Августовски бебчета 2018

• 43 710
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Толкова, но реални, коригирани са на 2 ... То дори още не може да сяда горкото, да му капят лигите навън, само се задавя с тях.

# 676
Дойде и моят ред да се разпиша в темата, преди да е чукнала 50 страници. Simple Smile Ние сме добре, гледаме се, но ми е доста заето с двете деца и не ми остава никакво време за Форума. Въпреки това се чувствам отлично, много по-спокойно и лежерно ми е с второто дете, само чукам на дърво да ми е здравичък, че каката вече за втори път е с вирус. Слава богу, майка ми живее на горния етаж, та успявам да ги изолирам сравнително безболезнено с таткото, че и той милият колчем се разболее детето, ляга болен тоже.
При нас е слънчево и топличко, така че гледам да се възползвам и постоянно сме навън. Филип и без това не спи особено много у дома през деня. Ако му се вържат 2х20 мин съм късметлийка. Затова пък в момента изкарва сравнително дълъг нощен сън и се надявам да продължава така.
Поздрави на всички и кураж на тези, които срещат предизвикателства. От личен опит мога да кажа, че преходът от "ергенство" към 1-во дете може да е малко стресиращ, но бебешкият период отлита изключително бързо. Сега с носталгия се сещам за ранното детство на дъщеря ми и се радвам, че имам шанса да преживея тези моменти повторно и със сина ми. Simple Smile

# 677
Хей, Кафенце, тези дни се чудех как ли са момичетата, които скоро не са писали в темата и ти беше сред тях 😊 браво на вас, а явно и твоят Филип е неспящ като моя 😄🤗
За зъбките, Салси, на моя големия първото зъбче се появи в края на четвърти месец, пак се води рано. След това и млечните започна да сменя много рано, явно си има такива явления 😊
Ще е интересно да споделиш при вас какво препоръчват за облекчаване на болката, ако има и дали да се сваля температурата и тн.

# 678
Честит рожден ден на Сесилчето! Да си много здрава, щастлива и обичана  мама, бъди все така позитивна и мила, радвай се на обич, хармония, красота и вдъхновение!
Днес не е ли есенно равноденствие? Ще се радваме на по-малко светлина май. Поне да ни е слънчево в душата!

# 679
  • София
Да не забравяме, че има бебета които се раждат със зъбче поникнало, така че няма рано Grinning На баткото първото зъбче изникна чааак на 9ти месец. и след това още 4 месеца чакахме за второ зъбче Joy На мъжа ми пък първия зъб се. появил на... година и два месеца, свекърва ми го водила на рентген да видят има ли въобще зародиши, била страшно притеснена.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 21:53 от Buena esperanza

# 680
Ами на сина ми, към 6-7 месеца се показа първото, но той вече си седеше, лигите капеха навън, не беше толкова малък, не вдига някакви луди температури ... а това малкото вече започна да вдига и понеже само лежи, с всички лиги се задавя ... и не знам какво да направя, то дори не иска да дъвче дъвкалка.

Утре имам час, дано поне нещо охлаждащо да ми изпишат, малко да я облекчава  ...

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 22:03 от Salsisha

# 681
Сесилче ЧРД!!! Жива и здрава!!
Абе това със зъбите си е доста стресиращо. Честно сега не си спомням как бяха батковците, на единия се появи първото на 5м, на другия на 6м. Малката мишка от няколко дни насам разбра че има ръчички и явно са много вкусни, защото се опитва да ги налапа целите. А вчера дори като си седеше в кошарката на активната гимнастика и по едно време  гледам..нашата засмукала палеца и голямо блаженство! Лиги текат и аз се вкарвам във филм че може би почва зъборастежа😳

# 682
Егати, каква реколта са тези деца, всички ли ще имат зъби на по три месеца ...

# 683
Мойта се роди с едно бяло като пъпка на венеца от долу и е доста твърдо 🤔🤔🤔 .Ще питам др седмица като е на ваксина

# 684
Егати, каква реколта са тези деца, всички ли ще имат зъби на по три месеца ...
Дано не са зъбки, но каквото такова! Майка ми ме “успокоява”, че може от сега да я мъчат, но да избият след месеци😳. Те като цяло май сегашните бебета ще са доста напред със всичко, егати еволюцията😂

# 685
Затова я сънувах преди аз, тази малката въшка, още като се роди, че е седнала на повивалника и си люлее краката и яде пилешка пържола ... от тогава си е имало вибрации на хищник.

# 686
И Алекс има даже две такива белички в устата - горе, все едно където трябва да са кучешките зъби и все забравям да питам. Той така се роди, та не е ново. А за повечето лиги, май е нормално и сега не е свързано със зъбите https://www.babycenter.com/0_your-2-month-olds-development-week-2_1477194.bc Та дано успеем да вземем глътка въздух пред зъбите, защото от колики директно на зъби ще е лудница Simple Smile

# 687
И моите двамата от няколко дни ръцете ще си изядат. Направо на юмручета свити и се мъчат целите да захапят. Лиги се точат, а есиния чак балончета прави като е легнал. На каката първия зъб й изби на 8 месеца, а симптомите й запичнаха на 6, но пък след първия зъб не сме виждали големи зорове. Сещам се, че 4те кътника заедно пробиха и дори нямаше да разберем, ако не бяхме видели като й мием зъбите. За сметка на тях горните кучешки избиваха цяла седмица с 39,5 температура, а венеца й беше направо лилав. На нея обаче не й пречеше да гризе пържола Joy явно с нея се е почесвала.

# 688
  • София
Здравейте момичета!
Благодаря за поздравите Simple Smile

За плюнченето, не би трябвало да са зъбки. Щом бебетата пораснаха до етап да пъхат ръчички в устата, пък евентуално с тях и още нещо природата се е погрижила да може това нещо да бъде разградено и му е осигурила лигички Simple Smile Та да, развиват се слюнчестуте жлези и дори е нормално да точат лигички.
Но от всяка нещо си има изключения разбира се Simple Smile
Хубава ден!

# 689
Не би трябвало, но факт. С таткото ги натиснахме тая сутрин, светихме в устите, понеже не повярвахме, но и двамата имат показано връхче долу тяхно ляво. Сега се чудя дали сега е избивало или си е било там. Salsisha ще се радвам да споделиш какво са ти казали на прегледа

Общи условия

Активация на акаунт