Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 251
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • Манчестър
И ние сме на Върджин всичко, интеренет, ТВ (малко я гледаме, то няма време 😆), и телефон. Писала съм по назад, че когато ММ им каза, че приключваме с тях и те ни намалиха таксата почти на половина.
Иахме наскоро проблем с нета, аз почти не хващах, и сменихме рутера с един нов, по-модерен, сега е наред.

И ние сме всичко на Върджин ( интернет, ТВ и телефон ) , но ми свърши промоционалната цена и сега  е повечко. Май ще им се обадя ,че ще напускам да видим какво ще предложат. МС не се е оплаквал от нета, а за мойте нужди и ТалкТалк ми вършеше работа😀

Сега се занимавам да намеря по добра тарифа за ток и газ .
Като стана въпрос за ток и газ и това ми наближава.По принцип в началото хазайна ни активира и вече година през 3 месеца плащаме доста високи цени.Сега се чудя дали сама да не търся доставчик.Не съм сигурна дали това което плащане в момента е много или малко.Вие какви цени ориентировъчно плащате?

Ние плащаме 120 фиксирано за двете....сега ще анализирам сметките , но ние махнахме газта и готвим само на ток. Газ само за отопление и бойлера,

# 136
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Относно сметките за ток и газ.Ние oт години използваме сравнителни сайтове при избора на доставчик .Преди да изтече договора си пускам годишното потребление през сравнителен сайт oт сорта на https://www.moneysupermarket.com/store/gas-and-electricity/resul … andFilterNumber=2 или https://www.gocompare.com/gas-and-electricity/ ,никога не помня до следващия път кой точно сайт съм използвала.Винаги ни се е получавала по-ниска цена,ползвайки различни доставчици за ток и газ.Най-точна цифра дава ,ако се заложи годишното потребление на ток и газ на домакинство и ако се търси самостоятелно цена първо за газ,после за ток или обратното,но не заедно.Четвърта година ползваме предимно незнайни компании и не сме имали проблем.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 14:35 от dani78

# 137
И аз минаха на сайтовете за сравнения. Тази година дори имам фиксирана цена за целия период и то по-ниска от тази на страницата на доставчика, ако сама бях направила сделката. Така миналата година си свалих рязко разхода за газ/ток и колкото плащахме за едностаен апартамент 2ри етаж предходните години, толкова ни излезе отоплението на голяма къща с 3 спални с тарифата през сайта миналата студена зима. Септември минахме на нов доставчик. Сега остава само да видим може ли да ползват смартметъра или ще трябва да инсталират техен.

# 138
Вода плащаме много ние. А е твърда, много. За пиене и готвене ползвам филтрирана, но навсякъде много бързо се отлага котлен камък. Косите, моята и на детето, стават ужасни, ако не ги изплакнем с оцет. Знам, че има вариант за централен филтър-омекотител, но сме под наем и не е решение.

# 139
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние също търсим и сравняваме оферти, сега сме със Смарт метър и плащаме на месец това което из разходим и си следим сметките. Ако тарифата не ни е изгодна сменяме или предоговаряме на нов тарифен плам
Ние нямаме водомер и сме на фиксирана сметка, от една страна ми дойде добре с поливането тази година. Добре че нямаме проблем с твърда вода, тукашната е ок.

# 140
  • България моята родина
Ще погледна пак офертите и според потреблението дано спадне цената малко.За водата и ние сме на твърда тарифа.Вода от чешмата не пием,купуваме от лидл или айсленд,даже като ме видят на касата с 20-30 бутилки ме питат парти ли ще правя. Joy

# 141
С водата сме на водомер. Измолихме хазаинът. Искаха да плащаме близо £70 на месец при реално потребление £25-30.

В предния ни град водата беше страхотна. За 3г капчица котлен камък не видях. В новата квартира обаче не е така. Чак в тоалетната чиния се наслоява и чистенето е някакво мъчение. Такова нещо не бях виждала до сега. 😲
Илейн, ние поливаме с дъждовна вода. 

# 142
При два месеца без д жд откъде са я взема дъждовта вода Wink ние плащаме 42 на месец, с водомер малко по малко, разликата не е голяма

# 143
При два месеца без д жд откъде са я взема дъждовта вода Wink ние плащаме 42 на месец, с водомер малко по малко, разликата не е голяма
Едно, че се случваше да превали тук-таме, второ -от тръбите😂 Докато чакаш да тръгне топлата вода в банята, например. Нямаш си и на идея колко чиста вода (без препарат) изтича в канала покрай ежедневните дейности. Напълно достатъчна да напълни казана. Шишетата с вода неизпити през деня също се ползват за поливане. Единични са случаите това лято да ползваме маркуча, а дворът ни е голям и засят с какво ли не.

# 144
  • Scotland
Въпреки че сме от съвсем скоро тук, изчаках една сметка да дойде, сравних в сайтовете и предоговорих на доста по-ниска тарифа, фиксирана за година напред. Сега ще видим. Иначе последната ми сметка беше 48 паунда, за газ и ток, двуспален апартамент, парно се пуска сутрин и вечер за по два часа. Водата ни е включена в council tax, така че не плащам отделно. Това за Шотландия.

# 145
Памперс не чакам да се изтичат тръби Simple Smile лятото топла вода не ползвам, съдомиялната си мие, в банята е проточен бойлер, топлата вода тръгва веднага Simple Smile пием минерална вода, така че няма бутилки с остатъчна. Виж ползвам водата от сушилнята да поливам стайните цветя и понякога навън. Ние нямаме кой знае колко за поливане, но все пак.

# 146
  • някъде в орбита...
Водата все ни е твърда, и си отне доста проба-грешка да намерим добри шампоани за всеки, та да не страда косата. За пиене не сме купували никога бутилки, а си взехме кана Брита, и с това си решихме проблема.
Сега вкъщи сме на централен омекотител за водата, вече няколко години. Доста сме доволни.

# 147
Какъв е този централен омекотител?

# 148
  • някъде в орбита...
Памперс, може би не това е правилната дума, но не знам как иначе да го преведа. Става въпрос за water softener. Инсталирахме това:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcQJjMtCfX … JUnc&usqp=CAE
Взехме Монарх, по препоръка на тези дето ни правиха отоплителната инсталация. Нямаме опит с друга марка, но сме доволни от този. Слага се след централния спирателен кран, преди водата да влезе в системата (и бойлера).

# 149
  • York
И ние сменихме доставчика на ток този месец. Приятел англичанин ме посъветва да си сменям доставчика всяка година и никога да не подписвам за 2г договор. Миналата година бяхме на Бритиш газ и то от мързел не ги смених по - рано. Сега попаднах на добра оферта на ОЕН от сравнителните сайтове и се включих.
Водата ни е фиксирана без водомер. Но при нас от ранна пролет,а та дори и в момента се полива. Както съм ви споделяла и преди, дворът ни е огромен и много мразя да са ми сухи тревата или зеленината.
Имам толкова неща на главата постоянно, а вече нямам никакви сили от недоспиване от работа и покрай постоянните събуждания на малката. Я ми се събират по 5-6 часа сън на денонощие, я не. А през деня е гонитба на малката, работа на компа ако евентуално заспи и всичките домашни задължения. А и на работа в пъба ходя 3 вечери. В градината пада голямо почистване точно в този сезон също и от умора вече трудно се концентрирам. Направо се чувствам като парцал напоследък.Sleeping
Но пък иначе прогнозата за седмицата определено ме вдъхновява за разходки. Май ще зарежа всичките домашни тъпотии в следващите дни. Все ще оцелеем в мръсотия и безпорядък Smirk

Общи условия

Активация на акаунт