Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Вредно ли е да се вдишва домашен спрей?
Защо е важно да измиете гърдите си преди кърмене?
Защо бебето ми суче толкова често и дълго?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Вредно ли е да се вдишва домашен спрей?
Вдишването на домашен спрей може да бъде вредно, тъй като често съдържа хлор. Въпреки че инцидентно вдишване може да не е фатално, редовното излагане вече не е безопасно. Хлорът е по-тежък от въздуха и се утаява ниско, което го прави особено опасен за бебетата, които са по-чувствителни към токсините. Когато използвате домашен спрей, важно е да проветрите стаята и да избягвате вдишването на парите от почистващия препарат.
-
Защо е важно да измиете гърдите си преди кърмене?
-
Защо бебето ми суче толкова често и дълго?
Честото и продължително сучене на бебето е нормално и важно за стимулиране на производството на мляко. Това помага за установяване на добри хранителни навици и отговаряне на нуждите на бебето. Важно е да осигурите достатъчно възможности за хранене при поискване, като същевременно наблюдавате правилното прикрепване към зърното и удовлетворяване на глада му.
-
Как мога да се справя с бебето, което постоянно иска да суче?
-
Как мога да помогна на бебето си с колики?
И аз в началото се притеснявах да не би да е жаден, но 2 месеца така стигнах до извода че няма как да е. Доскоро моя позната се чудеше как така не спим по цели нощи, но нейното дете започна да вади зъби на 11 м и сега ме разбра и тя що не спим
и се чудех дали мога да направя нещо, така, че да не ставам по няколко пъти на нощ, а примерно по два.... С толкова ставане съм като зомби...сънувам, че плаче бебе, доста време го сънувам, по някое време се събуждам и установявам, че наистина плаче бебе, а междувременно е събудило и голямото. За сметка на това мъжа ми спи като пън.