Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 11

• 84 929
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Пронто антистатик ползвам, пак събира, че ми е тъмна секцията, но за по-дълъг период от време. На няколко дена, де, не на повече. Peace
Скрит текст:
Дали е икономично.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 15:54 от Не се сърди, човече

# 226
  • София
Скрит текст:
Търся препарат за почистване на секцията мн прах се събирам през два дни трябва да е чиста,ако може да има и антистатичен ефект. Желанието ми е да разредя почистването на секцията до един път в седмицата.

Пронто антистатик ползвам, пак събира, че ми е тъмна секцията, но за по-дълъг период от време. На няколко дена, де, не на повече. Peace

Дали е икономично.
Нито е икономично, нито е евтино.
Потърси еквивалент от спрейовете за мебели, повечето имат антистатичен ефект.

# 227
Писна ми от канала в банята, за около 10 дни така се запушва, все едно не съм го отпушвала преди 10 дни. Този път изсипах 2 пакетчета Тубофло, с първото не се отпуши. Как/ с какво си отпушвате каналите? Запушват ли ви се толкова често или колко често се запушват?

# 228
  • Русе
Аз наливам периодично 1 бутилка сода каустик в канала на мивката и на душкабината в банята.
Ако имаш възможност може да "продухаш" с маркуч със силна струя с вода.

# 229
Тубофло е слабо. Купи си сода каустик на люспи в кутия (по 1 кг са) от магазинче за препарати/битова химия и изсипи половината кутия в канала, налей отгоре гореща вода и нека престои една нощ. На сутринта промий с вода. Ако запушването е от органичен характер, всичко ще се разтвори. Ако обаче сте изпуснали нещо пластмасово или метално в канала, примерно, няма да стане и ще ви трябват специалисти.

# 230
Благодаря Ви  Flowers Hibiscus!
Органично е и още как. Даже имам и подозрения - сапуните, с които се къпе МП, ама като не мога да го накарам да не се къпе със сапуни, ама 'щото аз отпушвам всеки път канала. На всичкото отгоре се къпе и като под водопад, а сигурно и със затворени очи, тази сутрин водата беше преляла в коридора Rage.

# 231
  • София
Периодично слагам мр. Мускул по една кафяна чашка , чисти безпроблемно, но и не забравям, поне 2 пъти в седмицата независимо дали слабо пропуска или не.

# 232
  • оттам, откъдето започва България
Аз преди имах проблем с канала в банята и бях препоръчвала сода каустик на люспи. /то доста препарати изтекоха в този канал, но без резултат/ В крайна сметка извикахме фирма, която направи продухване със силна струя, и - ДА, ВОДАТА ТРЪГНА БЕЗПРОБЛЕМНО НАДОЛУ ПО КАНАЛА /след доста напъни/.
Така след 5 години мъки с всякакви видове препарати, за 60-70 лв. всичко се оправи в рамките на няма и половин час. Simple Smile

# 233
Писна ми от канала в банята, за около 10 дни така се запушва, все едно не съм го отпушвала преди 10 дни. Този път изсипах 2 пакетчета Тубофло, с първото не се отпуши. Как/ с какво си отпушвате каналите? Запушват ли ви се толкова често или колко често се запушват?
Никога не сипвайте сода каустик в каналите, както са дали съвет. Содата каустик втвърдява мазнините (от сапун, косми....) и запушванията стават още по жестоки и се разяждат тръбите и сифоните.
 Има един елентарен метод за тази работа: вкарвате маркуч с гореща вода, силно течаща (може и маркуча от подвижния душ, само отвивате слушалката и гледате да не загубите уплътнението) в сифона и всичко заминава.
Другият начин е да си вземете това: 
https://www.home-max.bg/spirala-za-otpushvane-na-kanali-5m-rothenberger/
Има го и в Кауфланд и други супермаркети.
За да нямате проблеми с канала, забравете за всякакви химикали.
ето и това:
https://bauhaus.bg/sistema-za-otpushvane-neoperl-admiral-quicki

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 21:02 от petiaivanov

# 234
Странно, при нас, както и при хората около нас нищо не се е запушило или пък да се е проявило като разядено от содата. 🤔То не е като да се налива сода всяка седмица, правили сме го 1-2 пъти. Даже на сайтове за ВиК услуги го посочват като вариант, преди да се викат техници.

# 235
  • София
Продухването и промиването на канали е най-доброто.
Като препарати аз бих препоръчала КАЛИЕВА ОСНОВА. По-скъпа е от содата каустик, но се справя по-добре. С калиева основа се прави течен сапун.

# 236
Продухването и промиването на канали е най-доброто.

И на нас така ни казаха когато се беше запушил канала вкъщи. Содата каустик и разни прахчета като се втвърдят създават като тапа в канала. Още повече се утежнява положението.

# 237
Странно, при нас, както и при хората около нас нищо не се е запушило или пък да се е проявило като разядено от содата. 🤔То не е като да се налива сода всяка седмица, правили сме го 1-2 пъти. Даже на сайтове за ВиК услуги го посочват като вариант, преди да се викат техници.
Няма нищо странно. Ефектът  е като бомба със закъснител.... По-добре да не ви се случва. Има си по-ефективни, евтини и прости методи. Всичко останало е търговски трик.

# 238
По-добре да не се случва, да. Още баба ми едно време си отпушваше каналите със сода. Значи за 50 години тези нежелани ефекти не са се проявили във въпросната къща. Не знам дали тръбите са били различни от сегашните, сигурно. 🤔Като пак казвам, не е правено редовно, като профилактика едва ли не. Нa мен ми е гадно да завирам маркучи по мръсните канали и после да си ги съхранявам в някое помещение. 😖 Ако има друг начин, бих пробвала, но дано не ми се налага, по-скоро бих извикала специалист. За профилактика не знам какво да слагам, сега се замислих.  

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 22:22 от soul81

# 239
Ама той маркучът не се навира много навътре, а само колкото струята да се насочи в канала, съвсем мъничко.

Общи условия

Активация на акаунт