# 245
Да де, обаче се вари сапун. Да речем, че има достатъчно мазнина в тръбите... условно. Температурата (по спомен мисля, че съм чела за целева Т от около 50 градуса за осапуняването Thinking) как се постига в тръбите?

# 246
  • София
В тръбите има повече мазнини, отколкото предполагате.
Необходимо е само мазнината да се втечни, за да се съедини със содата. Това се постига с топла вода.
Споделям моят опит, кое е по-добро. Вие използвайте каквото искате.

# 247
  • София
Аз съм писала и преди, ползвам Циф за котлоните и няма грешка. Ако е по-засъхнало, оставям да постои с препарата и го измивам с гъбка, после забърсвам с кухненска хартия....
Напълно подкрепям.Имам Heitmann подарък с печката + стъргалка.Снаха ми каза че чисти с Циф и реших да пробвам- не отстъпва при чистене
Heitmann го изполчвам ако нещо много съм загорила- примерно съм изпуснала млякото или манджата е изкипяла и доообббррее се е запекло.Натърквам и оставям после стържа....но и Циф според мен би се спрявил, но понеже го имам съм решила че Heitmann ще се справи по добре.

Да изполчвам да попитам- трябва да почистя пода в една баня,който е мозайка- от тези като в панелките...но доста се е позахабил
Предложиха ми да използвам нещо от рода на Доместос...ама не понасям миризмана на хлор, и затова не мисля, че ще мога и Белина да ползвам...
Дайте предложения за някакъв препарат...ама да не се налага и много търкане все пак/маникюра ми е по скъп от тази мозайка  - хахахаха/

# 248
  • оттам, откъдето започва България
Аз съм в панелка, но съм с теракот.
Майка ми е в тухлен апартамент, но е с мозайка. Чисти я основно с кислол, но от него мозайката избелява.
Това намерих: http://www.lemonfresh.bg/pochitvane-blog/152-profesionalno-pochi … e-na-mozaika.html

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 19:41 от didka pitka

# 249
Аз съм писала и преди, ползвам Циф за котлоните и няма грешка. Ако е по-засъхнало, оставям да постои с препарата и го измивам с гъбка, после забърсвам с кухненска хартия....
Скрит текст:
Напълно подкрепям.Имам Heitmann подарък с печката + стъргалка.Снаха ми каза че чисти с Циф и реших да пробвам- не отстъпва при чистене
Heitmann го изполчвам ако нещо много съм загорила- примерно съм изпуснала млякото или манджата е изкипяла и доообббррее се е запекло.Натърквам и оставям после стържа....но и Циф според мен би се спрявил, но понеже го имам съм решила че Heitmann ще се справи по добре.

Да изполчвам да попитам- трябва да почистя пода в една баня,който е мозайка- от тези като в панелките...но доста се е позахабил
Предложиха ми да използвам нещо от рода на Доместос...ама не понасям миризмана на хлор, и затова не мисля, че ще мога и Белина да ползвам...
Дайте предложения за някакъв препарат...ама да не се налага и много търкане все пак/маникюра ми е по скъп от тази мозайка  - хахахаха/
https://www.katrin-max.com/6.%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%8 … 0%99%D0%9A%D0%90/

https://www.emag.bg/pochistvasht-preparat-za-mozajka-1-l-hg-183/pd/DZ2LTJBBM/

# 250
  • Русе
Здравейте,
След като сте новодомци, се предполага, че банята е нова. Не виждам какъв е смисъла да се чисти с Доместос. Мисля, че един универсален препарат за плочки би свършил добра работа.

# 251
  • София
Благодаря ви за съветите

# 252
Здравейте,това добро ли е ?

# 253
  • Мадрид / София
Здравейте, търся добър препарат за почистване на керамични плотове. Какъв ще ми препоръчате?

# 254
Здравейте, търся добър препарат за почистване на керамични плотове. Какъв ще ми препоръчате?
Аз ползвам обезмаслител Меглио и нямам проблеми Blush

Общи условия

Активация на акаунт