Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 894
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Няма подуто, като пипам не се усеща да боцка. Преди усещах да боцка по месец педи да пробие и венците бяха много подути.

# 121
Различно е, навярно, при бебо имаше съвсем леко подуто дори не беше твътдо, не е и боцкал до онзи ден като се появи направо Simple Smile И аз в началото се притеснявах да не би да е жаден, но 2 месеца така стигнах до извода че няма как да е. Доскоро моя позната се чудеше как така не спим по цели нощи, но нейното дете започна да вади зъби на 11 м и сега ме разбра и тя що не спим Smile
Та най-вероятно и при вас е това. Ако все пак се притесняваш пробвай да даваш повече течности някак през деня макар че и на мен не ми се получава много. Някой ме посъветва за шише със сламка и имам лек напредък. Пак не пие много, но поне нещо влиза, преди беше абсолютно нищо. А и нощем като си му даваш да суче пак си е хем успокоение за венците, хем си утолява жаждата. От време на време като много се притесня пипвам фонтанелата и като видя че не е хлътнала и се успокоявам, урината също ако не е тъмна всичко е наред.

# 122
Здравейте, имам бебе на 7 седмици. Кърмата ми тръгна добре, за първия месец качи 1150гр. Разболях се от гнойна ангина и от 3 дни съм на антибиотик, съвместим с кърменето. Откакто се Разболях обаче имам чувството, че ми намаля млякото. Сякаш не ми се пълнят гърдите достатъчно. Бебето изглежда наядено, но се притеснявам. Започна да се буди сам, гладен, с плач на около 2 часа. До сега се пробуждаше леко на около 3 часа. Вечер започна да прави пауза от 22до към 2-2:30. Притеснявам се да не ми спре кърмата. Пия чай на Хип. Също така започна да суче по малко време. Възможно ли е да е от болестта или от антибиотика?

# 123
Според мен ти се е регулирала кърмата и затова вече не усещаш препълване, някъде по това време се регулираха нещата и при мен. Буденето може да е от скок в растежа, мисля, че около тази възраст беше първия.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 13:08 от Анонимен

# 124
МърМяу, не е нужно да чувстваш гърдите си напрегнати, за да имаш кърма. Когато кърмата се регулира, това чувство на напрегнатост спира. Нормално е бебето да яде на 2 часа, нормално е да яде и на час и половина. Моето бебе никога не е яло на 3 часа. Бебета са малки човечета, а не часовници. Ядат, когато са гладни и жадни. Има периоди, в които преживяват скок в растежа и ядат на доста по-кратки интервали. Бебето суче по-малко време, защото е заякнало и не се измаря от сукането, толкова колкото първите седмици. С три думи - всичко е наред, бебо е добре, имаш кърма. Кърми както досега на поискване, почивай и хапвай добре 😉

# 125
  • София
Моето бебе вече е на 7 м., но така и не увеличава интервалите на сучене. Продължава на два часа и половина. Каката беше на три часа. Всяко бебе е различно Simple Smile

# 126
И аз като М, бебето ми яде на 2 часа вече 8 месеца.

# 127
Моето се буди посреднощ и на 1г и 7м, така че няма нормално, ненормално. Със сигурност не е и от глад, той е голям вече.   Малките деца спят неспокойно в повечето случаи.
Два часа интервал си е супер даже. И моето никога не се е хранило на три часа, дори като съвсем новородено, дори като му давах АМ. А кърмата се обработва по-лесно от АМ и съответно бебето огладнява по често.

# 128
Различно е, навярно, при бебо имаше съвсем леко подуто дори не беше твътдо, не е и боцкал до онзи ден като се появи направо Simple Smile И аз в началото се притеснявах да не би да е жаден, но 2 месеца така стигнах до извода че няма как да е. Доскоро моя позната се чудеше как така не спим по цели нощи, но нейното дете започна да вади зъби на 11 м и сега ме разбра и тя що не спим Smile
Та най-вероятно и при вас е това. Ако все пак се притесняваш пробвай да даваш повече течности някак през деня макар че и на мен не ми се получава много. Някой ме посъветва за шише със сламка и имам лек напредък. Пак не пие много, но поне нещо влиза, преди беше абсолютно нищо. А и нощем като си му даваш да суче пак си е хем успокоение за венците, хем си утолява жаждата. От време на време като много се притесня пипвам фонтанелата и като видя че не е хлътнала и се успокоявам, урината също ако не е тъмна всичко е наред.
Мен не ме притеснява, просто искам да спя Grinning и се чудех дали мога да направя нещо, така, че да не ставам по няколко пъти на нощ, а примерно по два.... С толкова ставане съм като зомби...сънувам, че плаче бебе, доста време го сънувам, по някое време се събуждам и установявам, че наистина плаче бебе, а междувременно е събудило и голямото. За сметка на това мъжа ми спи като пън.

# 129
  • над кукувичето гнездо
Ваня А., можете да чакате. Или да ползвате тапи за уши Stuck Out Tongue

МърМяу, всичко ви е точно и според мен. Бързо оздравяване!

# 130
Благодаря на всички за отговорите, успокоихте ме.
Бебето суче по-малко време, защото е заякнало и не се измаря от сукането, толкова колкото първите седмици.
Относно това не се бях сетила, ама като се замисля от няколко дни му се мърдат и ушите като яде 😂

# 131
Здравейте. Бебето ми е на 10 дни, изключително неспокийно, Нон стоп търси гърдата, но просто не му стига. Реших да се и цедя да видя колко яде и като видях че изцеждам само 20 мл останах потресена.Започнах да дохранвам с АМ и детето се наспа и сега е спокойно. Уж се храня и пия много течности, но не мога да разбера защо имам толкова малко кърма.

# 132
Здравейте. Бебето ми е на 10 дни, изключително неспокийно, Нон стоп търси гърдата, но просто не му стига. Реших да се и цедя да видя колко яде и като видях че изцеждам само 20 мл останах потресена.Започнах да дохранвам с АМ и детето се наспа и сега е спокойно. Уж се храня и пия много течности, но не мога да разбера защо имам толкова малко кърма.
Колко се изцежда с помпата не е мерило за количеството кърма. Бебето търси гърда, разбира се, давайте му. Няма как да се регулира кърмата, ако му давате добавка. Бебето е малко и ще иска да хапва често. Давайте му да суче на поискване. Когато и по колкото време иска. Когато бебето се храни по-често, то дава сигнал на тялото ви да произвежда повече кърма. Ако искате да кърмите, забравите за АМ. Прочетете и назад в темата, имаше идентичен въпрос преди няколко поста.

# 133
Едно и също имам чувството, че се пита, но да, ако искате да кърмите, махнете АМ. Оставете го да суче час-два или докато пусне. Кърметв на поискване, ако ще през половин час да е, когато бебето поиска. Тези 20 мл кога ги изцедихте, ако е след кърмене е нормално. А и да е преди кърмене, бебето е на 10 дни, няма нужда от много, ако постоянно виси на гърда, количеството бързо ще се увеличи.

# 134
Стомахът на новороденото е с размер на орехче.АМ е кравешко и е за телета..кърмата е естествена храна и за макс 90 мин. се е разградила и освоила.АМ засища повече.Това че майките нямат кърма и т.н. е мит , които нон стоп се дъвче .Просто си кърмете спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт