Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 23

• 52 000
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Най-красивата страна
Аллина ме потресе.

# 481
  • Карлово
Като се представя може да си мислят, че заеква.Laughing

# 482
Удвояването на съгласни е много често в чуждестранни имена.

# 483
  • Пловдив
Но в българския език звучи нелепо.

# 484
Но в българския език звучи нелепо.

Simple Smile Въпрос на вкус. Инна, Анна са обичайно срещани имена.
На мене пък Елица, Росица, Ралица ми звучат грозно, а хората с голяма радост си ги носят и си кръщават децата така.

# 485
И на мен тези трите не ми звучат добре. Просто е имало някаква мода преди и така са ги кръщавали масово- подобни са ми Десислава, Ивелина, както и всички производни, които завъшват на  ..-мира и  - слава. Аз за съжаление съм хванала тази мода, и хич не си го харесвам името, ама ми е късно да го сменям. 😃
Сега пък са модерни Никол, Дарина, Дара, Виктория, Изабела, Даниел, Борис и т.н. Масово децата около мен също се казват така и чак ми е странно, че така се повтарят.
Две много интересни , които чух скоро -  Пирина и за момче Витан.

# 486
  • София
Да, Борис в момента наистина е някак модерно, въпреки че е старо име и много от нашите дядовци са били Борис. Сигурно сме го коментирали и преди, но Детелин, Карамфил, Трендафил са ми много странни за мъж.

# 487
Жулиет..... а е само 10 и 30, с кого ли ще се срещна после Neutral Face
Забравих да уточня, момче е.

# 488
  • софия
Имахме един Карамфил в гимназията, всички /даже по навик и някои учители/ го наричахме Карфиол

# 489
  • Карлово
Жулиет..... а е само 10 и 30, с кого ли ще се срещна после Neutral Face
Забравих да уточня, момче е.
Странно, а защо не Жулиен?

Сетих се преди мно-о-ого години иамх една леля Родина.

# 490
  • Най-красивата страна
Аз пък харесвам славянските имена като Десислава,Белослава,Преслав...
Но имена като Брайън,Рейчъл,Елайна....ми звучат много зле с някоя типична бг.фамилия.Както и побългарените обръщения-Брайъне,Джулке...
Ралица ми звучи много по-добре от Рейчъл.Както и Елица в България ще се възприеме нормално,но Елайна със сигурност ще отнесе подигравки в училище.

За удвояването на съгласните-например при Анна е нормално и името може да се произнесе,но как се произнася Аллина?

# 491
Със задържане върху Л, както се произнася Алла.

# 492
  • Телиш/Плевен
Славил

# 493
Алена, как бихте го произнесли?Като астроложката или като прилагателното?
Подобно име -Алета😊
На мен ми харесва, но звучи малко нетипично.

# 494
БОРИС  - незнайно защо се харесва и се ползва дори и от известни родни личности, на мен винаги ми е звънтяло- звучало в главата като Дрис Smirk  Яница - хич не, Янита - да, Ралица и Росица - горе-долу стават, Елица - по-добре да е Елина. Горица, Сълзица и други  -ца - не.Мое мнение, естествено, сега някой ще се почувства засегнат и ще скочи да оборва.... Десислава е красиво старинно име с история(от старобългарския глагол десити и слава) - севастократор Калоян и севастократорица Десислава - боянските стенописи, Боянската църква: https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Десислава_(севастократорица)

АЛЕТА - харесва ми, звучи ми като лалета, но е добре.

Общи условия

Активация на акаунт