Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 799
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Нищо смъкнато няма, камо ли пък ботокс...да си инжектираш ботокс на тия години е пълна малоумщина, ще ме прощавате.
По отношение на склуптурирането поразгледай клипчета в нета, и започвай да си играеш, докато ти хареса. Можеш да опиташ леко да стесниш нослето, да подчертаеш скулите, но не се клепай много - имаш чиста кожа, млада си, не ти трябват 3 пласта.

# 616
Моите вежди и клепачи са същите,препоръчвам ти да чистиш само страничните косъмчета,иначе стават много тънки и къси(поне моите)подрязваш косъмчетата повече в началото(поне аз ги скъсявам само в началото,иначе като скъся и в края изглежда все едно съм си ги обръснала).Можеш да слагаш мигли на снопчета,по 3-4 във външния край на окото и ги оформящ(създава илюзия за по-издължено око и отваря малко клепача.Лицето ти е идеално за контуриране,нанасяш по-светъл нюанс в Т зоната и под очите.На скулите,външната част на челото и под брадичката слагаш по-тъмен нюанс.
Веждите ми са за оправяне в момента,та утре ще снимам да видиш дали ти допада крайния резултат,че всеки си е с предпочитанията.И за твоя цвят очи ти препоръчвам зелен цвят,ще изпъкнат и ще изглежда страхотно.
П.п. не виждам файда от ботокс при толкова опъната кожа.Клепачите на някои хора са си по този начин.Открии подходящия грим за лицето ти и не се подлагат на излишни процедури,които е възможно да ти прецакат външния вид.(Не,че си и тръгнала предполагам,но съм твърдо против тия процедури,че последиците понякога са ужасни.)

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 06:13 от borislavabgmamma

# 617
  • София
Това май не е най-подходящата тема, но не успях да намеря друга  Embarassed От кой сайт мога да поръчам продукти на Too Faced в Европа?

# 618
Това май не е най-подходящата тема, но не успях да намеря друга  Embarassed От кой сайт мога да поръчам продукти на Too Faced в Европа?

От Asos и Cultbeauty. Доставят директно и до България. Не минават митница.

# 619
  • София
Скрит текст:

От Asos и Cultbeauty. Доставят директно и до България. Не минават митница.

Нямат Tickled Peach палитрата, а в Сефора е изчерпана. А аз направо се побърках по нея  Cry

# 620
Аз така и не разбрах какво значи смъкнати вежди, особено пък в случая.
Аз го свързвам с прекомерно оскубване отгоре и недостатъчно отдолу, така визуално се преместват с няколко мм надолу. Което пък няма никаква връзка с микроблейдинга, което е рисуване на косми. Тя си има достатъчно, трябва й буквално едно запълване с молив за половин минута.

bethefirst, нещата, които аз лично бих опитала, са много стандартни:
- абсолютно нормално контуриране на скулите, не прекомерно, защото си имаш даденостите. Аз използвам един малко по-рядко срещан тип четка - дебело ветрило. Позволява контур, позволява и нанасяне на цвета по периферията на лицето - чело, слепоочия и под брадичката.
- https://www.youtube.com/watch?v=ltC5pECkH1g
Този тип грим. Мацката е с много различен тип очи от твоите - малки и дълбоко сложени, но това, което показва е базова техника и според мен всяка жена трябва да я умее. Изобщо един молив за очи в тъмнокафяво или пък с някакъв подтон си е must. Лекичко под линията над миглите и ако се наложи, лекичко размазваш я с пръст, я със скосена четка, я с клечка за уши - каквото дойде и каквото ти е най-удобно.
- Устните ти са страхотни, намери си твоя нюанс червило и си готова. Може и без очертаване да минеш, но ако искаш - не се притеснявай, след третия-четвъртия път ще успяваш перфектно във всякакви условия, доста по-бързо и лесно е от това, което масово се представя. Да не говорим и че така можеш да накараш червило, което иначе не е баш твоето, да проработи.
Your lips but better цветът, който ми се струва, че ти трябва е моливът Spice на MAC или някой друг, който може да мине за "ежедневно червено, ама не баш" Grinning Имаш точно такъв цвят устни, затова се сетих.
- руж аз лично нанасям отново с горепосочената четка, като не го правя баш на изпъкналите части, докато се усмихвам. Обяснението ето тук: https://www.youtube.com/watch?v=aIYwe7OW5xQ
Аз го нанасям над контура, така да се каже. Прецени си какъв вид руж обичаш - по-наситен или по-като допълнение. Универсален цвят, който отива на всички и всичко, е Melba на MAC. Аз имам Bliss на Makeup Geek, който нанесен стои по същия начин.

# 621
Останах изключително приятно изненадана от палитрите на Makeup Revolution. Изгледах и прочетох много за тях - според доста мнения се изпадали доста под окото, но с потупване на четката в цвета, след това леко еднократно- двукратно потупване на четката във въздуха и нанасянето да се случва отново с потупване - е нищо не падна при мен. Където исках там си се блендаха. Грима издържа, докато не го свалих (след парти), което предполага доста танци. За база използвах коректор на nyx 😆.

Привет ! За пръв път пиша в темата и като тотално начинаеща имам нужда от малко помощ.😊 В търсене съм на прилична палитра сенки  за начинаещи, която да не с цената на половин заплата 😁😁! Тъй като съм от мнооого дълбоката провинция ми е абсолютно невъзможно да видя на живо каквото и да е и покупката ще е онлайн. Най-много държа сенките да са по-кремести, тоест да не са като брашно и да се работи лесно с тях. Ще съм ви много благодарна за насоки !💐💐💐

# 622
  • в 1001-та нощ
Аз тъй като отдавна не следя какво излиза - от тук разбрах за "новите палитри" на UD - черешовата и Born to Run Satisfied Снощи гледах суочове, черешата е интересна, но не съм убедена дали ще ми е нужна. Ще я разгледам на живо Simple Smile

# 623
Basila - сподели, моля, за хайлайтърите по  очите! Какви, колко и къде ги нанасяш?
Ползвам денем 2 или 3 нюанса на клепача, когато съм на кеф за шарено добавям синя спирала, примерно или според облеклото. Моята кожа е доста светла и на нея изпъква всичко силно, така че не е много трудно да се "оцветя". Ето тези 2 нюанса най-често ползвам по лицето. Златистият оттенък нанасям върху външната страна на клепача, под веждата, а светлият от вътрешната страна на клепача.
Скрит текст:

Разбира се, трябва дневна светлина и особено слънце, за да се заиграе с частиците по лицето. Иначе е почти невидим. Много е мрачно при мен, не мога да си направя добра снимка на окото, а и съм вътре, навън е много по-ефектно.
Скрит текст:

Аз съм с нисък клепач и затова избягвам натоварване на окото с грим, защото веднага слага години отгоре. Като цяло залагам на фин и почти незабележим грим, но за мен е важно цялостното излъчване на лицето – ведро и младежко излъчване, свежа кожа и нищо прекалено. Ето тази палитричка на Ревлон ми е много полезна:
Скрит текст:

Относно казуса на "смъкнатата вежда" – за мен е рошава вежда по-скоро. Simple Smile Оформяне с пинсета (много е важно да не се дърпа безразборно, не се пипа отгоре и не бива да скъсява веждата) и "сресване" на веждите, леко уплътняване с молив за вежди или аз ползвам сенки за очи, когато искам по-голяма плътност (в нейния случай има нужда от уеднаквяване плътността и цвета). Може да се запечатат или "втвърдят" веждите (за да не се рошат) с кафява или безцветна спирала. И при нея е по-скоро нисък клепач и очи навътре, това ѝ е типа око, няма паднала вежда. Трябва да внимава с грима на очите и да отваря клепача.

# 624
Ще изчета всички мнения, за които ви благодаря много. Ще се включва и в темите за избор на четки и т.н. Искам да намеря минимален брой гримове и аксесоари, с които да си изравнявам тена и да прикрия тъмните кръгове, както и да оправя веждите. Има само един единствен проблем -  с 2 леви ръце съм и трудно се гримирам. Също в момента нямам никакви гримове освен един ВВ крем, серум на Биотен, 2-3 червила и гланца.
Издирих малко снимки с различни видове грим, които съм си правила с програмка и има една от бал, ще я познаете.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 625
Мисля  , че някой беше похвалил този молив на Гош преди време , как мислите издръжлив ли е
https://www.notino.bg/gosh/velvet-touch-vodoustojchiv-moliv-za-ochi/p-656577/

# 626
Обещах да кача снимки как ще станат накрая веждите.

Това са преди да ги оправя.

Това е накрая.Аз ги оформям с кола маска,но не се препоръчва,защото се отпуска кожата на клепачите,но става много по-бързо.Мен ме устройва,защото махам само стърчащите косъмчета,иначе се вманиачавам и съм оставала с вежди като косъм тънки от мания да са напълно еднакви.Та един съвет от мен,недейте да се опитвате да ги направите напълно еднакви,доуформяйте с молив или сенки.

Това е с молив оформено.

Това е със сенки.Този вариант ми допада повече,защото седи по-естествено.
Ще направя и грима,който предложих,че ме вдъновихте.И тъкмо ще видиш как седи със сенки и на двете вежди.

# 627
Здравейте,
Бихте ли ми помогнали със съвет при избора на молив за очи, който да нанасям в основата на миглите и вътре в тях. Предпочитам тъмно кафяв или много тъмно сив. Също така търся и молив за вежди- едната ми вежда е леко плешива в основата и търся начин да запълнят мястото. С черна коса съм и тъмни вежди, но ми се иска моливът да не е наситено черен, тъй като съм пробвала с такъв и резултатът не ми хареса никак.

# 628
https://www.anastasiabeverlyhills.com/ride-or-die-brow-duo/ride- … o.html?cgid=brows
аз си харесах това от едно видео на Ali Andreea.

# 629
Bethefirst,ето го контура,който ти предлагам за твоето лице.На мен седи по-различно от това как ще е на теб.Мигли нямам сега на снопчета и съм ползвала половинки.Горе долу пак си има някакъв ефект.
Това е контурирането.Преливаш го,и отгоре минаваш леко с пудра.Ако искаш по-голям контраст ползваш по същия начин цветовете,по-тъмна и по-светла,ако искаш да се прелее ползваш един цвят и слагаш по малко за да се запечати и прелее напълно.Накрая минаваш с бронзант и хайлайт.

И това е крайния резултат.Надявам се да съм била полезна.
И сега и аз искам някой да ми предложи да изпробвам някакъв грим,че ми са се изчерпали идеите вече.Гледах в началото на темата има някакви идеи за видове грим,къде мога да видя някакъв модел на самия грим и да го изпробвам да го направя.
П.п. сега видях предизвикателства са,но не намерих самите картинки с примерния грим.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 23:25 от borislavabgmamma

Общи условия

Активация на акаунт