Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 874
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Не използвам база, кремът за лице ми върши работа.

Вкъщи ми се мотаят запълващата база на Балеа в розовата опаковка, май беше лимитка обаче, и Пърфект Скин на Кройтерхоф - тях ги ползвам в случай, че нещо ми се е появил релеф или разширените пори между веждите ме дразнят особено много.

Наканила съм се на Hangover базата на Too Faced, ама бая поръчки ми станаха напоследък, та ще изчакам до след НГ най-вероятно.

За сенки имам на NYX в бурканчето, желязна е.

# 391

Аз да кажа - напоследък слагам сквалена на ТО навсякъде. Като бързам и нямам много време за бялата козметика, слагам хидратиращ тоник и след това директно си правя в дланта микс от ХК на ТО, сквалена им и един серум с някакви растителни екстракти за освежаване и подмладяване. Нанасям и съм готова за грим.
А какво е ТО?

# 392
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
The Ordinary  Peace

# 393
Някой с отзиви за Mineral veil на  Hourglass?

# 394
# 395
Може ли да ми дадете идеи и предложения - какъв грим според вас би ми отивал (на очите основно) ?

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 20:43 от bubanka

# 396
Според мен ще ти отива черна очна линия с опашка.

# 397
Според мен ще ти отива черна очна линия с опашка.

И според мен, но трябва да е много тънка

# 398
Благодаря esmeralda23 и dani-ela-80
Много ми харесва такава визия, но или аз не я правя както трябва (силно вероятно), или на моите очи не става - с паднал клепач съм, който почти целият се скрива като отворя очи.

# 399
Може ли да ми дадете идеи и предложения - какъв грим според вас би ми отивал (на очите основно) ?
Прилагам 2 снимки - 1 със спирала на горни мигли и молив във водната линия, и 2 - без грим
Прекрасни очи, красиво лице, но да, клепачите според мен са естествено хлътнали (deep set eyes) и няма пространство за "творчество". Но сте с толкова красив контраст на очи/коса/кожа, че при вас по-малкото е повече... ох, ужасно звучи на български такъв превод, но less is more искам да кажа и не си крийте красотата зад тонове грим. Вашето лице го виждам с леко подчертаване по-скоро, деликатни сенки и/или цветен молив в основата на миглите! Разбира се, колкото човека, толкова различни визии ще ви предложат и ми е интересно другите момичета в темата как виждат вашето лице.
Аз лично не препоръчвам очната линия, освен за някакво по-тежко и/или официално събитие, няма нужда да се състарявате с нея през деня, но и лек, опушен грим мисля, че ще стои много красиво вечер. Също и винено червило или липстейн!

Ще гугълна новите тенденции и трендове за пролет'19, които са по-скоро изчистени и с минимизиран грим и според мен ще са много оптимални за вашите очи:
"Super-glossy skin with a sheer wash of fresh pink color on the eyes, lips, and cheeks "

"A pastel green inner eye highlighter was the focal point of the makeup look at Missoni."

"Giorgio Armani A glossy plum lip with a lilac eye is our favorite color combo of the season."

"There's nothing sickly about a wash of pink eyeshadow when you also match it to your statement blush."

"It was all about natural, soft makeup in a muted color palette backstage at Fendi."

"Peach eyes and lips at Antonio Marras."

"Missoni
The vibe: Inner glow
Get the look: The center of the face was the focus, with models' nose and lip highlighted. Meanwhile, a splash of color was concentrated on the inner corners of the eyes—a really fresh take on eyeshadow."

И този специфичен корейски стил и червило, които толкова харесвам за всекидневни:

Един пинборд набързо нахвърлях, докато гледах: тук
Цветовете, с които ви виждам аз: тук

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 20:43 от bubanka

# 400
От новите трендове само гримът на Джиджи Хадид ми хареса. Другите идват малко екстравагантни поне за мен.

# 401
Другите идват малко екстравагантни поне за мен.
E, разбира се, че никой и никога не трябва да копира 1:1 сценичен грим или какъвто и да е грим, а да си го адаптира към своето лице/стил/цветове. Няколко поста назад Кристина, например, беше страхотна с руж и по очите и по бузите i.e. "a wash of pink eyeshadow when you also match it to your statement blush".
Или светлосинята сянка във вътрешните ъгли на предпоследната снимка - идеята е да се концентрира малко цвят там - никой не трябва да го чете буквално като "само светлосиньо и само толкова интензивно".
Дефилетата/сцената и истинския живот са 2 различни животни, не всяка е Ейми Уайнхауз като си сложи черна очна линия, лека и пръст Simple Smile

# 402
Някой ще сподели ли препоръка за гел очна линия, наситено черна и хубава, която да не е произведена в Китай? /Лореал, Мас/

# 403
Новите трендове вече съм ги приложила, без да искам. Joy От нямане на сутрешно време основно, но и защото следобед като се погледна в огледалото, не ми се струва, че изглеждам уморена.

# 404
  • София
И аз съм с паднал клепач, но мъжът ми ми харесва със сенки. Мисля, че някои мъже предпочитат мекото излъчване, което се постига с тях. Аз се харесвам с очна линия и молив, но заради него понякога нося сенки.
Идеи са хубава база за тях?
Имах на Bodygraphy - не мърдат цял ден, нищо не се отбелязва. Гълта продукт като минус. Бих взела пак, но не я внасят.
Ползвам сега новата перлена на Шанел. На края на деня не е ок - поддава, сенките се събират в гънките и отбелязват на горния клепач. Много напразно пропилени пари.
Идеи за друга добре бази?

Общи условия

Активация на акаунт