Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 229
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • на малък остров в океана
Момичета, получих съобщение, че в училището на малката имало въшки. Какво за превенция може да ми препоръчате да купя? Само това ми липстваше по празниците...

Това с въшките ми е супер прясно и на мен. Получихме писмо от училище и като я проверих, въшки нямаше, но имаше доста гниди, и то не около корените, а по продължението на косата. Взехме Lyclear creme rinse https://www.superdrug.com/Lyclear/Lyclear-Cream-Rinse-2-x-59ml/p/40983 Вътре има и гребенче, така че няма нужда да взимаш допълнително.

# 586
  • София
Ах, как ги мразя тези гадини още моите ученически години! Нещо ефективно срещу тях, че да ги пръскам дечурлигата преди училище ми трябва. Голяма мъка, хванат ли, отидоха и празници и всичко ... ще започне едно мазане на всички през дни, пране до откат, чистене ... мъка...

# 587
  • на малък остров в океана
Happy Bella e препоръчала точно средство за превенция. Тук съм чела, че миенето със шампоан с чаено дърво също помага.

И аз имам спомени от едни дълги процедури по мазане и пощене от детството ми. Но честно казано, не беше неприятно изживяване. Намазах, стоя за 10 минути, после изплакнахме косата и почна едно ресане с гребенчето. После всяка вечер проверявах за около минутка и това е. Хич не си го слагай на сърце. Карай си празниците с въшки или без въшки. Тук не ги спират децата от училище.

# 588
И аз да кажа, за въшките чаено дърво и гребенче, плюс ако искате има и шампоани.

За дозичките, Стерипод, те са натриев хлорид, без рецепта са и стават за инхалиции, ние тях ползваме. Не във всички аптеки ги има налични, но се поръчват от днес за утре. От тоя тип има още едни, те не са стерилни, но Стерипод със сигурност е. Не мога в момента да ви кача линк, но ги има в Гугъл. Без рецепта са и са около £12.

Някой от вас случайно да са му казали, че може да кандидатства за settled in status сега на пилотното? На мен са ми пратили имейл и сега ще разучавам, но искам да питам някой който вече е кандидатствал.

# 589
  • Истински се вижда само със сърцето.
Момичета имам въпрос Simple Smile при дискриминация по време на кандидатстване за работа на база националност вие как бихте процедирали?
Днес си пуснах св за едно работно място и ми казаха че нямам право да работя в УК, след като написах че съм ЕУ ситезен, ми върнаха същият отговор. Обадих се на ситизен адвайс и ми казаха, че е дескриминация и ме препратиха към друга организация от където ще получа отговор утре.
Не ми е за работното място, обаче ми стана много криво Simple Smile

# 590
Това е ужасно, бих написала писмо до централния им офис да си ограмотят персонала и ще подчертая колко съм разочарована от отношението. Според мен просто са неинформирани и невежи. Попълвах форма за колеж, изброени страните от ЕС и България я нямаше.
Иначе пак като са ти отговорили, някои не си правят труда изобщо...

# 591
Илейн, съжалявам за случилото се. Аз бих се почуствала по същият начин.
Това намерих набързо:
http://discriminationhelp.org.uk/?gclid=EAIaIQobChMI1ubC04mG3wIV … AYBCAAEgLvF_D_BwE
https://www.gov.uk/discrimination-your-rights/what-you-can-do

Не бих се занимавала с фирмата, а с компетентни лица. Ако имаш време, сили и желание можеш да ги съдиш. Човек трябва да си избира битките, а тази  е точно такава.

# 592
Благодаря момичета Simple Smile току що ми се обадиха и ми се извиниха. Предполагам, че се усетиха какъв гаф са направили.
Бях решила наистина да ги гоня до последно за такова отношение, защото е недопустимо.

# 593
Радвам се, че са се извинили. На нас една от пенсионните фирми ни загуби времето с преговори и стартиране на процедурата, и на етап да въведем служителите се оказа, че те не работили с лица от ЕС и отказват да ги осигуряват пенсионно😲 Ми напиши го с големи букви в сайта си и не губи времето на хората! Меко казано бях бясна, че и имах 2 дни да стартирам процедурата с друга фирма.

# 594
  • Bristol
За въшки превенция вижте шампоан 3 в 1 на Vosene.

На тези, които не знаят какво е европейски съюз и кои страни членуват в него бих препратила линк от сайта на ситизен адвайс и да кажа, че ще трябва да препратя отговора им към компетентни органи за допълнителни акшън. Ще оставя на тяхното въображение кои са компетентните органи и какви действия очаквам Wink Добре, че са се усетили.

И да попитам, ако има сладкар между вас. Сигурно не виждам добре рецептата, но каква е глазутата за тези сладки 🤔
рецепта

# 595
Мери, според мен е обикновен айсинг - белтък, лимонов сок и ванилия.

# 596
  • Bristol
Мери, според мен е обикновен айсинг - белтък, лимонов сок и ванилия.
И аз така си мисля, но ако прочетеш инструкциите първо пише да се украсят, после да се пекат 🤔 това ме обърква...

# 597
В сух тиган запечете ядките. Добавете маслото, сметаната, медът и настърганата кора от втория портокал.

Кипнете сместа и бъркайте за 1-2 минути докато се сгъсти малко. Оставете сместа да се охлади и я пасирайте.

Май това ще да е въпросната глазура. Няколко пъти чета и друго обяснение не намирам. На първи прочит реших, че е част от тестото и са изпуснали айсинга.На второто масло в продуктите също пише в страни, че е за глазурата.

# 598
Някои белтъчни глазури ги пекат, предполагам за това е написано така.

# 599
Здравейте, мами в Англия. От два месеца съм на острова и имам следния проблем. Цикълът ми сякаш съвсем полудя, откакто съм тук. Идва и спира когато си иска, а съм на противозачатъчни. Моля, ако някоя от вас е изпитала подобно нещо, да сподели. Предварителна благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт