Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 573
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
  • Bristol
Мъжът ми казва, че най-хубавия стейк, който е опитал бил в Корк 😁 Имаха клиент там и често отскачаше по работа или заради стейка 😂 🤣
Успех, Ujasia!

Аз съм планирала уж колоездене и за днес, но чакам другия колоездач, вече 30 мин закъснява! Спукал гума между дома си и мястото ни за среща 😜 добре, че има един Starbucks тук. Пия си еспресото и сърфирам на топло 😊

# 496
  • на малък остров в океана
Еха, страхотно! Баща ми казваше, че ще трябва да ми търсят месар за мъж Simple Smile)) Като се установим, ще питам къде е вълшебния стейк.
Честно казано, радвам се, че се местим в по-голям град. Тук ми липсват удобствата  и предизвикателствата на големия град.

# 497
Здравейте, искам да попитам нещо относно HMRC сайта. не знам дали това е правилната тема, интересува ме дали мога в сайта да си проверя заработеното през годините, които съм била в Англия. Направих си регистрация, влизам, гледам,  но май не знам точно къде да гледам. Искам да си видя Gross pay което е,това ми трябва, а ми излиза само колко иншурънс са ми удържали. Ще съм много благодарна ако някой ме насочи, може и на лични,ако не е за тази тема.  И ако не мове да се види през сайта, по какъв начин мога да се сдобия с необходимата информация. Благодаря предварително!!!

# 498
Защо не им звъннеш да попиташ? Според мен не може да го видиш никъде.

# 499
  • Манчестър
Здравейте, искам да попитам нещо относно HMRC сайта. не знам дали това е правилната тема, интересува ме дали мога в сайта да си проверя заработеното през годините, които съм била в Англия. Направих си регистрация, влизам, гледам,  но май не знам точно къде да гледам. Искам да си видя Gross pay което е,това ми трябва, а ми излиза само колко иншурънс са ми удържали. Ще съм много благодарна ако някой ме насочи, може и на лични,ако не е за тази тема.  И ако не мове да се види през сайта, по какъв начин мога да се сдобия с необходимата информация. Благодаря предварително!!!

Няма такава опция да видиш gross pay. Това инфо в HMRC е да ти каже кога ще можеш да се пенсионираш, каква ти е estimated pension, плюс дали имаш пълна квалифицираща година за пенсия.
Иначе за да видиш gross pay , трябва да си имаш P60 за годините на работа или да направиш контакт с компаниите за които си работила и поискаш това инфо.

# 500
P60, ако е работила на трудов договор, но ако е била самоосигуряваща се става доста мътно.

# 501

Няма такава опция да видиш gross pay. Това инфо в HMRC е да ти каже кога ще можеш да се пенсионираш, каква ти е estimated pension, плюс дали имаш пълна квалифицираща година за пенсия.
Иначе за да видиш gross pay , трябва да си имаш P60 за годините на работа или да направиш контакт с компаниите за които си работила и поискаш това инфо.
аз работих само за един работодател, на ферми, после съм си връщала данъците с Р45, доколкото помня. а ако им пиша писмо на  Hmrc дали могат да ми изпратят заработката на хартия или на шефа, който ми беше във фермата?

# 502
Пиши на работодателя си, той е длъжен да ти даде P60 за всяка година.

# 503
  • Манчестър
P60, ако е работила на трудов договор, но ако е била самоосигуряваща се става доста мътно.

Права си, но щом пита за gross pay, това автоматично препраща към employment contract.

# 504
Влизаш си в акаунта, избираш PAYE (на първата отворена страница в ляво), от там се появяват две опции - Current tax year  и  Earlier. Избираш второто. От там избираш годината, която те интересува. След това избираш Check the income details sent to us (пада се в дясно) и вече излизат всички подробности месец по месец.

# 505
  • UK
Ужасия, успех във новото място 🤗
Аз, да си призная дори незнам, къде е това 😏
Как мина, черния петък при вас 😂

# 506
Ужасия, успех във новото място 🤗
Аз, да си призная дори незнам, къде е това 😏
Как мина, черния петък при вас 😂

Слабо. То единствено реално намаление имаха Guess и Next, под намаление имам предвид - от 200 на 40 паунда, например. Ходих и в двата Westfield и по Оксфорд Стрийт. Много хора, малко покупки, заведенията за храна естествено бяха претъпкани. Понапълних няколко чанти де. Направо доста чанти. Но само дрехи, обувки и текстил за дома.

# 507
Аз чакам коледните намаления, не че нещо ми трябва.
Какво се случва сега със Сделката? ЕС явно са я гласували, но друго не чух.

# 508
Единственото различно, което чух е, че тези, които имат 5 години, автоматично получават пълни права, без процедура - което намирам за невъзможно, да не правиш нищо и да ти почукат на вратата с резидънс пермита или визата ... а за другите - през процедура.

# 509
Единственото различно, което чух е, че тези, които имат 5 години, автоматично получават пълни права, без процедура - което намирам за невъзможно, да не правиш нищо и да ти почукат на вратата с резидънс пермита или визата ... а за другите - през процедура.

Как така получаваш пълни права, т.е. няма да се вадят тия карти ли?

Общи условия

Активация на акаунт