Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 856
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Г-жо Вейдър, каква прекрасна, прекрасна и романтична Снежанка си ни ти!
Колкото ти си романтичен типаж, толкова Joykiller (як, як ник!) е екстравагантна! Никога не бих могла да си представя вас двете с еднакъв грим! Толкова сте различни и красиви по толкова различен начин!

Сините очи сият, когатo се офсетнат с противоположното оранжево и производните му
(то това важи за всеки цвят очи де...т.е важи, че противоположните цветове подчертават)

И още едно видео за теб, обичам да си събирам такива дреболии в пинтерест, когато случйно го открия:
https://video.allure.com/watch/100-years-of-eyes

Мицеларни води не ползвам отдавна, за моята калпава и мазновата кожа работи добре комбинация от олио + кремообразно, като понякога от мързел/бързане е само олио (течно или стик) или само кремообразен демакилант; случвало се е и само с дегримиращи кърпички да свалям грим, а когато ножа е в кокала и няма други подръка и със сапун мия, не се втелясвам силно демек!

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 19:24 от Agent Provocateur

# 451
  • София
Аз да се върна на темата за сенките, че много "почистваща" ми стана темата някак. Grinning

Аз се сенкосвам всеки ден. Умирам си да се сенкосвам!
Да сложа само молив, ми е неестествено, недовършено и някак ми смалявам и без друго малкото око.  Sunglasses
Обичам да се шегувам с колежките, които се радват на грима ми, че без грим съм като японка в очите.  Flutter Просто потъват в падналия клепач. Сложа ли сенки -направо съм друг човек.
Екпериментирам с цветовете както ми падне.
Напоследък съм върнала любовта ми към една синя сянка на Инглот и комбинирам с рубинено червено на Инглот отново. Голяма шарения стана!  Mr. Green
А още по-зле беше, че комбинирах с ярка циклама червило, понеже това ми попадна в ръката на излизане от къщи, а и отдавна не бях го слагала, та ми беше мъчно и за него.
В офиса се погледнах в огледалото и осъзнах недоразумението ooooh! #Crazy newsm78 Blush. Благодарих на ум на колегите си за толерантността им, че никой не из коментира клоунската ми визия Tired. Или пък са ми свикнали?! Joy hahaha ooooh!

# 452
kopche, подсети ме покрай това за очите, че са ме питали дали нямам нещо китайско. Доста се учудих тогава, но ми обясниха, че е точно заради очите. Нищо, че са ми светли, а аз -руса.
По едно време много се шарех, но напоследък скучнея откъм сенки. Все бежево и кафяво и тук-таме някое лилаво, ако ме осени вдъхновението. Много се харесвам и с резеда и охра. Всъщност, няма да е зле да издиря отново сенки в този цвят.

Иначе ярко червило на кожа без фдт и на съвсем негримирани очи никак не ми допада -нито на мен, нито на чуждо лице. Една приятелка ми припомни това скоро. Тя явно се възприема по този начин, но особено на по-плътни устни така аз виждам основно една ярка уста и туй то.

# 453
Момичета, препоръчайте ми четки за блендване в сгъвката на окото. От ценовия клас на зоева примерно или на морфи Simple Smile

# 454
Аз съм на моменти. Ако ме мързи, слагам молив и спирала. Сега съм вдигнала мерника на моливите на Urban decay, и по - конкретно един цикламов като дупе на маймуна :Д Много ме израдва цвета.
Сенки също обичам, но нямам фантазия да ги комбинирам. Не харесвам топли цветове и супер много се дразня, че в повечето палитри преобладават.
Мерси, Вейдър за инфото.
Много се чудя за Нивеа водата, че и на мен ми трябва. В този ред на мисли - НЕ препоръчвам мицеларната на Биотен с розова капачка - очна линия няма махане.

# 455
Напоследък често ходя без сенки, само спирала, но молив без сенки, както вече казах никога!
Разчистила съм основно гримовете си и сини и зелени сенки вече не притежавам, освен в лятната палитра на Шанел, която мисля да подаря. Да си гледат работата тези дето казват, че такива цветове отиват на кафеви очи. Аз досега не съм видяла на някого въобще да му отиват, но както и да е.

Понеже два-три пъти седмично все пак ползвам сенки, то те са основно червени, лилави и розови! Т.е. пак съм като папагал, но червена Ара. Joy И нюд цветове ползвам разбира се, както и едно много интересно сиво мауви.

Това е палитрата, която все едно за мен е правена и мисля да поръчам още една за резерва, като издебна наличност, защото съм сигурна, че друга такава комбинация няма да има, отделно че по-качествени сенки аз не съм имала.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 21:41 от Анонимен

# 456
Момичета, препоръчайте ми четки за блендване в сгъвката на окото. От ценовия клас на зоева примерно или на морфи Simple Smile
Морфи и Зоева не знам как се движат в цените, но аз съм доволна от номер 17 на Никс и тя струва към 18-19 лв.

# 457

Защо не си купиш направо четка на Зоева или Морфи? Аз при всички случаи бих предпочела вторите.

# 458
Agent Prоvоcateur,
Много благодаря за отделеното време за такъв хубав и информативен пост! Като прочетох описанието (за мен) и направо се почувствах красива! Благодаря за милите думи! И идеи!
Определено напоследък откривам виненото и тъмно червеното червило и много ми допада.

Хареса ми това със зеленото във вътрешните ъгли на очите.
На тъмни очи харесвам зелено, синьо и сиво. Понякога лилаво, но зависи от нюанса.

Аз явно съм малко по-вързана в ръцете по отношение на грим -
 ноктите си рисувам често и сполучливо, но сенки...все става някаква мацаница. Колкото и да опитвам опушено, или в началото да е по-светличко, в края по-тъмно и прелято.. Все не става. Вярно, че и само с евтини сенки тип Ruby Rose пробвам, но май и не мога.

Себе си много харесвам със силно подчертани с черно очи, само от молив във водната линия (знам, че смалява окото) и спирала. Сенките приемам като ''за повод'', особено вечер. Но много ми се иска да усвоя и нещо ежедневно Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 20:42 от bubanka

# 459
  • София
Точно за теб си мислех , гледах този грим в инстаграм

И за твоя тип клепач.

Аз бих те харесала , с не толкова подчертани очи с черно .
По-скоро със свежи цветове и устни и контур или бронзант .

Чек , тази палитра е уникално красива .
Представям си какъв пигмент вади 🖤
Бих взела всички палитри на Джефри Стар , гледах ревюта на новата му Alien , и тя в страшна красота.

# 460
Точно за теб си мислех , гледах този грим в инстаграм

И за твоя тип клепач.
Wind, мен ли имаше предвид, или отговаряш на друго момиче?
Свежи, като грима, който си показала ли?
И контур..повече от това на снимката?
(т.е. мислиш, че с подчертани скули ще ми отива? )

п.п. извинявай за досадно глупавите въпроси

# 461
  • София
Luchia ,извинявай , че не те споменах , да за теб си спомних Когато видях този грим . И за твоите очи.
Мисля , че ще ти е хубаво с подчертани скули и не само , може да нанасяш и на челото малко.
Някак не те виждам с много черно на очите , ако ще е само черен молив .
Ако ти се занимава , направи някакъв свежарски грим и с хайлайт и контур и публикувай тук Simple Smile

# 462
Благодаря ти Simple Smile

Амиии..то имам някакъв хайлайт на Мак, бронзиращи перли Ейвън...ама...с моите умения не знам какво би се получило. Ще пробвам и ще кача.
Без черен молив, предполагам? (т.е. от показаните снимки съдиш. че по-добре да го оставя? )

# 463
  • София
Не , не да го оставиш завинаги , може да пробваш да сложиш черен молив на долния и горния клепач, във външния ъгъл на окото и леко да го опушиш и все едно да издължиш клепача , а на самото око , може са сложиш хайлатъра на МАС , в основа и началото на окото , а бронзиращите перли да сложи в сгъвката и леко нагоре , както и да издължиш леко окото с тях , и тогава черен молив , но опушен леко .

Не знам дали си го представяш 😂 никак не ме бива , се ще намеря снимка и ше се редактирам

# 464
Ох,леле,ама съм пате и аз Grinning
Съвсем друго си мислех - за бронзант и хайлайтер на скулите, а ти всичко това за на очите ми го казваш Grinning
Благодаря ти за пояснението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт