На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 399
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Nesebar
Внимавайте къде спирате колите вдигат ги откъм реката не може и улиците около пазара има знаци до сега не ни се беше случвало Но сега се случи (платихме около 200 лири с таксито)

# 616
  • Стара Загора
Лалче,
Благодаря ти bouquet Ще му дам шанс и на този зехтин. Виждала съм го преди.
Някъде из центъра ли е магазинчето? Не те питам къде точно, защото може да е
някъде из малките улички. Стига ми да знам дали е на центъра, аз ще се оправям
от там нататъка.
Всъщност, аз го купих от Айвалък. Точно срещу фабриката, където се прави. Връщахме се от почивка.
Просто го показах като вид, евентуално да се сетиш дали не си взимала него.
Но ако го намериш в Одрин ще е супер, че тази година повече няма да ходим към Айвалък Simple Smile
Аз също ще се оглеждам из Одрин.

# 617
  • ВАРНА
Как ви звучи предколедна екскурзия до Одрин на 22 декември?

Лудница ли ще е...как е времето - към някой ходил края на декември в Одрин?   

Аку. уедър гледам доста променят прогнозите по-дълги от месец....

# 618
Да сте купували от Одрин иматационна парфюмерия.?И ако да къде и какви са цените?Турците имат доста марки и на нашия пазар и ми е интересно да ги погледна.

# 619
  • Варна
Seengirl,
Скрит текст:
мисълта ми беше, че цените всеки момент може да претърпят промяна и този "ориентир" да е по-скоро дезориентиращ. Докато в сайта промените се отразяват на момента. Не е кой знае какъв труд да се потърсят лекарствата, които ни интересуват, там. Цените не са актуализирани от доста време и ми се струва, че скоро ще се случи, предвид ситуацията с лирата.
Скрит текст:
Преди време бях споделила, че на МТ няма опашки от гастарбайтери - нещо, наблюдавано с години и препотвърдено малко преди да го напиша. После имаше човек, който бе чакал на този ГКПП заедно с доста такива и се каза, че е "бил подведен от темата". Малко след това отново чаках над 3 часа там и пак нямаше ни една гастарбайтерска кола (и двата случая бяха в сезона на пътуванията им), ама... късмет. Та...
Както и да е.
От тази аптека ли пазарува?

# 620
  • Nesebar
Да сте купували от Одрин иматационна парфюмерия.?И ако да къде и какви са цените?Турците имат доста марки и на нашия пазар и ми е интересно да ги погледна.
На главната има парфюмерия казва се Барсело казваш името на оригиналния парфюм и те ти дават имитацията която е доста добра и много трайна два парфюма са 60 лири

# 621
Бележката на Seengirl е различна от моята, вероятно е от друга аптека. има съвпадение на цените на лекарствата, които сме купували, макар с разлика мес. и половина, значи по-бавно ги покачват/актуализират.  М-у спрея на Маджезик и Тантум верде  се колебаех, взех втория, но щом е бързодействащ, ще си поръчам първия.

Някой скоро да е ползвал в петък тур оператор за ходене до Одрин? проверих в нета, няма записвания за петъчни еднодневни екскурзии към момента, дори фирми, които пролетта са имали такива оферти.

пп  за парфюмерията - Баргело на главната  улица по диагонал на Уайкики.

# 622
viki
Пиперковото пюре аз го купувам и от Кипа и от различни магазини за хранителни стоки.
Включително и от малките магазинчета в самият център на Одрин.

За съжаление не мога да се сетя за марката зехтини от Айвалък. Ако ми покажат
няколко опаковки от различни турски зехтини и сред тях е зехтина който съм
ползвала, ще го позная. Тази фирма за зехтин дори предлагаха душ гел за тяло и
лосион за тяло. Разкошни! И кремове за лице имаха. Преди няколко години имаше и във Одрин, но нещо изчезна.
Може би зъщото е по-скъп. Как не мога да се сетя марките
smile3538

Ето този зехтин си взехме ние от Айвалък, но не съм го отваряла още, защото имам 2 литра от Гърция и още го ползвам: https://www.google.bg/search?q=ozgun+zeytin&source=lnms& … rc=GJKJXgcHqjs98M:

Имаше и козметика. По спомени лилавия 5 л го взех ако не бъркам 120 лири или 125, но наистина не помня с точност.

# 623
  • Пловдив
Беличке,не е това аптеката.
Скрит текст:
Нещо не мога да се оправя със снимка от стрийт вюто да кача. Ще се опитам да обясня,дано ме разбереш. Като тръгнеш по Чилингилер,на ъгала е Т-шопа, продължаваш от същата страна и на първата пресечка вдясно, втора или трета по ред е аптеката. Аз съм наясно ,че цените търпят промяна постоянно,прдния ден все пак си ги проверих в търсачката и си ги написах. Надявам се,че някой няма да приеме,че след месец-два пак ще същите и после да негодува...просто няма как...то си е нормално... както и за цените на борсата. Всичко е мнооого относително,това отдавна съм го разбрала...при всяко следващо пътуване се убеждам.
Между другото,прави ми впечатление,че някои от магазините и заведенията по центъра постоянно се сменят. Всеки път на някои места са различни.
Камея, хич не се чуди. И аз до сега все взимах Тантума,нооо просто нямат нищо общо. Мажезикът мигновено облекчава. А мен много сериозно ме болеше гърлото. От 3 пръскания бях ок Wink
Мис Каролин Бингли, наливна парфюмерия има много в Одрин. Баргело,како по-нагоре писаха и поне още 2-3 "марки". По центъра има много магазинчета . Аз за птъв път си позволих да взема такова нещо, от любопитство, от едно магазинче на главната,казва се "Парфюм сити". 10лири 50мл. Еми трае поне няколко часа. Имаха и разни ароматизатори за коли,за вкъщи,и от тях взех,но още не съм ги пробвала. В мола също видях наливна парфюмерия,отвън пишеше нещо за 40лири. Може пък по-скъпите да са още по-трайни...

# 624
Благодаря. Барджело са много добри.

# 625
Здравейте, да дам и аз отчет за Одрин. Ходихме в петък за 1 ден, през Лесово. Бяхме на границата в 6,30 часа, минахме в 9,15 часа. Бяхме на пазара,  от там купихме долнища анцунг дамски, мъжки по 35-40 т.лири, блузи качествени спортни 35-40 т.лири, чорапи, грейка Найк мъжка с качулка 85 т.лири. Купих протектор за матрак, който е тип ластичен чаршаф но отгоре дебел, подплатен/ с вата може би/ за спалня 160/200 за 100 т.лири/ много добре изглежда но още не съм го пробвала/.
След това отидохме на перилната борса: от там прах Персил гранули 10 кг. за 50 лири, течен прах Персил 66 пранета  40 т.лири  , Первол за черно 66 пранета 28 т.лири, шампоан Биоплас 400 мл. за 10 лири, балсам с чесън за 7,75 лири и маска с чесън ми препоръчаха 17,50 лири, зехтин 5  литра на който пише Екстра вържин за 50 лири / като го пробвам ще кажа как е, но за тези пари пак ще е по добре от слънчогледово олиио/.
След перилните отидохме да хапнем. Купихме Баклава от 30 лири кило различни видове избрахме и тази която е основно с шам фъстък за 80 лири килото. Кори от насипните 3 броя за 5 лири, локум, халва.
Купих паламуд по 15 лири килото, много едрия беше по 20 лири килото. Снощи го хапнахме беше много хубав. Транспортирах го с хладилната чанта без проблем.
Отидохме на Кипа- Мигрос: всички прахове бяха на -25% и съответно цената беше много по добра от Борсата. Персил 8 кг за 28 лири, течен Персил за 32 лири. Взехме лимонада, включително и тази с ягода, черница. Брауни и много други десерти. На касата поискахме карти и ни дадоха без никакъв проблем като съответно ги маркираха към сметката за 1,50 лири.
Не сме купували млечни продукти. Колата беше пълна до горе включително и по седалките, бяхме 4 жени.
До Марги и Ераста не стигнахме, защото сме решили следващия път основно там.
Обратно за Лесово тръгнахме в 17 часа, минахме много бързо на границата. Митничаря видя багажника само попита носим ли млечни продукти, цигари и алкохол и ни пожела лек път като не пропусна да отбележи, че 4 жени много добър пазар сме направили хи хи.
Купих лекарства за 330 лири, платих с карта като ми дадоха разпечатка с цените и касова бележка.
Благодаря на всички в темата, които споделят и дават съвети.
Определено пазара в Одрин няма нищо общо с пазара в Лозенград, който е в сряда.
п.с. Някой питаше за щорите ден и нощ на пазара са от 80 до 100 лири, метъра.

# 626
  • Varna
viki
Пиперковото пюре аз го купувам и от Кипа и от различни магазини за хранителни стоки.
Включително и от малките магазинчета в самият център на Одрин.

За съжаление не мога да се сетя за марката зехтини от Айвалък. Ако ми покажат
няколко опаковки от различни турски зехтини и сред тях е зехтина който съм
ползвала, ще го позная. Тази фирма за зехтин дори предлагаха душ гел за тяло и
лосион за тяло. Разкошни! И кремове за лице имаха. Преди няколко години имаше и във Одрин, но нещо изчезна.
Може би зъщото е по-скъп. Как не мога да се сетя марките
smile3538

Ето този зехтин си взехме ние от Айвалък, но не съм го отваряла още, защото имам 2 литра от Гърция и още го ползвам: https://www.google.bg/search?q=ozgun+zeytin&source=lnms& … rc=GJKJXgcHqjs98M:

Имаше и козметика. По спомени лилавия 5 л го взех ако не бъркам 120 лири или 125, но наистина не помня с точност.

Няколко поста по-нагоре съфорумки ми припомни марката на зехтина. Но благодаря и на Вас bouquet

# 627
Seengirl, благодаря за подробностите. Чакаме още. Жалко, че е така обрано откъм стока. Дано се урегулират нещата към края на месеца. Време е да свикнат с наплива и да се напаснат с него.
Ако смяташ да даваш актуални цени на лекарствата, по-добре не го прави. Разбери ме правилно - актуалните цени във всеки един момент са видими в сайта. Тези, на които ти си купила, утре може да не са. Който се интересува, е по-добре да види цените в сайта, за да не си виновна после, ако ги повишат междувременно. Има хора, които четат назад и разчитат на дадените цени, пък те не са константа.
Което не значи, че не би било полезно да кажеш какви лекарства сте купили.

В магазин T-shop често има такива намаления и е много изгодно. В Gratis също често цените са под обичайните. А бе, обикаляне му е майката.
къде е този магазин Т- шоп

# 628
  • Пловдив
Т-шоп е на ъгъла на Чилингилер. Почти срещу Гратиса.
Сега прочетох за браунитата и се сетих,че щях да ги търся,ама в лудницата забравих... Взех обаче едно замразено кюнефе да го пробвам. И едни замразени лахмаджуни. В Ераста горе ядох уникално пиде.
А на капанчето където сядаме да ям тузлама,беше свършила (към 3 следобд) Има обаче едино момче,което говори бг и като се размрънках колко много ми се яде, провери при "комшиите" до него и ни заведе там. Wink

# 629
  • Ст.Загора
Напълно съм съгласна с горните постове , за лудницата  тази събота . По границите бързо се минава , но в Одрин гъмжеше от хора , но това не ми попречи да си изпълня мисията . Ходила съм няколко пъти и все пазарувах каквото и всички в групата , все обичайните прахове, омекотители ,  баклави , сирена . И вчера не се разминах без тях де Stuck Out Tongue Winking Eye, но целта ми беше магазин Karaca и мисията беше да си набавя качествени тенджери и тигани , както и сервиз за кафе . Уникален магазин , но вие си го знаете . Взех си комплект 3 тенджери и един тиган от био гранит , сервиз за кафе и едно ел. ренде без беше планувано , но  за 70т.л. не се сдържах Grinning  От складовете намерих и популярния сапун на пяна . В следващия пост ще сложа снимки .

Общи условия

Активация на акаунт