Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между лазерна епилация, фотоепилация и електроепилация?
Колко процедури са необходими за дълготрайно обезкосмяване?
Какво означава дълготраен ефект при епилация?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между лазерна епилация, фотоепилация и електроепилация?
Лазерната епилация използва лазери, които излъчват в строго специфичен спектър и могат да третират всеки тип окосмяване. Фотоепилацията (IPL) излъчва широк светлинен спектър и е подходяща за светли кожи с тъмни косми, като светлината се "привлича" от меланина. Елeктроепилацията включва иглена и безиглена процедура, като иглената е по-ефективна и разпространена в България. Този метод е сигурен за премахване на руси и тънки косми, които не могат да бъдат повлияни от лазер.
-
Колко процедури са необходими за дълготрайно обезкосмяване?
-
Какво означава дълготраен ефект при епилация?
-
Кога мога да видя резултатите от епилацията?
-
Кога не се препоръчват процедури за епилация?
Основно проблемът ми е, че имам пропуски на места на почти всички зони, които обработвам. Освен това на срамните ми устни косъмчетата са по-светли и предполагам, че програмата на лазера трябва да се смени като са по-различни на цвят от другите ми косъмчета. Та сега точно на срамните ми устни си стоят без промяна. Другите изпопадаха доста още с първата процедура.
Естествено, само там, където е минато с лазера. Една голяма част от интима, както вече споменах, не е.