Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 952
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
В родилното ми показаха да го събуждам като го гъделичкам по гръбчето. Можеш да опиташ.

# 211
Здравейте отново 😊 С бебо вече седмица сме вкъщи, с помпата вече се получават нещата и то доста бързо , а не по 1 час, за да изкарам нещо. Като цяло се храним на 90% от гърда, цедя защото все още продуцирам повече от необходимото. Проблемът ми е че малчо още няма силички и все заспива или успява само от едната гърда да хапне и другата хич не я отразява. Когато успея накрая бутвам и шишето с кърмата, за да съм сигурна че се е наял. Въпросът ми е как да го събуждам, щипя по ушенце, раменца, сменяме памперс. Често цокне 5 пъти и е заспал дълбок зимен сън. Все още не мога да разчитам на него да си каже кога е гладен защото често се успива за яденето и гледам на третия час да го слагам на гърда. Ако съдя по акането би следвало да си хапва добре, защото има от 3 до 5 наакани памперса на денонощие... Нали знаете, ако една майка не се притеснява дали си е нахранила детето, няма да е майка просто 😂
Нааканите памперси не са мерило за това дали детето яде добре, напишканите се гледат!!! Трябва да са между 7-8 за денонощие, като в началото количеството ,което пишкат е 2-4 супени лъжици течност,горе долу толкова пълен памперс.
Нормално е да цокне и да заспи, някои бебета наваксват нощем.

# 212
Замразената в камерата кърма колко време е годна?

# 213
  • Варна
Явно наистина е до организъм, и аз не съм го изпитвала този рефлекс. Но да потвърдя, че потника за кърмачки е много удобен. Купих си два от Лидл миналата седмица и сега ме е яд, че взех само два. Супер удобни са, има място за подплънки също така, за мен са по-добър вариант от сутиените за кърмачки. Сутиените хич не са ми удобни за ежедневно носене.
Сега чувам за такива потници. Ще потърся, благодаря!

# 214
Явно наистина е до организъм, и аз не съм го изпитвала този рефлекс. Но да потвърдя, че потника за кърмачки е много удобен. Купих си два от Лидл миналата седмица и сега ме е яд, че взех само два. Супер удобни са, има място за подплънки също така, за мен са по-добър вариант от сутиените за кърмачки. Сутиените хич не са ми удобни за ежедневно носене.
Сега чувам за такива потници. Ще потърся, благодаря!

Има в hm (но са малко по-скъпи от лидълските) - https://m2.hm.com/m/bg_bg/productpage.0534164013.html
ММ също ми взе два потника от лидъл и съм супер доволна. Иначе имах безшевни сутиени, но понеже нямам горнище на пижама за кърмене и ми ставаше студено като вдигна блузата.
Утре е сме на контролно теглене 🍀🍀🍀

# 215
  • над кукувичето гнездо
Kremi30, ако бебето още няма 3 кг, ш же би е добре да правите по-често проследяване на теглото. Лично аз мерех бебето сутрин преди храненето в 8 на голо. Трябва да наддават приблизително по 30 гр на ден. Когато стане 3 кг, може спокойно да спрете да измервате теглото. Имате право на един преглед в неонатология след изписването, в рамките на месец. Може да говорите с педиатъра си да ходите веднъж седмично за претегляне, ако не искате да се увличате с домашна везна. Иначе звучи добре да се справяте. Последвайте съвета за отчитане на мокрите памперси.
И последно - ако бебчето е много мъничко, денем може и на 2-2:30 часа да му предлагате. За събуждането може да пробвате с прокашляне и „кхъм”, щипване на носле и изобщо каквото се сетите, което да не стряска рязко бебето

# 216
  • София
Оф, ужасът ми, че бременността и кърменето ще ме ударят в зъбите, се сбъдва. От снощи ми расте мъдрец. Знаете ли дали бих могла да ползвам вода за уста, за да предотвратя възпаление, докато успея да се свържа със зъболекар? Вкъщи имам Елудрил.

# 217
Оф, ужасът ми, че бременността и кърменето ще ме ударят в зъбите, се сбъдва. От снощи ми расте мъдрец. Знаете ли дали бих могла да ползвам вода за уста, за да предотвратя възпаление, докато успея да се свържа със зъболекар? Вкъщи имам Елудрил.
Не. Особено Елудрил. Свари си лайка, по-силна отвара, сложи повечко лайка. И жабури с това. Прибери отварата в хладилник, че се разваля иначе. Казвам от опит. И аз имах проблеми по време на бременността и сега като кърмя (проблемни венци и лечение на коренови канали) 😯 това ме посъветва моя стоматолог.

# 218
  • София
LittleCactus, притесни ме! Аз точно Елудрил ползвам по препоръка на стоматолог заради кървящи венци. Признавам, че се доверих и не съм проверявала допълнително дали е разрешен.

# 219
LittleCactus, притесни ме! Аз точно Елудрил ползвам по препоръка на стоматолог заради кървящи венци. Признавам, че се доверих и не съм проверявала допълнително дали е разрешен.
Спри го, Лаленце. Много е силен. Категорично ми го забрани стоматолога, а смея да твърдя, че е една от най-добрите в професията. И е много стриктна в препоръките. Спаси ми 3 зъба след "кадърно" лечение от един много известен стоматолог, бяха инфектирани до кост. Та й вярвам напълно.

Пробвай с лайка. Върши работа.

# 220
  • София
Спирам естествено, благодаря за пепоръката!

# 221
За Елудрил ок, но за ежедневна вода за уста не знаех, че не може. Аз си ползвам.

# 222
То има и за ежедневна употреба Елудрил. По време на бременността лайка, сега ми каза, докато кърмя на Билка водата за уста. И по-често на профилактичен преглед.

# 223
  • гр. Варна
Годна е 6 месеца Simple Smile

# 224
Годна е 6 месеца Simple Smile

Ако камерата е в разделено от хладилника отделение, да, ако е в хладилника - 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт