Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим

• 347 517
  • 5 181
  •   1
Отговори
# 4 890
Филипчо елементарни думички не знае какво означават на български. Аз ако ще ходя някъде на екскурзия дори, от уважение към страната, се подготвям предварително с елементарни думички и фрази. Този човек Филип живее известно време в БГ, не може да се ориентира даже какво му се говори. От предно видео забелязах, че София говори на български повече, а Филип не разбира тя какво казва, когато се изразява на български...

# 4 891
Гледах влогмасите на Милена и ми допаднаха.Може да не е нищо особено,но на мен ми беше приятно.Понякога човек има нужда от нещо неангажиращо.
Дам, ако говореха с детето /момчето/ повече отколкото да кряскат и да бълват нечленоразделни звуци тип Маугли в Жунглата, момчето, което е вече на 4г. щеше да говори по-разбираемо и добре, въпреки че е билингва.
Щом в 10-15минутните клипове е това грухтене, 100% и през останалото време го има.

Това не е само при нея. Прави ми впечатление, че и децата на други чужди влогъри на по 4-5 години имат изоставане в говора.

В семейството на Милена и двамата си говорят на български та не трябва да има изяинение за детето че е назад.  Реално това , което преобладава в ежедневието е Бг. Липсата на време обаче на мама да впечатли всички онези ‘’ глупави’’ мами и да им е модел има голям принос към това. Детето ми е триезично на същите години - говори свободно бг и езика на татко си. Третият език не е чист все още- но и това ще се случи

# 4 892
ScreamScreamScream

Сакън да не изпусна премиерното излъчване - Филипчо проговаря на български

Какво си облякъл, Филипе? Може да  искаш да влизаш в Лувъра, ама ще те спрат на входа, моето момче.
Не съм абонирана за тая особа, защото ми е ЛЕКО  дразнеща Satisfied
Но пуснах да видя за какво става въпрос...нищо по-различно от лигавене пред камерата,грешен английски, изкуствено понасяне на филипчо, който  е толкова строителен предприемач, колкото аз съм Кралицата на Англия, бебето ще го кърми ли на лайфа не се разбира, но и то е там закачено като гербова марка.
По-добре да гледам ихкането и ахкането на Валерито.

# 4 893
Само не разбрах какво лошо има, че София е често при баба си? Във форума е пълно с майки, които се оплакват, че бабите не гледат децата. Ама явно и гледането било зле...
Прекарвала съм цялото лято при едната баба, през учебната година всеки уикенд при другата. И бабите доволни, и родителите си почиват, и децата щастливи... Simple Smile

Малиии, чакай аз да не си обаждам тогава...че имам всекидневна помощ от две баби😏🤗🤔😶😶😶 много ли е лошо това? Изобщо не съм фен на Пепе. Точно безлична ми е. Но не мога да отрека, че клиповете й като обработка са много на добро ниво.

# 4 894
Странно ми е просто - детето през деня на градина, пред уикенда - при баба. Затова ли нарича баща си Филипчо?

# 4 895
Така казано е малко странно. Но пък сега тя има и второ има нужда от помощ. Това как го нарича дори няма да го коментирам,че е несериозно. Но децата са големи копирачи и попиватилни. Вероятно е да е чула майка си така да му казва и сега да го повтаря.

# 4 896
Странно ми е просто - детето през деня на градина, пред уикенда - при баба. Затова ли нарича баща си Филипчо?
На мен отдавна ми е странно защо детето ходи на ясли когато майка й и баща й са по цял ден у дома. Отделно, че ако всеки уиекенд е при баба то това дете въобще е ясно кой го гледа и възпитава.

Това ми прави най-лошо впечатление, иначе не ми пречи блогърката и я гледам отскоро.

# 4 897
И аз съм си по цял ден у дома, но работя и затова детето ми ходи на градина.
Предполагам при тях е подобно, а и имат и бебе.

# 4 898
Да, Пепето направо се скъсва от работа - от ивент на ивент.

# 4 899
Детето си има нужда от средс и за това ходи на ясла. И аз бих пускала синът ми, дори да съм у дома.
Помощта от бабите също не мисля , че е пак толкова лошо. Така има повече спокойствие.а и детето е с човек, който го обича , а не е заточени при непознати

# 4 900
Може да имат друг стил на живот бабата и дядото. Може да не искат да гледат деца. Не всеки иска,пък и не са длъжни. Ямно го гредат перз уикенда,че и през седмицата -малко множко ще им дойде.

# 4 901
Да, Пепето направо се скъсва от работа - от ивент на ивент.
Именно.
Иначе се правят видеа за добра практика в майчинството, как се гледат деца и не знам си какво. Това ми е единствената  странна постъпка при такава поза на поведение.

# 4 902
  • Някъде там
Аз не съм съгласна че Браян не говори добре, защото майка му не му обръща внимание а снима влогове.
Братовчедка ми не можеше да говори правилно и говореше супер малко до 5 годишна.Водиха я къде ли не.Нямаше други проблеми.Проговори правилно, разбираемо и много между 6-7 годишна възраст.
В детската градина на децата ми също имаше деца които проговориха правилно в предучилищна възраст,така че смятам че си е до дете. Амели говори много и добре въпреки двата езика а е малка още.
Може ли линк на личен за видеото на Надя?
Не съм гледала влоговете на Ивана и Валери че нямах време,само този на Тони.Даде ми идеи за подаръци.

# 4 903
Детската градина, поне според мен, не е само, за да се "отърват" родителите от детето си през деня. Не съм майка все още, не знам как ще мисля, когато съм с дете и то стане на възраст, в която да може да посещава градина, но смятам, че тя е необходима и за социализацията на детето. То трябва да общува със свои връстници, за да се развиват комуникативните му способности, да е любопитно, да е отворено за нови хора и преживявания. Висенето в къщи с мама по цял ден, прави децата някак затворени и при най- малкия опит да ги изкараш от зоната им на комфорт, тичат с плач при мама и полата й. Не ми е нормално.
На Пепе днешния влог ми беше скучен, не го догледах. И с Валери се случи същото, това момиче наистина ако нямаше коледен базар и супернайсе календара, не знам как би запълнила 10 минутното си видео.

# 4 904
По-добре, че малката София ходи на ясла, иначе алтернативата е цял ден да стои с Пепе, която само ще я снима за влогове си. А в яслата детето се социализира, учи се да говори български и му е далеч по-забавно да си играе по цял ден с другите деца.

Моето дете тръгна на ясла, когато беше на година и три месеца, научи се да говори шведски като швед (вкъщи говорим на български) и сутрин нямаше търпение да го оставя в яслата. Дори събота и неделя искаше да ходи на ясла, защото вкъщи му беше скучно (няма братя и сестри).

Общи условия

Активация на акаунт