Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 871
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
  • София
На мен лично много ми харесват такива fashion визии ( Агент Simple Smile )
Бих се носила така 😁
Даже ги предпочитам пред “instagram “ гримовете , въпреки че , се гримирам и така.
Въобще мога да се гримирам постоянно 😂

# 406
И аз съм с паднал клепач, но мъжът ми ми харесва със сенки. Мисля, че някои мъже предпочитат мекото излъчване, което се постига с тях. Аз се харесвам с очна линия и молив, но заради него понякога нося сенки.
Идеи са хубава база за тях?
Имах на Bodygraphy - не мърдат цял ден, нищо не се отбелязва. Гълта продукт като минус. Бих взела пак, но не я внасят.
Ползвам сега новата перлена на Шанел. На края на деня не е ок - поддава, сенките се събират в гънките и отбелязват на горния клепач. Много напразно пропилени пари.
Идеи за друга добре бази?
Urban decay - цветните, но има и прозрачна. В по-ниския ценови клас- wet n wild, но нанесена с пръст, като тънък слой крем, иначе оставя текстура.

# 407
  • Велико Търново
Аз от години ползвам базата на NYX и съм доволна - 8 часов работен ден ми изкарват сенките и не се свличат.

# 408
Още една мацка с много свежо излъчване, също използва руж за сенки, макар и доста по-леко:
https://www.youtube.com/watch?v=58rvEJzXAz0

# 409
  • някъде под слънцето...
Явно съм стара консерва, но не се харесевм със сенки  в ежедвието.
Гримурам се  с молив опушвам( по скоро заоечатвам ) за по дълга трайност. Спирала

Равен тен(тонирана слънцезащита или ББ с висока защита .Малко бронзър за да подчертая скулите, и гланц.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 19:01 от sl

# 410
Любима база за сенки ми е тази на Too faced. С нея изкарват по 12 часа без да се свличат. За качествени сенки говоря. Дрогерийните вероятно ще изкарват по-малко. И аз съм с паднал клепач.

# 411
Явно съм стара консерва, но не се харесевм със сенки  в ежедвието.
Гримурам се  с молив опушвам( по скоро заоечатвам ) за по дълга трайност. Спирала
Скрит текст:
Нещо подобно
Равен тен(тонирана слънцезащита или ББ с висока защита .Малко бронзър за да подчертая скулите, и гланц.

Умирам си за такъв тип грим с опушен молив! За съжаление, не мога да си нацеля техниката ли, очите ли ми са прекалено protruding, просто не ми отива.
За база аз използвам течната на Essence и съм доволна от нея - и скъпите, и бюджетните ми сенки издържат докато не ги сваля - слагам сутрин към 8 и свалям вечер, пак в толкова.

# 412
Аз не харесвам молив без сенки. Освен че изглежда прекалено аматьорски, прави клепача да изглежда паднал дори когато не е.

# 413
Аз не харесвам молив без сенки. Освен че изглежда прекалено аматьорски, прави клепача да изглежда паднал дори когато не е.
И аз. Лятото понякога нося така, когато е много топло, но клепача изглежда наистина по-паднал.

# 414
  • някъде под слънцето...
Има си тънкости,  като  например да се сложи малко бронзър в свивката на окото   .....
На мен сенки на целия клепач в ежедневието ми идва в повече.

# 415
  • София
Най-често слагам молив или очна линия без сенки. Да, мога да озаря частта под веждите. Аматьорски и ежедневно е, но за мен това не е проблем, тъкмо напротив Simple Smile. А и не съм достатъчно умела в боравенето със сенки.
В Италия ми е леко странно какъв драматичен грим си слагат с повод и без повод - сенки, опушени очи, тъмни моливи. И всичко това комбинирано нерядко с недостатъчно добра (грижа) за кожата. Жената на касата в супермакрета, която те обслужва, може да изглежда гримирана като за посещение на оперен спектакъл. Но дори и такива, са си чаровници, де Simple Smile

# 416
  • някъде под слънцето...
Пълна програма при грима не винаги е професионализъм.
Молив в подходящ цвят , който прави очите нрзабравими , са са всичко друго, но не и аматьорство.
Лично аз съм фен на идеята, че гримът трябва да показва жената на макс, а не способностите на гримьора.
И един добър гримьор знае това.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 19:02 от sl

# 417
Grinning Много ви обичам като кажете "сенки" и прозвучи като мръсна дума... е, или поне като зелените/сините сенки на майка ми от 80-тте или някой брутален диско глитър Grinning
Имам огромна колекция от матови нюд сенки, дето не можеш да ги видиш на очите ми, но предвид мазния ми клепач си вършат страхотно работата да ме направят да изглеждам негримирана, но и немазна.

Лореал и МАК пайнтпотс ползвам за бази, НИКС бурканчето също понякога... скоро отнесох една база молив на Кat Вон Ди, не мога да кажа, че ме е потресла на първи 2 ползвания. Защо имам подозрението, че имах и още нещо... но пък не ползвам база всеки ден!

А, и аз съм от тези на които един гол молив не седи добре - как ли не съм го мъчила, какво ли не съм опитала - тцц, не изглежда добре... леко опушен със сенки в същия цвят - да. Само молив, не! Нещо в контраста на молива се бие с липсата на силен естествен контраст при мен....
Още една мацка с много свежо излъчване, също използва руж за сенки, макар и доста по-леко:
https://www.youtube.com/watch?v=58rvEJzXAz0
Харесвам я тази румънка, имам какво да науча от нея и рядко прекалява (от това, което съм изгледала, което не е 100%)

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 13:56 от Agent Provocateur

# 418
За база за сенки най - често препоръчват Арт Деко и Мас. Аз съм доволна от тази на Ту фейсд.

Аз пък се изприщвам някой като каже "Взимаме сянката и нанасяме"...
Все едно да кажеш дънкито или очило.

# 419
Арт Декото при мен беше едно голямо нищо...

Ето горе-долу толкова или дори по-малко е интензитета на "всекидневен" грим при мен со все сенки и ружове по очите и бузите или червило и на очите/бузите/устните - от 15 мин натам...

Общи условия

Активация на акаунт