Противогрипна ваксина сезон 2018/19

• 32 948
  • 416
  •   1
Отговори
# 105
Само да допълня, ако някой все още е в дилема за противогрипната ваксина.
Леля ми цял живот е работила в Агенцията по лекарствата - одобрявала е лекарства за нашия пазар след редица научни тестове. В резултат съвсем наясно е с всичката химия, която се продава и какви са негативните ефекти от прекаляването с лекарства, включително е наясно и как се създават самите ваксини. Отдавна се лекува при хомеопат за по-леки болести и прибягва до лекарства само при бактериални инфекции. Братовчедка ми пък е аптекар (отново привържаник на хомеопатията) и също е виждала какво ли не.
И двете са категорични обаче за ваксините - абсолютно задължителни са тези от имунизационния календар на децата, както и ежегодната противогрипна ваксина! В противен случай - играем си с живота и здравето като на руска ролетка.

# 106
  • София
Изобщо не са "абсолютно задължителни". Първите с задължителни само за прием в дг, а противогрипната никога не е била задължителна. Аз не познавам човек, който да си слага противогрипни ваксини. А за да вярваш в хомеопатията, трябва да си тотално непросветен наивник.

# 107
Допреди 2 години знаех,че вит.Д се приема основно за костите. Не се бях интересувала за подробности. След едно 6-месечно боледуване с различни вируси през две седмици се оказа,че имам дефицит на този витамин. Направих един курс,може би месец, и приключих с боледуването.
Оттогава всяка зима си приемам поддържащо по един месец вит.Д,слагам и ваксина. От две години настивам чак сега,и то не е нещо сериозно.
Честно казано вече не се спомням какво точно ми обясняваше имуноложката,медицинските термини не са ми силна страна,но разбрах,че значението на витамина е доста по-широко.

Би ли споделила как приемаш вит, Д и какъв вид е, аз също пия витамини храня се задравословно, спортувам, спя на студено и няма да повярвате сигурно, но си сменям ангина с бронхит, просто полза никаква, за това ще се ваксинирам и ще пробвам и витамин Д, защото ЛЛ само ми дава антибиотици и казва'избери си витамини някакви' , от антибиотиците ми се появяват и гъби и просто ми е омръзнало

# 108
sunrise_67, защо не си пуснеш първо едно изследване и вече на базата на това лекар да ти каже каква доза да пиеш. Имай предвид, че това все пак е витамин, който може да се предозира, а от друга страна, ако имаш прекалено голям недостиг, дозите в комплексите от витамини, които продават може да не ти свършат работа. Трябва ти доза, която е точно за теб.

Ваксигрип май навсякъде ще се появи следващата седмица. Тривалентна ваксина не знам дали ще има, май всички ще са четиривалентни тази година.

# 109
Изобщо не са "абсолютно задължителни". Първите с задължителни само за прием в дг, а противогрипната никога не е била задължителна. Аз не познавам човек, който да си слага противогрипни ваксини. А за да вярваш в хомеопатията, трябва да си тотално непросветен наивник.
Вие не сте разбрала посланието. Задължителни са като личен избор за хора, които повече разбират от мен, и предполагам, от вас материята на лекарствата.
Относно хомеопатията  - не е разбирайте само класическата форма, при която ви забъркват елексири в шишенца. Аз лично вярвам , че всяка майка първо би пробвала Тонзилотрен при болно гърло, например, и ако не помогне, едва тогава "истинско" лекарство с цел да не трови без нужда детето си.
Що се отнася до ваксините, за съжаление, и аз не познавам много хора, които да ги слагат, но не забравяйте, че България е на последно място в Европа по ползването им.

# 110
Аз лично вярвам , че всяка майка първо би пробвала Тонзилотрен при болно гърло, например, и ако не помогне, едва тогава "истинско" лекарство с цел да не трови без нужда детето си.

Ами не, не всяка майка. Децата ми когато са били болни не се е налагало да им давам никакви лекарства. Стоим и чакаме имунната система да си свърши работата, това отнема време. Разбира се през това време стриктно следим дали нещата няма да завият в по-лоша посока и дали няма да се появи някое усложнение. Всичко това след консултация с лекар, тя ми е казала за какво да следя и какво точно да гледам, кога да й се обадя веднага и т.н. Защо изобщо да им давам подсладена вода, да се отчета, че правя нещо? Плацебо ефекта мога да постигна като ги накарам да се почувстват по-добре и с други средства.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 16:41 от LillyM

# 111
Аз лично вярвам , че всяка майка първо би пробвала Тонзилотрен при болно гърло, например, и ако не помогне, едва тогава "истинско" лекарство с цел да не трови без нужда детето си.

Ами не, не всяка майка. Децата ми когато са били болни не се е налагало да им давам никакви лекарства. Стоим и чакаме имунната система да си свърши работата
Ох, и аз искам да имам такова търпение ☺, но при температура над 37.8-38 градуса все се притеснявам да не изпусна момента и затова почвам с по-безобидни неща, които подпомагат имунната система да си свърши работата, че за 5 г. вече два пъти сме били в болница от усложнение с бактериална инфекция. Иначе, дъщеря ми е сравнително здрава, да чукна на дърво, но в детската градина виреят непозната за науката бацили и винаги си имам едно наум спрямо първоначалните симптоми, разбира се. И точно защото е бацилник (37 деца са в групата) не смятам да се осланям на късмет, а ще и сложа и тази есен противогрипна ваксина.

# 112
Ами там е работата, че те не подпомагат имунната система, ако го правеха и аз щях да ги давам. Голяма част от лекарствата, които хората пият всъщност облекчават симптоми, т.е. правят периода на боледуване по-приятен и поносим и действително няма нужда да се мъчим и да страдаме, ако видя че децата се мъчат, търся с нещо да ги облекча. По принцип голяма част от симптомите, които те карат да се чувстваш толкова зле, идват от твоята собствена имунна система. Лекарства като антибиотик вече много конкретно помагат на имунната система, убиването на бактерии е огромна, понякога животоспасяваща помощ.

САЩ съобщават за 80 000 починали и почти милион хоспитализирани през миналия сезон. И то при положение, че там много повече хора се ваксинират. Кой знае в България какво е положението, ако тук изобщо се води някаква статистика.

https://www.nbcnews.com/health/health-news/doctors-speak-bluntly … lu-deaths-n914246

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 19:53 от LillyM

# 113
  • Пловдив
За витамин Д - трябва задължително да е назначено от лекар. Аз приемах 800 IU на ден,това се водело профилактична доза.
Знам,че в Скандинавските страни приемат над 2000 IU. Но спрямо симптомите само лекар може да определи необходимата доза. Преди да започна да го приемам аз също бях с 4 антибиотика за 4-5 месеца и лекарката ми обясни,че при липса на вит.Д имунитетът пада много. Не сме правили тест,но това също е вариант да се провери има ли дефицит.

# 114
 За това изследване какво да искам от личния лекар и може ли и б12 да изследвам с вит.д, на гладно ли се взема кръвта

# 115
  • София
Ами там е работата, че те не подпомагат имунната система, ако го правеха и аз щях да ги давам. Голяма част от лекарствата, които хората пият всъщност облекчават симптоми, т.е. правят периода на боледуване по-приятен и поносим и действително няма нужда да се мъчим и да страдаме, ако видя че децата се мъчат, търся с нещо да ги облекча. По принцип голяма част от симптомите, които те карат да се чувстваш толкова зле, идват от твоята собствена имунна система. Лекарства като антибиотик вече много конкретно помагат на имунната система, убиването на бактерии е огромна, понякога животоспасяваща помощ.

САЩ съобщават за 80 000 починали и почти милион хоспитализирани през миналия сезон. И то при положение, че там много повече хора се ваксинират. Кой знае в България какво е положението, ако тук изобщо се води някаква статистика.

https://www.nbcnews.com/health/health-news/doctors-speak-bluntly … lu-deaths-n914246

Пълен абсурд е 80 000 хиляди да са умрели от грип в САЩ за 1 сезон. Това е долна и безсрамна манипулация с цел - продажба на ваксини. Ама можеха поне малко повече да се постораят с рекламата. А те ми показват как 250-килограмова медицинска сестра поставя ваксина в движение. Въпросът е, от грип ли са умрели тия 80 000 или от затлъстяване? Второто е много по-вероятно.

# 116
  • Пловдив
За това изследване какво да искам от личния лекар и може ли и б12 да изследвам с вит.д, на гладно ли се взема кръвта
Нямам представа,аз не съм правила изследването. Лекарката прецени спрямо симпомите,след като ми наблюдава състоянието в продължение на няколко месеца.

# 117
  • София
Нямам представа,аз не съм правила изследването. Лекарката прецени спрямо симпомите,след като ми наблюдава състоянието в продължение на няколко месеца.

Хем не си се изследвала, хем задължително трябвало да бъде назначено от лекар...Лекар не може да ти го назначи без да си се изследвала. Но предвид че над 90% от хората имат недостиг на вит. Д, може да си пиеш и без да ти е нзаначен.

# 118
  • Пловдив
Ами разбира се, че трябва да се назначи от лекар, аз ли да й го назнача на жената? Със или без изследване, на мен ми го назначи лекар и от приемането имаше сериозен ефект.
Друг е въпросът, че в България се назначава лечение за всичко без каквито и да било изследвания.

# 119
Alexandria, единственото безсрамно тук са твоите коментари.

Но предвид че над 90% от хората имат недостиг на вит. Д, може да си пиеш и без да ти е нзаначен.

Това как го установи, че повечето хора имат недостиг на витамин Д? Лично ти направи проучване по въпроса ли? Или се довери на специалистите, за които между другото твърдиш, че са манипулатори, лъжат, участват в гигантска световна конспирация и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт