Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 868
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
Аз пък не мога да си представя да се гримирам и да не си сложа сенки. Не е задължително те да се виждат. Имам една палитра, която обожавам и съм й "изяла" светлите нюд цветове. Тази.

Пътувам ли е задължително с мен, защото има всичко, което ми трябва и за вечерен, и за дневен грим. През деня най-често слагам на целия клепач светли нюд сенки и в сгъвката примерно светло кафяво или от бронзера ми. И аз имам леко паднал клепач, а и не се справям особено с гел очна линия, но пък обичам с ъглова тънка четка да си сложа тъмнокафява линия сенки. Понякога слагам по-дебела и я блендирам, а вечер я слагам с черни сенки. През деня се придържам и към тъмно-кафява спирала за мигли. Не личи да не е черна, но стои някак по-естествено.

# 421
  • някъде под слънцето...
Всеки с разбиранията си, но ми стана  интересно как непрофесионалисти дават оценка за професионализъм само на база на вида на  използваното средство.

# 422
И аз не съм от контрастния тип и също не се възприемам само с молив.
Забелязала съм, че никак не ми допада син/зелен молив или сенки на сини/зелени очи. Всичко се слива в една мътилка сякаш, вместо да изпъкне красивия нюанс на синьото или зеленото око.

Друго, което съм забелязала е, че е много важно даден човек на какъв фон го гледаш. Себе си например като се погледна на фона на тюркоазените стени в студиото на една приятелка, много се харесвам. Изпъква жълтеникавия подтон на кожата ми, а очите ми, които са с доста променлив цвят, на този фон направо оранжевеят.

# 423
Новите тенденции в грима съм ги правила по без да искам, като се учех да се гримирам.  Stuck Out Tongue Winking Eye Не че сега съм се много научила. Хич не ми харесва.
А тенденцията 3 в 1 , ружът или червилото да се слага на очи, скули, устни, спомням си, че като деца така се клепахме. Стар трик е това. Joy

# 424
Всеки с разбиранията си, но ми стана  интересно как непрофесионалисти дават оценка за професионализъм само на база на вида на  използваното средство.
Скрит текст:
усмихнаха ме думите ти "ауууу, дневен грим със сенки!?!", защото при мен е по-скоро "ауууу, дневен грим с молив?!? too much!" (ама приложено към мен  самата и към моите си начини на мазане и подчертаване!) Силно подозирам, че в крайна сметка ти с молив постигаш почти идентична визия на моята със сенки, но и двете не го знаем Wink
За мен лично в грима няма "твърди" правила. Има многобройни техники, похвати, продукти, етц., които могат да се ползват по най-различни начини, включително неортодоксални. Какво, колко и как ще го ползваш е въпрос на личен вкус и преценка и техника и важно е дали крайният резултат ни удовлетворява като визия, трайност, адекватност...
Тези  "лица" са сътворени с едни и същи видове продукти в крайна сметка:

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 04:01 от Agent Provocateur

# 425
  • София
Аз също много рядко нося сенки през деня, някак не съм свикнала.
За сметка на това, мигли и червило ми дайте.. 😆

Ето ме днес:

Скрит текст:

Уикенда съм замислила грим с жълто и черно!
Миналата седмица си получих палитрата н Революшън със 144 цвята и сега много ме сърбят ръцете.

# 426
The Joykiller, като кукла си. Yellow Heart

# 427
  • гр.Добрич
The Joykiller, боже, как ги правиш тези вежди? Много ми харесваш.

# 428
  • София
The Joykiller, боже, как ги правиш тези вежди? Много ми харесваш.
Със сенки за вежди на NYX, но почти нямам мои.
Като малка ги оскубах и те просто спряха да растат, та сега съм все намазана..

Благодаря ви! ♥

# 429
  • някъде под слънцето...
Agent Prоvоcateur, вече, писах, че всеки има виждане за грима и визията си.
Идеята ми беше, че един chef , може да направи гурме от продуктите с които аз примерно  в най добрия случай мога да направя буламач, който да става за ядене
Лично аз от позицията любител в дадена област не бих си позволила да
обобщя, че с яйца брашно и захар, могат да се правят само аматьорски опити за вкусотия.

P.S.  Никога не се гримирам в   цветовата гама близка до цвета на очите ми.
 Наблюдавала съм на живо съм попивала ,  от уменията  на официални гримьори (централни и локални)  на селективнини луксозни брандове. Макар, че кучето на  касапина от гледане да не става касапин.
Нямам претенции , че съм в час с новите тенденции, защото от няколко години системно отклонявам   поканите за   професуонални грим сесии при представяне на новите продукти за сезона на даден бранд.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 21:56 от sl

# 430
Съгласна съм с идеята ти... Нещо се разночетем днес, куц ден е, клиентката ми закъснява 47 Мин и ми е крив целия свят... Обобщенията са вредно нещо, дори в грима 😞

# 431
И мен ме мързеше сутрин да си слагам сенки, но наскоро преоткрих молив сенките. На катрис си взех, като пастел е, мажеш, разнасяш и си готов.

# 432
А тенденцията 3 в 1 , ружът или червилото да се слага на очи, скули, устни, спомням си, че като деца така се клепахме. Стар трик е това. Joy
Всичко е "стар" трик Wink при добро желание можем да проследим съвременните техники поне до Клеопатра назад... никой не претендира, че е открил топлата вода! Прехвърлих този коментар в нов пост, че ме удари носталгията и едни забравени спомени от средата на 80-тте, когато за първи път съм се впечатлила от грим Simple Smile Точно тези шарени очи бяха, но не май тази конкретна реклама...
1986

1987

Wink

Супер як борд:
https://www.pinterest.com/victoriajvl/80s-makeup-ads-and-commercials/?lp=true
И Лиза:
http://makeup.ninja/2015/10/lisa-eldridges-intriguing-history-of-makeup/

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 05:15 от Agent Provocateur

# 433
Като си говорим за цветове, днес съм така:
Скрит текст:
Изцяло с малката палитра Caramel Melange на Zoeva. Винаги съм бягала от топлите цветове, все не можех да се възприема, обаче покрай тази палитра лека-полека пак се връщам. А и в това студено време ми се иска малко топлина. Продължавам да смятам, че студените повече ми отиват, но топлите тонове ми стават все по-симпатични.
Агент, благодарности за видеото, изгледах го с кеф Simple Smile

# 434
Отиват ти топлите тонове и още как! Чудно изпъкват тези красиви сини очи.

Общи условия

Активация на акаунт