Откраднат живот 58: Анатомия на гнева... Какви сме ние?

• 33 587
  • 711
  •   1
Отговори
# 225
Писането на интересен сценарий от висока класа си е творческа работа изискваща нужното време и добра организация и координация на всички от екипа. За толкова много серии два пъти годишно излиза, че сценария за една серия е писан средно за 3 дена, което за мен обяснява много от неточностите и разминаванията.

# 226
  • София
Аз специално се записах в темата щото беше интересна предишните сезони, а сега само се коментират пропуските и кръпките и т.н. Адски скучна стана тази тема, нищо конкретно не се коментира, а преди беше друго. Да не кажа, че седмици преди да се излъчи нещо вече се знаеше в темата и беше "разконспирирано", че ще стане. Е това беше интересно, а сега само мрън, мрън.

Е, на Вас това ви харесва, но на други не. Така че няма как да са доволни всички.
Всеки има правото да коментира каквото иска. Давайте Вие, започнете с разконспирирането и сигурно и останалите ще се включат.
Колкото до критиките - смятам, че са абсолютно необходими, особено когато екипа има претенции, че това е най-доброто, което са правили да сега в този сериал. Когато няма критично мислене и се задоволяваме с посредственото, това, което ни предлагат и като сценарий, режисура, озвучаване, игра на актьорите ще е с все по-лошо качество.

# 227
Ако искаш да анализираме и разконспирираме какво ще стане, ето ти малко разсъждения за Кая:

Изобщо не е случайно, че Романова се държи така с нея - а и това започна след като Кая заяви, че иска да става хирург. Очаквам след доста разпри и груби подмятания в един момент двете да имат разговор (след някоя тежка операция, в която Кая пак се е проявила), в който Романова да сподели с Кая, че "света, в който се опитва да влезе, е мъжки", че ще ѝ е много по-трудно като бивша сестра да се наложи като лекар и ще я попита защо толкова си е навила на пръста да става хирург, при положение, чв има професия, в която е добра.
Кая пък ще покаже колко е амбициозна, ще сподели, че иска повече от себе си и пе има още какво да покаже и накрая ще разкаже някоя случка от миналото (предполагам, свързана с човека, за който се грижи вкъщи) и ще си каже защо преслвдва мечтата. Това, ама разбииииииира се, ще пречупи Романова, която ще пусне заветната реплика "Знаеш ли, напомняш ми на самата мен преди 20 години. Това значи, че няма как да те разубедя." От този момент Романова ще вземе Кайчето под крилото си.

# 228
Десислава, ами имаме някой път еуфория по даден епизод или тема, скараме се след това, качи се някоя снимка/клип и го разнищим, поспорим за друго. Получим спойлер за нещо, както преди началото на сезона за смъртта на Ева и т.н., не сме само критични, мрънкащи, както казах като е имало за какво сме ги аплодирали, но и като са писали глупости като срамните въшки сме ги критикували.

# 229
  • София
Да, това с Кая малко напомня на Вяра Добрева, нея също си я взе под крилото Романова. Характера и също е някакъв хаплив като на Верчето, не знам дали умишлено се търси прилика. Кофти впечатление ми направи, че след монолога пред огледалото, че никога няма да се държи така със сестрите като стане лекар говори на Христо, че той е обикновен санитар.

# 230
Спомнам си ,че в предишния сезон аз  хвалех сценаристите почти през 70% от времето /епизодите/ .
Сега някак ми върви грапаво , очакванията бяха  уау-у /от масираната реклама/ , а то нищо и половина .
Просто още не ми харесват  историите , които са съчинили  . Бавят се със санитаря , а мрънкащата Ева някак не можа да ме трогне . С ужас очаквам  завръщането на кукуригу-шефа , дано да е за малко и да го изпратят някъде .

# 231
  • София
Наистина досега трябваше Христо да се е разкрил, то е елементарно, чистач не може да има подобен интелект. Има  нещо гнило в Дания.

# 232
Десислава, от една страна е напълно възможно нарочно да са го съчинили този монолог и отношението ѝ към Христо после. Нещо от типа - внимавай какво обещаваш или видя ли, не си по-различна. От друга обаче, тази сцена сме я видяли засега само в промото. Почти винаги нещата от промото се оказват коренно различни в епизода. Така че е възможно да има някакяи обстоятелства, които да са я накарали да каже тези думи.

# 233
Няма нищо само черно или само бяло. Има и добри, и лоши епизоди. На едни им харесва едно, на други -друго.
Няма сериал, филм, песен и т.н. без критика.
Всеки споделя кое му допада и кое не. На мен също дадени сцени не ми харесват. Това не значи обаче, че ще престана да гледам сериала.
Давам си сметка, че това е художествена измислица и не всичко съответства на реалността.

Съгласна съм обаче за такива, чиито постове са само и единствено хейт - тях и аз не ги разбирам защо въобще гледат, след като нищо не им харесва.
На мен ми се е случвало неведнъж да ми омръзне сериал - просто спирам да го гледам и да пиша в съответната тема, не влизам на всеки епизод да се обяснявам колко ми е тъпо и как даден актьор бил по-по-най и нямало да гледам. 

Наистина нека всеки споделя впечатленията си от сериала, но да подхождаме с презумпцията, че темата е любителска и е нормално постоянно оплюващи постове да не срещнат подкрепа.

# 234
Нали за това мрънкаме, че няма нищо интересно, което да коментираме. Този сезон изгледаме серията и нищо интересно няма.
Анонсите объркани, неверни.
Десислава, изгледа ли клипчето за вторник. Изкоментирай го.

# 235
Основната им грешка е, че са се отказали от формата около 12 серии/сезон (каквато им е била първоначалната идея за първи сезон) за стегнат качествен сериал и за да ни угодят да има серия почти всеки ден от седмицата за да се поддържа по-голям интерес се е стигнало до безумното средно 3 дена за сценарий, заснемане и монтаж на епизод. Така разводняването с излишни сцени е неизбежно и е много по-лесно да се допускат доста грешки в целия процес. Все още ми е интересно да го гледам макар и да не ме грабва особено както беше преди.

# 236
Преди малко споменах Жекова и забравих да питам. Тя омъжена ли е за онзи мъж, с когото имаха сватба? Стигна ли се до подпис? Безинтересна ми е тяхната история и последният епизод на 5-ти сезон, когато се паявяваха те ставах и не гледах.

# 237
Преди малко споменах Жекова и забравих да питам. Тя омъжена ли е за онзи мъж, с когото имаха сватба? Стигна ли се до подпис? Безинтересна ми е тяхната история и последният епизод, когато се паявяваха те ставах и не гледах.
Да, омъжена е. След подписването го арестуваха.
А аз да питам пък все още ли Марио е шеф на спешното? Нещо не си личи.

# 238
  • София
Гледала съм клипчето, това с пиянките няма какво да му се коментира на него. Събрали са се влъхвите и са решили да разпуснат, дано изскочи някоя пикантерийка все пак. А за описанието под клипчето, според мен Банков не е подготвил жена си да стане донор. Той колко време и плаща скъпия престой в Германия, само и само да я поддържат жива, а сега да я остави да стане донор за някой ми звучи страшно абсурдно. По-скоро се надяват на някаква спасителна операция, ама каква ще разберем утре. Не съм наясно след инсулт какво може да помогне. Сигурно ще е рискова за живота й и за това ще се хванат за гушите с Дядо Коледа. Подозирам, че така може и да си иде Ева, на операционната. Не мисля, че гласят Кая да застане между Банков и Христо или поне не ми изглежда Банков да проявява интерес към нея, пък и е на 24 нали уж.. все пак вече си имаме един Захариев Grinning А за йерархията не мога да си обясня защо така му говори, каквото и да е разбрала не бих оправдала надменното и държание след като няколко поредни дни го направи луд човека, то не беше телефонни разговори, ходене до тях, че и парите прие. Но така е, зависи от контекста, ще видим утре Simple Smile)

# 239
Яни, Марио е шеф. Не си спомням да са го махали.

Общи условия

Активация на акаунт