Любители на кучета - 84

• 35 425
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Хибискус, преди няколко години една котка беше нападнала Брус и го одраска по главичката. На същото място след кратко време му излязоха две брадавички, все си мисля че беше от одраното. Излекуваме ги бавно и с много търпение. Сутрин и вечер масажирах с кремче и минаха. Но от тогава се страхува от котки, лае ги отдалеч и настръхва целия.

# 151
  • о`майна лунна нощ е
И Швепса е така. Докато не знаеше за какво става въпрос, ги търсеше за игра. Но след двете непровокирани техни нападения, едното от които точно в гръб, ги намрази и първата реакция и да настръхне и да се разлае.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 17:10 от `ТуиГ

# 152
Oххх и аз много пазя Рейн, но въпреки това веднъж ни нападна една маца..бързо успях да я разкарам. Той, понеже живее с котка, смята, че и тези навън са мили и иска да си играе с тях. Наложи се да го обучавам с душач да не им реагира и да не се бута около тях (в нашия квартал котки да искаш...навсякъде..по много)

# 153
Тегли се магарето към всяка котка, иска да играе с тях, да ги яде ли, не знам. Съседката има тъкмо три, като чуе "пссс" и настръхва цялата, заема ловна стойка с вдигнато краче и започва да поскрибуцва, ако не я намери.
Изненада ни много лошо в гръб, на момента я изтрих с дезинфектант на суха кърпичка и вкъщи промих с кислородна вода, защото само такова намерих.. ха дано не е хванала някоя зараза, само това ми липсва.

# 154
  • София
Бека е много приятелски настроена, ако не и настръхнат. Даже сутрин една домашна котка, която пускат за разходка ни следва и се опитва да се запознае с Бека. За мое най-голямо съжаление с котката на майка ми не се получи сприятеляването. Голямо съскане и гонене пада. Когато беше бебе я запознахме с един 8кг. котак, който не знаеше куче ли е, котка ли е. Седеше леко настръхнал и се чудеше какво да го прави това дребното с брадата. И Лола беше котколюб, преследваше съскащите, за да ги оближе. С Бека се заформя същото. Мисля, че ако решим да гледаме котка няма да имаме никакъв проблем с Бека. Много ми харесва това, че няма агресия в нея. Абсолютна пацифистка ми е тя.

# 155
  • София - Рим и обратно
Кира признава само нашия котарак, външните ги мрази. Подозирам, че се страхува много от тях, не смее никога да в с гръб и ако подминем някоя, непрекъснато се обръща или върви на заден ход, да не я нападнат. Обаче и вкъщи, само да чуе, че се карам на Лео, моментално скоква и ходи и тя да го плаши и да го гони. Иначе го целува по гушката и му души дупето, много е смешна.

# 156
  • София
Казвала съм, Рея харесва половината домашни котки, другата половина не особено, но не я напада поне. Като и режа ноктите идва да я ближе и души и нея. На Джужджи се кара само когато ми фучи, а тя го пави отново при рязане на нокти, та тогава е голям цирк. Джуджи фучи и ръмжи, кучето лае, а Сиси мяука притеснено.

Навън всяка котка е кръвен враг. В работата при първа възможност тича в голямото хале да ги яде. Те обаче имат милион места да се мушнат, та не им се притеснявам.

# 157
  • У Диспансера ...♥♥♥
Всички външни котки са врагове 🐶
Само котарака в къщи е приятел, даже когато го сресвам и той мяука понякога, идва да му оказва помощ 😁

# 158
  • София
Всички котки са врагове. Точка. Според Лили.
Полусестра й има в актива си едно бебе-коте и една голяма, ако не се лъжа. Лили при мен не е имала "късмета" да хване някоя котка, но вече има 2-3 пилета жертви.
За Балу не мога да преценя дали иска да ги яде или да ги подуши и поиграе с тях.

# 159
  • sf
Вкъщи няма котки, но около блока живеят към десетина. Откакто една го шляпна по дупето, го е страх от тях и ги заобикаля отдалеч.

# 160
Макс или не ги поглежда или иска да ги гони, а предполагам и яде ако случайно настигне някоя. Като малък една котка, която живееше в пролука на стълбите на съседния вход го гонеше и нападаше в гръб и първо го беше страх, а след това вече започна да ги лае и да се опитва да ги гони. С Цъки имаха близка среща на двора на село и се получи малък екшън, но всичко се размина само с уплаха за мен, сестра ми и Цъки.
А пък в един ветеринарен кабинет в града си отглеждат една котка.. ей това какво страшилище е. Мен няколко пъти ме напада без нищо да правя, само докато си говоря с хората в кабинета. Вече ако по някакъв повод вляза във въпросния кабинет, първо се оглеждам там ли е котака. 😂

# 161
  • София
Като малка ме гони мен една котка да ме хапе/дере, че бях се приближила до малките й. Ми аз откъде да знам, че има малки, тя ги завряла там в един храст около блока - човек да мине, и оная изскача. Тогава се покатерихме с брат ми на пързалката, обаче ми издра жестоко краката - скачаше и съскаше отдолу, гадината.
Но въпреки това обичам котки и бих взела вкъщи, но Лили ще я изяде. Сигурна съм...

# 162
  • София - Рим и обратно
Котките са перфектни майки, няма други такива.
Няма да изяде, ако е бебе и отрасне у вас, мисля...

# 163
  • Варна
Котките са перфектни майки, няма други такива.
Няма да изяде, ако е бебе и отрасне у вас, мисля...

Потвърждавам. Лили прие Бизу с отворени обятия и продължава,  въпреки хапането и тормоза,  който й налага. 😁

# 164
  • София
Моята Лили няма да приеме котето. А не искам да обричам животинче на смърт.

Общи условия

Активация на акаунт