Фермата 4 - Съединение - тема 2 (17.09. - 23.09.)

• 49 323
  • 805
  •   1
Отговори
# 180
  • London
Е, ако така ще сравняваме....да! За мен лично са двете крайности в противоположна посока, истината винаги е по средата.

# 181
Лошото е, че почти не се вижда среда там. Коя е средата? Може би Нина, Близначките...

# 182
Аз съм в страшна главоблъсканица с един въпрос от алманаха - колко литра прясно мляко са необходими за направата на един литър кисело мляко.  

Нооо, виждам другарче в беда и веднага се впускам на помощ. Въпроса беше "от колко литра прясно мляко се прави един килограм кисело". Има едни съотношения тегло - обем, и наистина 1кг кисело мляко се прави от 3 л прясно. Както 1 литър мед е равен  на 1,44 кг., зехтин 1л = 0.81 кг....... е такива работи.

Привет, мило другарче!
Не съм съгласна, все пак. За да не досаждам с това: Simple Smile
Скрит текст:
Да, наясно съм с разликата обем/тегло. Но в случая няма такава разлика, че за 1  кг. кисело мляко да са нужни 3 л. прясно. Като прочетох мнението ти, реших направо да измеря нетното съдържание на буркан кисело мляко с вместимост 800 мл. Млякото тежи 800 г. Simple Smile Литър прясно мляко също тежи около килограм, мааалко повече може би. Та няма логика, ако млякото е с по-висока плътност от водата, за направата на килограм кисело мляко да са нужни три литра пр. мляко. Плътността на водата е 997 kg/m³ , на прясното мляко  - 1029kg/m³ Грешка съм допуснала, да, писала съм литър кисело мляко по-назад.
Литър прясно мляко (кисело - също) значи тежи около 1,029 кг, а литър вода - 997 г..  Кофичка кисело мляко тежи 400 г, пише го на опаковката. Вместимостта на кофичката е 400 мл, проверено. Спирам. Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 сеп 2018, 13:11 от Ензим

# 183
  • London
Да, Нина, Лилия, Близначките, Ваня.... Simple Smile

Въпреки че е такива неща не уважавам много в спорта.

Stambolova tested positive for testosterone in January 2007, and was subsequently suspended for two years by the IAAF.

А реално най-добрите й представяния и медали са точно от този период.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2018, 13:10 от La Catrala

# 184
Каква е тази мода ли, какво ли, млади жени да се държат по такъв невероятно просташки начин, то не е псуване, не е викане, хилене като идиот. Никой никога ли не ги е възпитавал? Наблюдавам го и в друг телевизионен формат и честно казано съм потресена от поведението им. В същото време големи претенции, самочувствие...

# 185
Хубаво момче е, ще си намери момиче. Няма какво да го мислим.

Мен пък Александра ме дразни откровено, някаква задръстена ми идва хах….с опити да се прави на интересна. Това с правенето на цигани за мен беше пълна простотия, ама както и да е.

и на мен не ми хареса, беше ужасна имитация, а Александър ми приличаше на психично болен с неговата имитация и както си кривеше главата с поглед забит в земята, потреперих чак Sad

# 186
На мене пък много ми харесаха Сашка и Сашко, като си говореха с цигански акцент.

# 187
Ох, Ваня хич не я сложих в сметката, защото явно подсъзнателно я възприемам като мъж.
Лилияна на мен ми е от задръстените-стараещи се. Не знам, все ми се струва, че някой ден и тя ще си покаже рогцата.

# 188
  • София
Семейно планиране е, когато има налице семейство.
В неговия случай е планиране на семейство. Хубаво е да знае човек какво иска, но такава нагласа тип каруцата пред коня, понякога вкарва коня в ряката.
Да, то даже е смешно да се нарече планиране нещо, несъстояло се в далечното минало. По-скоро може да са пропуснати ползи.  Laughing

# 189
  • Другата България
Аз се питам друго-какъв "авторитет" е Ивайло, та казаха, че е като център на нашенците? Thinking
Какво разбира той от селска работа? Какво досега видяхме от него, което да може да е за пример на останалите? Аз и не гледам редовно, поправете ме, ако греша, но аз не го видях да работи нещо, което може да научи друг на същото. Егрека го видяхме като изработка, не го коментираме. Друго поне аз не виждам, и за мен е откровен дразнител, всезнайко и дървен философ. Нури е друга бира.
Харесва ми това, че емигрантите са по-задружни, на този етап и аз симпатизирам на тях. И да, смятам, че близначките /които са ми симпатични/, и Нина са по средата, Калоян и Роман също. Относно Росица също смятам, че тя си е направила "самоотвод", не, че са я отлъчили останалите. Засега не ме дразни изобщо, искам да я дават повече с отношения с останалите, тогава могат да се направят изводи за характер и манталитет.
Доволна съм от избора на Милена. Интересен фермер ще е. Ванчето е по-мека, кротка, или поне така изглежда.
За Хрисито сте казали всичко Laughing, гледам пак в промото на агресия я избива, това девойче определено има проблем освен с алкохола, и с нервите. Но, да не си кривим душата, и готви, и дои, за разлика от Радка, която поне аз не съм видяла да върши нещо. А погледът ѝ е безценен просто smile3532. Това, че този сезон ще гледаме повече дуели е добре, надявам се да компенсира сеири и махленски изцепки.

# 190
  • Вестерос
Хър Маджести, нямам никаква драма с ноктите на Милена. Гнусни са ми като я дават и се виждат и с какъв акъл с такива нокти влиза точно във Фермата.....

# 191
  • София
Според мен авторитетът на Ивайло "почива" единствено и само на възрастта. Може би го търсят за съвети именно защото е най-възрастният там, но той определено няма нужните познания, за да е кой знае колко полезен.
Аз още не мога да споделя кой знае какви впечатления от Милена, но определено мисля, че тя ще е по-успешен фермер, отколкото би била Ваня.

# 192
  • Другата България
Лилияна на мен ми е от задръстените-стараещи се. Не знам, все ми се струва, че някой ден и тя ще си покаже рогцата.
newsm78 Коя? Лили ли визираш? Бесарабката? Не се заяждам, питам.
Според мен авторитетът на Ивайло "почива" единствено и само на възрастта. Може би го търсят за съвети именно защото е най-възрастният там, но той определено няма нужните познания, за да е кой знае колко полезен.
Именно, точно това имам предвид.
Един Александър би бил по-полезен като някакъв обединител или "шеф" /образно казано/, интелигентен е, видяхме колко неща умее, възрастта не винаги е гаранция за "качество", дори напротив.

# 193
Мен снощи ме подразни и друго, още влезли , не влезли и започват някакви драми , със сълзи и .., Нина ли беше ,която се давеше със сълзите при Нури, модерно е да се реве по телевизията, а и хвалбата на Нури, 500 човека , ходели да се допитвали до него, чак ми е чудно , и го повтори още 100 пъти

# 194
Симеон ми е супер неадекватен. Първо с това, което разправяше за децата си и как съжалява, че не бил направил дете на 20 г. Моето виждане по въпроса е доста по-различно и някак не мога да го приема за сериозно това. С това братство... Емигрантите ме издразниха, че не подкрепиха Росица. Никой да не вдигне ръка срещу Ваня - ок, но Милена и Росица са ми един дол дренки. Вярно, че дори и емигрантите да бяха подкрепили Росица, тя нямаше да спечели, защото са по-малко, но все пак... Между Ваня и Милена, може би Милена ще е по-добър фермер, защото Ваня ми се струва, че е доста свита и като цяло не става за лидер, колкото и други положителни качества да притежава.

Христина какво да я коментирам, дано си тръгне по-скоро, че се не трае.

Общи условия

Активация на акаунт