Клиника Адела Фертилити - Тема 5

• 58 865
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Уф, Боби, много съжалявам  Sad

Кога последно ти замерва Ф. Док? Колко мм беше?

Разбирам прекрасно чувствата ти днес, но утре ще си по-добре ... и въобще не вярвам, че жена минала през всичко, което преживя ти, може да се откаже преди да постигне целта си. Силно се надявам скоро да нацелите правилната стратегия и да ги раждаш вече тия близнаци ... крайно време е  Hug

# 121
  • София
Боби, съжалявам. Опитай да се свържеш с док. Трябва да има някакво обяснение и план за действие. Не може всеки месец да се повтаря едно и също и да те канселира (доколкото си спомням, при теб беше така, поправи ме, ако греша). Сменя ли подхода? Прилага ли различни стимулации, включени по различно време? Ако трябва - всеки ден да те вика и да те следи и на ехограф, и като хормони. При мен нещата на хартия са ОК, на ехограф - също, и накрая не вадим зрели яйцеклетки. Не знам дали само в моя организъм е проблема или не нацелваме момента. Мисля, че "нестандартните" случаи трябва да настояваме за по-индивидуален подход, по-близък контакт с лекаря и по-често проследяване. Съжалявам, ако звуча малко гневно, но след поредния мой неуспех и след този пост на Боби, всъщност наистина съм.

# 122
Аз също притръпнах към болка и разочарование, ами не ги изпитвам вече, нов месец-нов късмет, ще стане! Hug
Блазе ти. При мен няма претръпване. Тази година съм го подкарала така почти всеки месец. Бях решила да събера поне 3 ембриончета преди трансфер. За 8 месеца едва добутах до 1. И имай предвид, че всеки месец съм там на диванчето.
Солейс, в понеделник на 7 ден беше 11.5 - 12 мм.  От тогава нямам преглед, само хормони. Два дни съм на Фостимон и днес положението е по-зле отколкото при стартирането.
Jacky, този месец док пробва нещо съвсем различно. Просто и то не сработи. Явно аз съм си зле. Той ми предложи стимулиран опит, но аз се дърпам. Много ме е страх да не изгърмя целия си резерв и да не извадим нито 1 яйцеклетка.

# 123
Боби, надявам се утре да успееш да се срещнеш с док и да поговорите обстойно как да действате по-нататък.

# 124
  • Бургас
Боби, не гледай на резерва си по този начин. Със стимулация нищо няма да изгърмиш. Те антралните които се наблюдават всеки месец така или иначе си заминават с месечния цикъл ... т.е. стимулацията не влошава резерва, а прави така, че да се развият всички (или поне повечето) фоликули, които тялото така или иначе ще отдели за месеца.

При теб има някакво генерално разминаване м/у развитието на Ф. и хормоните ... може пък с една стимулация да се синхронизират. Знае ли човек.

# 125
А защо тогава на някои жени им пада АМХ след стимулация? То ако е така както казваш, бих се решила на стимулиран опит. При такъв опит дали ще може да се контролира това ЛХ? Бих си записала час при док са го обсъдим, но ще ми дадат сигурно за след месец, а аз искам да действам.
И да. Някакъв тотален дисбаланс имам. Когато фоликулите ми са още малки, хормоните са като за овулация. Миналия месец примерно при малки фоликули Е2 беше 444, а ЛХ около 32. И то към 10-ти ден. Без никаква стимулация.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 12:30 от Боби ;)

# 126
  • Бургас
Сега говоря конкретно за себе си защото моите хормони меря почти всеки месец :

Веднага след стимулация, АМХ пада при мен, но 3-4 месеца след стимулация отново се повишава ... при мен стойностите бяха следните :

Преди стимулация АМХ 2.1 , в месеца след стимулация АМХ 0,98 (тук изпаднах в шок, тъкмо бяха сменили правилата за кандидатстване по фонда и виждах как ми връщат документите) след месец и половина някъде АМХ 1,67 ... тук някъде проумях какво може би се случва и на следващият месец го изследвах пак вече беше 1,8-9 не помня точната стойност. С нея кандидатствах за заповед по фонда и ме одобриха. Всичко е мерено на едно и също място.

Така, че като цяло има понижение на АМХ след стимулации, но после поне при мен се възстанови до някъде. Изчетох сума статии, че в дългосрочен план стимулациите наистина действат на резерва, но не е и толкова фатално, колкото всички мислим че е.

Между другото стойността с която кандидатствах беше измерена април ... след това имах още една стимулация Май месец, след която са минали вече 4-5 месеца. Може да си измеря АМХ да видим дали има понижение-повишение ... ще бъде интересно.

# 127
Solace, мерси за инфото. Много ми е полезно. Да ми мине днес, да ме канселира утре окончателно и ще мисля какво да направя по-различно. Явно така няма да го бъде, колкото и да ми се иска. Confused
Jacky, сега виждам, че си писала за пореден неуспех. Следващ опит ли направи? Пак ли бяха неузрели?

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 14:30 от Боби ;)

# 128
  • София
Боби, да - на ЕЦ сега през септември. Извадихме Я, но пак беше неузряла. Тригера ли слагаме по-рано отколкото трябва, не мога да разбера какво става. Уж на хартия хормоните прекрасни - Е2 300 pg/ml в деня на тригера. Предполага качествена и зряла Я.

# 129
Здравейте и от мен,нова съм в клиниката ,след дълги размисли реших да сменя клиниката и си избрах доктор Калчев.Първият преглед мина, останах очарована от доктора на 2минута вече знаехме ,че сме на точното място.
Боби, имам 4стимулации +една неуспешна с фостимон на 8ден нямах нито един фоликул,това буквално ме срина , реших че резерва ми е заминал.На следващия месец нова стимулация с други лекарства извадихме 4яйцеклетки които станаха чудесни ембриони.Смело напред и никакво отказване,малко остана до заветната мечта.

# 130
  • София
Да кажа, че днес освободих час за следващия петък, може и да е взет вече, не знам.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 18:10 от jenn_kata

# 131
  • София
Боби гуш,отказване няма  ще се борим до край.Някъде се изпуска нишката.Не го мисли това АМХ ,а деистваи смело.Дано утре да има някакъв шанс:green_heart:
Успех на всички!

# 132
Боби, мила... много съжалявам. Представям  си колко съкрушена се чувстваш. Сигурна съм, че док ще измисли и намери правилния подход за да се случат нещата.

# 133
Мерси, момичета. Ще ми мине, разбира се. Но просто се изморих вече. Това е почти всеки месец и ми идва малко в повече.
Миле-на, добре дошла. И аз не съм фен на Фостимона, но док много го обича. Бях помолила да не ми го изписва вече, но явно е забравил. Ще трябва пак да му напомня.
Креми, палчета за утре. Мая също е утре, така че и за нея. И за Соренда - днес не знам дали някъде сме се засекли понеже много не стоях в клиниката.
Ev Kissing Heart И за всички, които пропускам - успех.
Desigirl, как мина пункцията?
Daredevil, а твоята операция? Бързо възстановяване.

# 134
  • София
Бобии, съжалявам за резултатите, но дано утре да са се оправили.
Аз днес нещо се бях изпопритеснила, ама винаги съм така като ще има бодене.. А то пък беше и двойно, защото и вливка правих.
За тези, които попитаха - трябва предварително да прецените как да замразявате, ако са замразени по две в сламка и оцелеят, ще ги върнат и двете. Това си е съвсем логично де, но аз не го помислих. С док решихме да размразим 3-дневните и да ги изчакаме до 5 ден. Жалко, че няма да го има другата седмица, с доктор Семерджиева ще ми е трансфера. Още нямам дата, но ще е следващата седмица..
Опитвам се да се настройвам положително. 😊

Общи условия

Активация на акаунт