Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 570
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Е, това е въпроса - как реално ги "получаваш" автоматично, а останалите трябва да кандидатстват? Но ще изчакам тук да публикуват правилата, не им вярвам на журналистическите преразкази.

# 511
  • Истински се вижда само със сърцето.
Досега информацията е че всички си минават през процедура. А тези които имат карти вече без гражданство май само трябва да ги сменят с нови. Който има по- малко от пет години ще кандидатства за пресетъл статус.

Така или иначе сделка ще има когато подпишат ЕС и тук Парламента от одобри.

# 512
ЕС подписаха май, само парламента тук ще чакаме.

# 513
Салиша от сунтринта не бях чела новините Simple Smile сега видях, че е подписана. Сега да видим парламента какво ще измъдри.

# 514
По това, което пишеше в новините, различното е, че дошлите след датата на брекзита до 2022 ще имат същите права като тези, дошли преди брекзита, а не както Англия искаше срокът да е март 2019.
Автоматично няма да се дават документи на никой. Кандидатства се чрез новата система от март.

# 515
О, да, вярно, за преходния период до 2022, Англия щяла да си внася вноските в ЕС и да важат всички сегашни правила.

# 516
Сега гледах процедурата, доста е улеснена. Доказваш шест месеца от всяка година. Проверката става автоматично с НИН, ако като мен си спрял да работиш изискват и някои документи, като банк стейтмънт в който да се види приходи които имаш и дали си харчил тук, кансъл такс и още някои.

# 517
Сега гледах процедурата, доста е улеснена. Доказваш шест месеца от всяка година. Проверката става автоматично с НИН, ако като мен си спрял да работиш изискват и някои документи, като банк стейтмънт в който да се види приходи които имаш и дали си харчил тук, кансъл такс и още някои.

Да, страшно улеснена е. Всичко е онлайн, позволява да снимаш и да прикачиш документите през телефона.....Идеално просто Simple Smile

# 518
Е, щом е по осигурителен номер, няма и какво да доказваш, те си виждат историята ти в резюме - къде си работил, къде си се лекувал, какви си ги вършил изобщо. Simple Smile

# 519
  • Scotland
Момичета, къде гледате процедурата? На gov.uk ли? Ако не, дайте линк да прочета. Как ще става кандидатстването по новата система? Ние сме от новодошлите и ми е доста притеснено за всичко Neutral Face

# 520
Момичета, къде гледате процедурата? На gov.uk ли? Ако не, дайте линк да прочета. Как ще става кандидатстването по новата система? Ние сме от новодошлите и ми е доста притеснено за всичко Neutral Face

Ето тук в страницата на правителството https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families/what-sett … tled-status-means

# 521
  • Scotland
Благодаря, Илейн! Тъкмо го изчетох всичко. Не изглежда страшно и засега, поне, звучи така сякаш няма да имаме проблеми. Надявам се наистина да е така понеже много ни харесва тук, на мен и на децата, ще го преживеем тежко ако ни стане невъзможно да останем. Flowers Hibiscus

# 522
  • UK
Аз сэм също  от новодошлите 😂 няма да има проблем и за нас ли?

# 523
Ако не се промени процедурата, хората които нямат пет години ще кандидатстват за пре сетъл статус.

# 524
  • UK
Нека мине през парламента им, че тези хора са скрита шпионка. Нищо не се знае до последно 🙄

Общи условия

Активация на акаунт