Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 11

• 84 073
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Проблемът с белината е в изпаренията. Проветри ли се добре, после няма проблем. Препаратите за домашна употреба съдържат максимум 5% хлор, което не е кой знае какво и би трябвало да се изпарява  сравнително бързо.
   Ако някой има по-конкретна информация относно употребата им, нека да допълни.

# 571
  • оттам, откъдето започва България
Мое мнение споделям, тъй като имам приятелка, която прекалява с чистенето с химикали (т.е. препарати и най-вече Доместос). И двете деца бяха с алергии, докато бяха малки.
Няма как да се скрием от ежедневните замърсявания, с които се налага да се сблъскаме, така че трябва да оставим и децата да си създадат имунитет.

# 572
  • Пловдив
Точно това щях да напиша и аз ,в старанието си да поддържаме тотална хигиена... освен че докарваме на децата алергии , не ги и оставяме да си създадат собствен имунитет.

# 573
Не съм съгласна напълно.. по-скоро си е до организъм. Майка ми винаги е чистила с белина и вкъщи блестеше от чистота от както се помня. Нямам никакви алергии, но се случва някой път да пъпчасам когато ми се налага да нощувам в хотел и не е чак толкова чисто.

П.С. Винаги проветряваме след ползването на препарати.

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 23:16 от mims3

# 574
Да похваля един препарат A1 за баня ! Много съм доволна ! Бях негативно настроена в магазина , но нямах голям избор ! За тези парички си е супер !

# 575
  • София
Хлорът е силно токсичен точно при вдишване. Аз не бих го използвала, ако имам малко дете, особено бебе. Лекарите препоръчват дори пода да се мие само с вода, без препарат. А що се отнася до бактериите, едно време играехме на воля навън, яли сме дори пръст и пак сме живи и здрави. Химията е много по-вредна , отколкото естествените природни замърсители.

# 576
  • Русе
Аз не съм доволна от А1 за баня, според мен никаква работа не върши и е толкова рядък освен това.

# 577
А що се отнася до бактериите, едно време играехме на воля навън, яли сме дори пръст и пак сме живи и здрави.

Аз затова съм хващала два пъти глисти  Mr. Green. Както и половината деца в детската градина в която ходех. Предполагам че е от играта на воля в пясъчниците  Mr. Green

# 578
Аз не съм доволна от А1 за баня, според мен никаква работа не върши и е толкова рядък освен това.

Не е ли спрей! Харесва ми , че не мирише и не се задушавам като влезна да мия банята

# 579
  • Мадрид / София
Със спрейове за разхлабване на затегнати винтове успешно се чистят рисунки от пастели по стените или пластмасови плотове. Изпробвано е и работи.

# 580
Здравейте,с какво мога да дезинфекцирам качествено пластмаса - поилка за коте ?

# 581
  • Пловдив
Като я извариш...

# 582
Днес в ДМ видях сперей за дезинфекция за 4 лв. Пробвай с него

# 583
Пластмасата би трябвало да е достатъчно качествена, че да не задържа химикали, но все пак аз също предлагам изваряване вместо третирането с препарати.

# 584
Благодаря Ви,изварих я.
Преди това я киснах в бял оцет и я измих със сапун и гореща вода.

Общи условия

Активация на акаунт