Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 273
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • Манчестър
Като причина ми дават че съм имала малко заработка а работих в англия 4 години и 6 мисеца

Колко малко заработка?

За да се квалифицираш за maternity pay or maternity allowance си има определени изисквания.  Няма да се впускам в детайли, но минимум gross pay 116/седмица плюс мимимум 26 седмици employment contract към датата на квалифициращата седмица.

Ако не се квалифицираш за SMP, тогава може да опиташ за maternity allowance, но също трябва да отговаряш на определени изисквания.

# 166
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ако си сменяла работата по време на бременноста отказват SMP. Ако отказват по други причини, а и по първата са длъжни да ти издадат документ защо не се квалифицираш. С този документ, изискуемите фишове за заплата и документ от акушерката за термина се подава за maternity alowens. Там от своя страна пускат запитване до фирмите и ти изпращат решение за майчинството.

# 167
Не съм сменяла работа и отговорям на всички изисквания...пуснах си документите  за майчинство всичко беше ок  и се прибрах в българия и сега ми казват че няма да ми ги платят заради ниска заработка ,а тя дифакто не е ниска...Въпроса ми е какво мога да напрая от благодаря ..не мога да отида до англия защото съм в средата на 8-ми месец

# 168
Поискайте писмен документ защо не ви квалифицират за SMP, специална бланка е. На базата на нея пуснете това което обясних по горе. А и кога спряхте да работите е важно.

Statutory Maternity Leave
You qualify for Statutory Maternity Leave if:

you’re an employee not a ‘worker’
you give your employer the correct notice
It doesn’t matter how long you’ve been with your employer, how many hours you work or how much you get paid.

You can’t get Statutory Maternity Leave if you have a child through surrogacy - you could get Statutory Adoption Leave and Pay instead.
Statutory Maternity Pay (SMP)
To qualify for SMP you must:

earn on average at least £116 a week
give the correct notice
give proof you’re pregnant
have worked for your employer continuously for at least 26 weeks continuing into the ‘qualifying week’ - the 15th week before the expected week of childbirth

If you’re not eligible for SMP
Your employer must give you form SMP1 explaining why you can’t get SMP within 7 days of making their decision. You may be eligible for Maternity Allowance instead.

Тези неща ги прочетете в страницата на правителството, описано е точно и ясно какво се прави.

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 10:41 от Илейн :)

# 169
  • UK
И аз слагам всички ваксини по календар, противогрипни не слагам. Те и без това боледуват често и регират остро на ваксини. И последната на дъщеря ми я отлагах два месеца, защото беше със сополи и кашлици и имах големи разправии с джипито, настояваха, че състоянието и не било проблем и не спираха да звънят и да пускат писма.

# 170
Слагала съм ваксини при хрема. Не всички ваксини са с изискване за "здраво дете". ММР например изисква при биене да сте напълно здрави, но не и Hepatitis B vaccine/Meningococcal ваксината-тя не си бие само при тежки боледувания.

Противогрипна никога не сме си слагали у дома, защото и не боледуваме. Но тази година се замислям. В рамките на няколко месеца ми прави трети отит-здрав е, няма други симптоми и неразположения. Като превенция се препоръчва ваксината и съм склонна да я поставя. Ако не повлияе, поне ще се разбере, че не е вирусно и ще търсим проблема другаде.

# 171
  • на малък остров в океана
И аз много се чудех за противогрипната ваксина. И в крайна сметка решихме да я сложим. В България слагахме до преди да й извадят третата сливица заради астматични спазми. След това не е боледувала сериозно, но тук реших първата зима да я сложим.

# 172
  • UK
Не се и съмнявам, че каквато и да е ваксината, ако се сложи на дете, което се бори с вируси в момента, че ще се понесе по-тежко. В случая говорех за предучилищната ваксина, която е 4 в 1 и се слага на 3-4 г.

Памперс, учудва ме, какво общо има противогрипната с отитите, предвид, че не са усложнение от вирусни инфекции и грип? Моят син беше нонстоп с отит, много съм се оплаквала тук по темата, но винаги в следствие от хрема. И за противогрипна не са ми споменавали.

# 173
Моята има всички ваксини по календар, имаше лек сопол единият път но не беше проблем. Няма само БЦЖ защото се слага в болницата а тя беше на антибиотик когато се роди и нямаше как. После ни пратиха писмо, но съвпадна с другите и ваксини, после нямаха ваксина Хахха и така и няма. Противогрипни не слагам, не смятам че покриват всички щамове.

# 174
dejie, точно тази е една от ваксините неизискващи отлично здраве.

След срещата с личния се разчетох по въпроса за отитите. Причинители има много. Единят причинител при малки деца били вируси, предавани по въздушно-капков път, които се покриват от противогрипната ваксината. Това е и първа стъпка за превенция. Предвид, че е здрав и няма никакви други оплаквания или наченки на болест като хрема, температура и т.н. вероятността при него да е вирусно, е много голяма.

Втора стъпка е някаква схема с минимални количества антибиотик при спад в имунитета или първи симптоми на настинка. Била действала безотказно при бактериалните отити, но след време се стига до резистентност.
Трета стъпка е поставянето на някакво каналче/тръбичка оперативно.

По това, което четох, повечето отити се получавали след възпаление на дихателните пътища. И понеже при децата каналът бил много къс, лесно преминавали към ухото. Явно при вас е това. В 3/4 от случаите отшумявало само дори и при бактериален причинител. Практиката била да се изчака няколко дни и ако не се подобри до 5 дни чак тогава да се даде антибиотик. До тогава лечение на самата настинка (хрема, кашлица и т.н.) и Парацетамол/Нурофен за обезболяване били достатъчни за справяне с проблема. Преди се било изписвало и антихостамин, но се оказало, че не оказва никакво влияние и тази практика била прекратена. Това на хартия. Реално съм сигурна, че всеки случай е индивидуален. Отделно зависело и в коя част на ухото е възпалението.

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 14:56 от Pampers

# 175
  • След завоя в дясно
Мали как съм Ви изпуснала, чак на 12 стр. се усетих Simple Smile
МГМ- аз съм доволна от тази диета , не е натоварваща поне за мен https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/what-52-diet  има и доста информация в нета за този вид гладуване и ползите от него.
Pampers- имам близки приятели с детенце с подобен проблем с ушите. Стигнаха  до  Great Ormond Street Hospital,
накрая. Докторът там е промил много хубаво ушето (иначе не било практика) и с по малки дози антибиотик няколко години се оправи детенце. Техният случаи беше по сложен обаче. Има и масажи, който се правят за да се избута течността ако има такава. Погледини за идеи в нета.

# 176
Поискайте писмен документ защо не ви квалифицират за SMP, специална бланка е. На базата на нея пуснете това което обясних по горе. А и кога спряхте да работите е важно.

Statutory Maternity Leave
You qualify for Statutory Maternity Leave if:

you’re an employee not a ‘worker’
you give your employer the correct notice
It doesn’t matter how long you’ve been with your employer, how many hours you work or how much you get paid.

You can’t get Statutory Maternity Leave if you have a child through surrogacy - you could get Statutory Adoption Leave and Pay instead.
Statutory Maternity Pay (SMP)
To qualify for SMP you must:

earn on average at least £116 a week
give the correct notice
give proof you’re pregnant
have worked for your employer continuously for at least 26 weeks continuing into the ‘qualifying week’ - the 15th week before the expected week of childbirth

If you’re not eligible for SMP
Your employer must give you form SMP1 explaining why you can’t get SMP within 7 days of making their decision. You may be eligible for Maternity Allowance instead.

Тези неща ги прочетете в страницата на правителството, описано е точно и ясно какво се прави.

Много ви благодаря за полезната информация ...нещата ще се оправят...БЛАГОДАРЯ

# 177

Много ви благодаря за полезната информация ...нещата ще се оправят...БЛАГОДАРЯ

# 178
Аз на себе си повечето години съм си слагала противогрипната, дори си спомням още бях тинейджър, когато майка ми ги носеше вкъщи да ни ги слага на всички. Имало е години, когато не съм слагала ило съм пиела някакви имуностимуланти през устата.
Валсините за деца, тези които ги пръскат в носа, са живи.

Илейн, на мен и с двете деца БЦЖ изобщо не са ми предлагали, дори не сме и зачеквали темата. С каката не бях много наяно с календара, после се зачетох за разликите с българския. Явно си е до регион дали ще сложат БЦЖ.
И много интересно, нали все още не може да сложим ваксините, аз предпочитам детето да е здраво, независимо какво и слагам, само първото писмо получих. Не съм получила напомняме и не съм и поличила второто писмо за ваксините на 3м. А ми бяха казали,чче писмата идват от болницата, не от сърджарито.

# 179
Тонка на нас ни казаха в болницата че се водим рискови и ни я препоръчаха, но не страдам че не сме я сложили, аз държах на тези по тукашния календар. Не съм обърнала внимание от къде идват писмата Simple Smile май от практиката, идват с ден и час, но след като се налага отлагаш какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт