Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 918
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
И аз съм с медела, ама не може да ме отпуши...само беба успява.

# 511
Като ви чета осъзнавам, че съм голяма късметлийка. За петте месеца откакто съм родила не съм имала и едно запушване. Събуждала съм се с гърди на камък, но с цедене или кърмене са се оправяли

# 512
И при мен само бебето помага. Цедене никога не е помагало, само ми стават сини зърната.

# 513
Мен понякога помпата ми погаше, но на едно от последните запушвания, малкият направи толкова нетипично дълга пауза за сън и после отказа да яде от мен още 2 чса. Бях пред пръсване, нито една от двете ми помпи не помогна. Едва когахо господинът огладня ме изцеди за нула време.
Но факт, Медела са много добри!

# 514
На мен пък също помпата много ми помагаше, бебето рядко успяваше да се справи.

# 515
Аз като горд собственик на 3 модела Медела (Хармони, Суинг и Мини Електрик) смея да твърдя, че най-добра работа ми свърши ръчната на Авент Joy

# 516
Момичета, а когато ви се наложи по колко време ви отнема едно цедене. Аз от първият път имам ужасен опит седях по 30-40 мин

# 517
Аз с помпата не се имам много много, 20-30 минути за 40 мл. Но може и в мен да е проблема. За това я ползвам рядко 😂

# 518
Зависи от това колко са пълни гърдите. Аз с първото съм цедила чат-пат с помпата, но после открих че на ръка ми е по-удобно и на ръка успявам за 15-тина мин да се справя, но аз не цедя, за да храня с това и нямам нерви да цедя до край. Ако бебето пропусне ядене гледам да изцедя и като ми писне или напълня шишенцето от 125 мл спирам.

# 519
Аз с помпата не се имам много много, 20-30 минути за 40 мл. Но може и в мен да е проблема. За това я ползвам рядко 😂

Така бях и аз първият път, сега ако ми се налага дано да става по - бързо.

# 520
Аз като горд собственик на 3 модела Медела (Хармони, Суинг и Мини Електрик) смея да твърдя, че най-добра работа ми свърши ръчната на Авент Joy

Мислех, че съм единствената луда, която си е купила и ползва 3 помпи.Joy (ръчна на Бертони и електрически на Кангаруу и Авент)

Аз успявах да се изцедя за 20 минути най-много с електрическа помпа, но гледах да го правя по поне 10 пъти на ден, за да храня с изцедена кърма и беше кошмар, който добре, че свърши.

# 521
Мен ме боли едната гърда. Не е запушена. Болката е някак отвътре. Като я пипам ме боли отдолу и настрани. Напомня мускулна болка. Помислих, че е вазоспазъм, но го няма това побеляване на зърното. Самота зърно не е болезнено. Но беба като засуче боли някакво време. Мислех, че съм се ударила или бебето ме е ударило, но ето цял ден и нощ продължава. На някоя от вас да се е случвало?

# 522
  • Варна
Скоро имах такова. Оказа се все пак запушване, но буцата се усети на втория ден. Давай да суче приоритетно от нея.

# 523
  • над кукувичето гнездо
Запушване, но някъде отвътре.

# 524
Много благодаря, момичета! Не знаех, че има и такъв вид запушване. Ще работим с беба по познатата схема 😉

Общи условия

Активация на акаунт