Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 921
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
В този ред на мисли знаете ли дали в обикновеното АМ кравешките белтъци са разградени по някакъв начин. Четох в нета на някакви произволни АМ състава и пишеше, че съдържат обезмаслено краве мляко, сметана, масло....това малко ме изненада, то си е като да дадеш мляко направо от кравата. Някои млека съдържат и суроватъчен и млечен протеин, суроватъчния е съставен от по-малки белтъци, следователно по-малко алергизиращи, но и в тези млека има и обикновено мляко на прах.
Това е малко оф топик, но ми стана интересно.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 20:21 от Ваня А.

# 136
Аз сварих жито 😂 Хем ми се яде, хем да разнообразя овесените ядки Simple Smile Ще го пробвам утре, защото четох, че една мама го яла вечерта и през нощта щели да й гръмнат гърдите 😊

Аз не съм се интересувала в детайли за състава на АМ. Каката я отгледах с Лактана. Кърма имах, но преживях голям стрес в първите седмици, а и тя не искаше за суче Sad Много дълго време преживявах неуспеха и изплаках доста сълзи, но така се е случило. Вече е на 7г, да ми е жива и здрава ❤

За малката буболечка сега, реших да се подготвя отново за кърмене. Купих си книгата на Хедра, дори в родилното си я носех, за да си прочитам пак за първите дни 🤓📚

# 137
И от една бира може да е наблюдава ефект "гърмящи гърди" Simple Smile

# 138
  • София
Аз само следя темата, понеже раждане и кърмене тепърва предстоят, но тази идея да си нося книгата на Хедра в болницата с мен ще я открадна! Благодаря!

# 139
Аз само следя темата, понеже раждане и кърмене тепърва предстоят, но тази идея да си нося книгата на Хедра в болницата с мен ще я открадна! Благодаря!
И да биете акушерките по главите с книгата Grinning

# 140
И от една бира може да е наблюдава ефект "гърмящи гърди" Simple Smile

А позволено ли е да се пие бира 👀 Аз по принцип не съм по питиетата. С ММ двамата не можем да изпием 1 бира Simple Smile Но все пак да попитам 😊

Лаленцето, леко раждане и нека бебчето е активно кърмаче 😍

# 141
Аз си позволявам бира вечер към 19 часа като следващото кърмене е след полунощ. Но това бяха сладки времена, от почти месец тази дълга пауза я няма и не смея да пия бира Grinning В блога на хедра си спомням една таблица с питиетата и колко време трябва на организма да се изчисти.

# 142
В този ред на мисли знаете ли дали в обикновеното АМ кравешките белтъци са разградени по някакъв начин. Четох в нета на някакви произволни АМ състава и пишеше, че съдържат обезмаслено краве мляко, сметана, масло....това малко ме изненада, то си е като да дадеш мляко направо от кравата. Някои млека съдържат и суроватъчен и млечен протеин, суроватъчния е съставен от по-малки белтъци, следователно по-малко алергизиращи, но и в тези млека има и обикновено мляко на прах.
Това е малко оф топик, но ми стана интересно.
До колкото знам само в някои АМ белтъците са обработени.

# 143
Аз мислех, че частично хидролизирани са всички млека, а за алергичните бебета млеката са смес от амино киселини. Много странно е това, сухото мляко си е мляко, само че дехидратирано, къде тогава е логиката да се дава на бебета. По моята логика киселото мляко е по-добрия избор, защото млечнокиселите бактерии в него разграждат казеина.

# 144
Вчера и аз получих запушвания, тази сутрин е по-добре положението, но още усещам някои втърдявания. Ще споделите ли как се пие лецитина? Пише по 1-2капсули на ден. Може ли повече и има ли значение преди или след хранене?

# 145
3 пъти по 2 хапчета без значение храненето и се спира с намаляващи дози, не че нещо ще стане ако се спре от раз!

# 146
Много благодаря, Ваня! Надявам се да нормализирам положението днес с кърмене и лецитин ☺

# 147
  • София
Привет! Имам жестоки менструални болки (цикъл още нямам). Мога ли да пия но шпа? Не успях да го намеря по активна съставка в elactancia.

# 148
Привет! Имам жестоки менструални болки (цикъл още нямам). Мога ли да пия но шпа? Не успях да го намеря по активна съставка в elactancia.

Опитай с парацетамол първо.

# 149
Но шпа не, бускоизин или нурофен може. Питала съм преди 3 години Хедра и това беше отговора.

Общи условия

Активация на акаунт