Ю Н И 2004 г. - 10

• 14 779
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • София
tomase, ние сме вече една година на ясла. Изследванията стават за около 4-5 дена. Аз ги направих 1 седмица преди да го пусна на ясла. Няма смисъл да си прекъсваш отпуската заради това. Искаха ни чревни и урина, кръв не е задължително. Това са нови разпоредби на ХЕИ. Освен това в деня, в който пускаш детето на ясла личната му лекарка трябва да ти даде контактна бележка, че детето е здраво и няма контакт със заразноболни деца. Личните лекари по принцип знаят всички тези неща, но един съвет от мен: Обади се на директорката на яслата и я питай какво иска тя. Аз така направих, за да съм по-уверена.
Освен това трябва да носиш имунизационен паспорт, попълнен от личната лекарка и един нов картон, за да пишат те в него. Това поне е за нашата ясла. Може би другите имат различни изисквания.
Успех и весела почивка! Peace

# 211
  • На края на вселената!
Благодаря!
Картона (лична амбулаторна карта) си го купувам, а имунизационен паспорт аз ли трябва да си търся да купя или имаме при лекарката?

# 212
  • София
Пак ти си купуваш паспорта. Лекарката само нанася направените имунизации.

# 213
  • На погрешната планета
Момичета, най-после и аз ще си отдъхна малко Party! Днес се качваме на Цигов Чарк за риба. Без деца, на палатки. Вярно, че е за кратко, но е от сърце Joy! Ще се закрепя докато чакам морето.
Руми вчера направи първият си плаж за тази година. Беше много щастлива и много ме слуша (а това в последно време не се беше случвало Wink) и плува сама с пояса Crazy! Обещала съм й, че в понеделник пак ще я водя. Ако е все така послушна , съм съгласна и всеки ден да ходим, само мир да има hahaha.
Ето и снимките от плажа. На последните три децата решиха, че съм конче и ми разказаха играта #Crazy:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=50196

# 214
Таничка,огромна прегръдка от мен ,за полезното инфо! HugМама Мери,страхотни снимки! Peace

# 215
Таничка,огромна прегръдка от мен ,за полезното инфо! HugМама Мери,страхотни снимки! Peace
Краси радвам се, че ти помогнах с инфото, ако открия и нещо друго ще ти го пратя  newsm10

Мама Мери снимките са страхотни, личи си че сте си изкарали весело .

И ние сутринта ходихме с Ивчо и една приятелка с нейното детенце на плаж.Ивчо изобщо неиска да се доближи до морето, а миналото лято не излизаше от там.
Весел ден на всички !

# 216
  • София
Mama Mishi ,надявам се ,че вече сте добре!

Ние изкарахме много хубаво на морето, но беше за много кратко .Вече забравих ,че сме ходили  Grinning
Йо много хареса водата и не можехме да го изкараме на пясъка.Носехме басейн , лодка ....и тн.Прибирахме багажа от плажа 20 мин. Wink
Сутрин ходехме на плаж от 10-11,40  Wink След това обяд ,сън и в 16,30 на басейна пред хотела. Имаше и детски .Чудесно беше.
Иначе нищо специално не съм носила.Лекарства , здравна книжка...въсщност горе са ти написали.
Снимки нямам качени на компютъра.

Ние вече сме без "биби". Просто му казахме ,че я няма. Той и без това веднъж я хвърли от балкона ,та явно свърза нещата....Много тъжно си повтаря ,когато се сети  - " Нама бибиии..."- едно такова замислено и сякаш на себе си ....

Памперс слагаме  само за разходка и сън. Напредваме лека-полека.  Peace

# 217
  • София

Явно моя син е последния в нашия юнски отбор ,който още се държи като бебе Wink

Аз какво да кажа като още се кърмим newsm44 А сега да видим кой е бебе в отбора?

Браво на вас! Вие сте невероятни!Как ми липсва това времееее ...

# 218
Здравейте момичета Laughing

Пиша, за да се похваля, че и на последното юнче му взеха бибата. Ей, голяма борба беше Tired, първо мазахме с Даум Ексол, но явно не се върза, защото след многократни подканяния да я измия, накрая сам си я избърса с мокра кърпа и налапа доволен, каза, че била малко гадна, но си заспа с нея Tired На другия ден я срязах на две, е пак си я искаше. Накрая просто я взех и я скрих Crossing Arms Вечер някак си се разбират с баща си и заспива без нея, но  следобед отказва да си ляга и два дни заспиваше с рев. Сега като Йо, просто тъжно отбелязва факта, че бибата я няма.

# 219
Здравейте!!!
Не съм се включвала от доста дълго, но все нямах време. Embarassed

Незнам откъде да започна...Махнахме памперса, само нощем му го оставям, но ни буди и през ноща за гърне. Върши всичко вътре. Без биберон сме от половин година и повече сигурно. Говори много и цели изречения си казва, изказва си се детето без проблем. Пее "Зайче бяло" и "Мила моя мамо" Blush . Разказва успоредно с баща си приказаката за "Червената Чапка" Grinning
Бяхме на море 2 седмици и много ни слушаше, но като се прибрахме и пак си се превърна в старото диване  Crazy
Брои до 10  Shocked като ни допълва с грешки понякога. Аз казвам 1, той 2 и така до 10. Познава бройката на предметите/нещата до 3 като го питаш колко ябълки има и той си казва ако са до 3. Вижда чувствата на околните и ги оценява какви са, реагира на тях. Като се случи с някой т нас нещо, хуква да спасява, дори когато се преструваме и си играем с него. Има една играчка - динозавър и се правим,че ни захапва за пръста, той скача да спасява от динозавъра, гали "захапания" пръст, целува го да мине. Също така е голям глезльо и симулант. Ако няма болежки си ги измисля само и само да ги целуваме /ръце, крака и т.н/. Голям хитрец е!

Последния ден на морето се разболя и сега не иска да яде вече трети ден, много е отслабнал. Тези дни ще кача и снимки от морето
проблема с третата сливица не отшумя на морето и в това отношение е много зле, трудно диша и постоянно е със сополи. Ще я махаме даже и по рано от 3 г. защото така не може, той се мъчи яко.

Ами това се сещам засега, много целувки от нас!!!

# 220
  • София
Да се похваля Grinning

Йо вече окончателно е с памперс само за сън.През останалото време си казва.Даже нощния памперс сутрин  е сух през последните дни. За "биби" вече дори не споменава.

Лили, много ми е мъчно като чета ,че Калоян е болен Sad
Явно ,докато не махнете 3-тата сливица няма да се реши този проблем.Нали знаеш, разбирам те ...

# 221
Да се похваля Grinning

Йо вече окончателно е с памперс само за сън.През останалото време си казва.Даже нощния памперс сутрин  е сух през последните дни. За "биби" вече дори не споменава.

Лили, много ми е мъчно като чета ,че Калоян е болен Sad
Явно ,докато не махнете 3-тата сливица няма да се реши този проблем.Нали знаеш, разбирам те ...

Браво на Йо!!!
Днес се оказа, че Калоян има херпангина каквото и да значи това. Утре сутрин е на изследвания, вече 4-ти ден не е ял. Половин кофичка кисело мляко и 3 солети не го броя за ядене. Направо незнам вече, аман от тези болести Cry

# 222
  • На погрешната планета
Ей, и аз дочаках да дойде време за морето Heart Eyes, тази нощ тръгваме!!! Надявам се, да се опазим здрави и да случим на хубаво и слънчево врема Peace!
Бързо оздравяване на болните мъници Hug!

# 223
Здравейте и от мен след дълго мълчание  Simple Smile Ние вече почти месец сме във Видин при моите родители. Ужасно трудно свикна с обстановката, с промяната, може би и с това, че тати го няма  Thinking Винаги сме си били тримата, никога не сме се разделяли /изключвам нощта в болницата  Cry/ и мъничето явно е било шокирано. На село при баба ми и дядо ми в началото изобщо не искаше да ходи. Вече нещата са по-различни, но наближава и време да се прибираме в Пловдив. Много го щракам тук, като се приберем ще кача снимки  Simple Smile Веднъж го водих на басейн, но вечерта вдигна температура и оттогава ме е страх да ходим Rolling Eyes Скучно му е на разходките, имам чувството, че му липсват приятелчетата, въпреки че той е контактен, тук хората /включително и децата/ са някак по-затворени  Thinking
Иначе много говори, пита за всичко, има страхотно въображение, ужасно е любопитен и всичко му прави впечатление. Каквото види да правят възрастните, на по-късен етап имитира същата дейност. Като бройка познава "1" и "2", познава всички цветове с изключение на черното, знае дните на седмицата почти поред, много обича народна музика, подрусва дупето, прави се, че свири на гайда.... Абе, скица голяма е и той като вашите сладури  Grinning
Лили, сигурно вече имате компетентно мнение от лекарите, но да ти кажа и аз. На една мама детенцето й имаше херпангина - това е вирусно заболяване, при нея мина без антибиотик, за няколко дни, от които 1-2 с висока температура. Дано и при вас да няма усложнения и бързо да му мине на Калоян  Praynig
Мама Мери, желая ви хубаво време и много настроение по време на почивката! Пазете се и бъдете здрави!

# 224
Не се разминахме с антибиотика Cry
Гърлото му е цялото в полипи, всички сливици са силно уголемени, незнам как ще я караме така Cry . Започнахме с педиатърката да обмисляме пресрочно махане на 3-тата сливица

Общи условия

Активация на акаунт