Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 254
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • На острова
Ох, Понякога, как те разбирам 😊. Ще оцелеете в безпорядък, няма страшно. И аз съм го оставила на заден план, просто ми е страшен тагадък всичко, знам, че на всички ежедневието им е страшно натоварено, но аз имам чуството, че съм на едно състезание имаше едно време Amazing race 😆. Нон-стоп тичане, сутрин работа, после обратно, бегом с децата на разходка, вечеря, пък искам да е здравословно и домашно и бързо, баня, дрехи, лънчбокс, тичане сутрин до у-ще, тротинетки, пазар, торби, кой на футбол, на детски рожден ден, на слийповър, ааа и левъл 4 карам в момента, трябва да се свърши и да се учи трябва, нали, а пък и един път месечно все пак да поизлезем на някой event, пък и да потренирам малко ако мога, .. онзи ден на ММ колата беше в сервиз и буквално ме чакаше на драйв-а да слезна след работа от колата и да се качи той, че малкия закъсняваше за тренировка.

Мери какво вика, че ставало по-малко тичането децата като поотраснат, май а 😁?

Аз си имам други терзания, влейте ми малко разум, моля. Вече 5-ти месец се офлянквам и си правя оглушки за ваксините на малката. Не знам от какво ме в така шубе, баткото джаста-праста, ни съм чела, ни съм се страхувала. Сега с малката, какво ми стана. Искам да ги сложа, не съм анти-ваксър, еле пък в Лондон, ММР и МенС/Хиб останаха, правя се на ударена.. оффф.

# 151
  • някъде в орбита...
Имам толкова неща на главата постоянно, а вече нямам никакви сили от недоспиване от работа и покрай постоянните събуждания на малката. Я ми се събират по 5-6 часа сън на денонощие, я не.
Първо ме увещаваха, че трябва да стисна зъби, и до няколко седмици новороденото ще влезе в релси и ще почне да спи. После казаха да чакам като захраня. След това казаха да чакам като проходи. Последно казаха да чакам като тръгне на ясла... Grin Сега чакам да завърши гимназия и да се изнесе, и ще си легна да спя някоя и друга седмица, егати Satisfied Stuck Out Tongue Closed Eyes

Аз си имам други терзания, влейте ми малко разум, моля.
Аз пък умирам от страх да не се зарази с някоя гадост и нещата да станат непоправими, та винаги сме били точни със ваксините. Не навивам никого, просто за себе си бая страх брах до като не минаха бебешките инжекции. Естествено, не са гаранция, но за мен са си допълнителна защита Mask

# 152
  • Bristol
Хаха, Миа, във възрастта с многото клубове сте. Спомням си как мултитасквах тогава. Добре, че офисът ми беше наблизо и само 35 часа на седмица работех. В обедната почивка отскачах да простра или прибера пране 😂 Докато единия на клуб, с другия пазарувах. Рекордът ми беше малко под 40 мин пазар за цяла седмица да направя. Но отивах с листче, нещата подредени според реда на щандовете в магазина 😜 Важното е да не гледаш нищо, което не ти е в списъка!

Сега въпреки, че синът вече дори не живее при нас, а дъщерята е доста самостоятелна, ползва градски транспорт, непрекъснато ходи на гости и й идват гости без да ни занимава, пак нямам време... Но причината този път съм си аз. Първо работя повече, пътувам повече време от/до работа, второ отделям повече време за себе си 😁
Купих си термо клин за колоезденето, ново яке пролетно/есенно, зимно имам, нови светлини за дългите нощи, нови обувки спортни за зимата, взех си и калници за шосейката и точно сега търся малко по-широки гуми пак за зимата. Мъжът случайно мерна цените на гумите и каза, че на колата ни гумите стрували почти толкова 😂 🤣 Записах се на курс първо ниво, как да поддържам и ремонтирам колело и в момента се чудя още, да се пиша ли доброволец да организирам сошъл райдс в района или да си налягам парцалите 🤔
Този месец по погрешка се писах пет екстра шифтс по 12 часа в работата да тествам на обектите ни, много обичам да излизам извън офиса и да си цапам ръцете 😂 Кога да домакинствам! И не е децата да са виновни...
Голям фен съм на онлайн пазаруването на хранителни стоки, пести време и пари. От няколко седмици пробвам Gousto кутиите, обичам да готвя и те ми дават възможност да експериментирам с нови рецепти. Обичам и Румбата, която ни помага да поддържаме в малко по-приличен вид поне пода в къщи. Чакам с нетърпение модел, който ще може да чисти праха от мебелите и ако може да подреди, преди да започне да чисти... 😂 Много ли искам 😁

# 153
  • някъде в орбита...
Чакам с нетърпение модел, който ще може да чисти праха от мебелите и ако може да подреди, преди да започне да чисти... 😂 Много ли искам 😁
И аз искам същото Satisfied Smirk Който го измисли това, ще е милионер в рамките на ден Grin

# 154
  • Манчестър
Чакам с нетърпение модел, който ще може да чисти праха от мебелите и ако може да подреди, преди да започне да чисти... 😂 Много ли искам 😁
И аз искам същото Satisfied Smirk Който го измисли това, ще е милионер в рамките на ден Grin

Аз чакам робот да нарежда миялната, и после да ги сортира в шкафовете.

Иначе, по съвет на Миа, обадих се на Върджин и сметката е почти наполовина. Сега се оглеждам за ток и газ, ама искам компания да ми махне смартметърите.

Голям фен съм на онлайн пазаруването за храна Определено пести време, а и пари. В магазаина ходя честно казано за разходка само. Нямам забележки към Окадо, поне засега.

# 155
  • UK
Записах се на курс първо ниво, как да поддържам и ремонтирам колело и в момента се чудя още, да се пиша ли доброволец да организирам сошъл райдс в района или да си налягам парцалите 🤔
Падам от смях, Мери, честно... Joy

# 156
Убедила съм се, че липсата на свободно време е синдром, а "децата, работата....." са само оправдания. Това да си вечно зает е природна даденост на някои индивиди. И понеже съм от тях, винаги се възхищавам на хората, които зарязват всичко и просто правят едно НИЩО. Милото и той в тая категория на вечно заетите. Разговор от вчера:
-Какво прави?
-Почивах си.
-Сериозно? Това е похвално!
-Да. Само разглобих парника докато пих кафе в двора😂

Мери, не го мисли много! Направо организирай едно такова събитие.Сега ти се е отдала възможност.

Аве, много ме е яд на Окадо. Грам мераци нямат в нашия край на Англия да разнасят. Да взема да им пиша едно сърцераздирателно писмо ли?
Честито за намалената сметка!

Понякога, зарязвай всичко и се възползвай от хубавото време, че идва дъжд и студ. Цяла зима ще стигне за чистене. Ако трябва, ще дойдем да ударим едно рамо 😉

# 157
  • България моята родина

Иначе, по съвет на Миа, обадих се на Върджин и сметката е почти наполовина. Сега се оглеждам за ток и газ, ама искам компания да ми махне смартметърите.

Голям фен съм на онлайн пазаруването за храна Определено пести време, а и пари. В магазаина ходя честно казано за разходка само. Нямам забележки към Окадо, поне засега.

Когато ти намаляват сметката на интернета,удължават ли го с година още или остава безсрочен-забравих да попитам?

# 158
  • Манчестър

Когато ти намаляват сметката на интернета,удължават ли го с година още или остава безсрочен-забравих да попитам?

Една година контракт. Аз нямам намерение да се махам от тях, така,че контракта не ми пречи. Ама аз имам освен интернет , домашна линия, телевизия и безплатни обаждания на  мобилни и домашни линии. Последното е много ценно, защото аз работя за американска компания и много често се налага да говоря по телефон . И заради часовата разлика, вместо да вися в офиса , звъня от къщи.....for free.

# 159
  • Bristol
Dejie, чудя се аз, за какво се писах, но нали има една приказка, кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи.

Аз също почивах в съботата. Изгледах няколко филма на Нетфликс и между другото подредих къщата, готвих и изпрах. Само където ме домързя да подредя прането. Вчера също го отложих, да видим днес дали ще ми дойде музата 😂

Pampers, аз редовно се организирам с приятели и познати и планирам маршрутите. Даже успях три пъти тази година само българи да събера за колоездене. Последния път бая голяма група се събра, чак се притесних, колко много сме, да не се загубим по пътя 😂
Ей ни тук, българи юнаци
Това, за което се чудя е по-обвързващо. Трябва да организирам определен брой social rides за година в района си, а те ми дават отстъпки за различни колоездачни покупки и евентс в замяна. Също така, ако съм сериозна и проявя интерес по-нататък могат да ме тренират за по-различно ниво лидер със съответните му сертификати към British cycling. Аз много по-често излизам с колелото, но сега си подбирам кога, колко пъти и с кого да изляза. Ще има разлика...

# 160
  • UK
Хахаха Мери😂😂

# 161
Здравейте мами може ли да ми кажете в коя група мога да задам един правен въпрас за майчинството в англия след прибиране в българия (фирмата ми отказва майчинство)

# 162
И мен повече ме е страх от болестите. И аз така като Ина, с каката беше джаста праста с ваксините, като се има и в предвид, че поназнайвам нещо. Сега повече се оглеждам уж.
Малката стана вече на 3м а още първите ваксини не можем да сложим. Имахме досега 3 апойнтмънта, утре щеше да е третия, и в трите случая 2дни преди часа, каката домъква сополи и айде и двете сополиви. Дребното остана с една кашлица от предните, бяха преди около седмица, сега пак. Мин седмица водих да я чуе джипи дали няма нещо в гърдите, и той англичанин, ми каза, няма проблем, че има сополо, стига да нама температура, може да се слагат ваксините. Днес ходихме за друго пак до сърджарито и попаднахме на друга докторка, чужбинка. Тя само като чу сополи и веднага каза да отлагаме. Не че щях да ги сложа ако не е напълно здрава. И сега, нали за цялото ни село само една сестра ги прави, следващия час е чак след един месец.

# 163
  • Манчестър
Здравейте мами може ли да ми кажете в коя група мога да задам един правен въпрас за майчинството в англия след прибиране в българия (фирмата ми отказва майчинство)

Може и тук да попиташ.....как така ти отказват? Причина дават ли?
Отговаряш ли на условията за майчинство?

# 164
Като причина ми дават че съм имала малко заработка а работих в англия 4 години и 6 мисеца

Общи условия

Активация на акаунт