На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 399
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Привет,
Чакаме отчета.Simple Smile

Ще ходим и ние на шопинг и затова проучваме какво да купим...

Преди малко се прибрах и нямам сили сега да пиша,утре ще дам по-подробен отчет Wink Нооо само да се оплача набързичко... Такава невъобразима лудница от нашенци в Одрин не съм виждала...Страшно...Не мога да си представя какво е било в почивните дни септември... Обожавам петъчния пазар,ама май ще се преориентирам за през седмицата.

# 601
  • Стара Загора
viki
Пиперковото пюре аз го купувам и от Кипа и от различни магазини за хранителни стоки.
Включително и от малките магазинчета в самият център на Одрин.

За съжаление не мога да се сетя за марката зехтини от Айвалък. Ако ми покажат
няколко опаковки от различни турски зехтини и сред тях е зехтина който съм
ползвала, ще го позная. Тази фирма за зехтин дори предлагаха душ гел за тяло и
лосион за тяло. Разкошни! И кремове за лице имаха. Преди няколко години имаше и във Одрин, но нещо изчезна.
Може би зъщото е по-скъп. Как не мога да се сетя марките smile3538

Делте, аз сега взех този. Те имаха в магазина и душ гелове, и кремове.
Човека ни даде да го опитаме и много ни хареса. 135 лири за 5 литра.

# 602
Вчера бяхме в Одрин. Пътуваме с автобус около 35 души.Сутринта бяхме в 7.15ч на Лесово и чакахме почти два часа да влезем. Слава Богу, на връщане , към 16.45ч. минахме много бързо, за около 20 чин. - колкото да  се проверят документите и  да се извършат митнически и полицейски преглед на покупките. В  Одрин имаше много, много, много хора! Ужас! Съответно цените на борсата са доста завишени. За сравнение - лешниците бяха от 50 до 65 лири, а на пазара зад Марги -  45 за едно и също качество. Перилните препарати  бяха по-скъпи от тези в Кипа. Равносметката: на борсата да се купуват само нещата, които  ги няма другаде. В Марги имаше много хора, което затруднява избора. Купих много качествени ризи на Колинс за 80-90 лири. Да споделя и за аптеките - има много и са отворени в събота. По търговската улица, в пресечките към нея също. Обаче продавачите ти пробутват от най-скъпите  лекарства и все пак е по-евтино от тук в пъти. Изобщо човек трябва много да си отваря очите. Снабдих се с бутилка лют сос и цял буркан лютива пиперкова паста, която се чудя какво да правя. Мисля, че продавача добре разбра, че търся сладка, но ми я даде /е, не ми я давал насила де..../

# 603
И на мен са ми пробутвали. Много се изтарикатиха търговците в Одрин, напълно разбирам артемида, която пътува до по-далечни, но по-спокойни градове.
 За съботните аптеки не съм учудена. Тъй ще е, като има толкова народ. На мен в аптека ми пробутаха един мехлем на тройна цена спрямо тази в сайта и беше извън печатаното в разпечатката, добавен на ръка с моливче и изписана сума.

# 604
  • Varna
Катинче,
Баш Озгюн беше бе ooooh! Когато го купувах от Джунда в магазина продаваха и
масла за коси. Собственика ми прави шоу Laughing Пуска телевизорче със рИклЯма на
нещата които произвеждат освен зехтина.
Ако има зехтин и някои от другите неща на Озгюн в Одрин ще си перна. Но последните
два пъти като ходихме не видяхме. Сега заради калабалъка, може и да се донесли.

Лалче,
Благодаря Hug Какво е мнението за този зехтин?

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 10:33 от DELTA_DELTA

# 605
Група, на 19ти този месец с ММ ни предстои ходене до Одрин . Отиваме за цялостно обзавеждане на апартамент и фаянс , също така ще разгледам за сватбени рокли. Обясниха ни за мебелните магазини , че са накрая на града . Интересувам се някой ползвал ли е фирма за доставка на стоки от Турция до България? Ако да, дали може да препоръча сигурна и коректна фирма, защото мебели за цял апартамент няма как с лек автомобил ? Sad

# 606
  • Пловдив
Ето ме за отчет Wink
В петък сутринта в7ч. минахме границата на КА за час. За толкова ранен час доста коли си имаше. На пазара в 8и30 имаше много наредени сергии. Пазарихме си парцалки, чораки някой прочетох назад,че каза,че навсякъде били 4чифта за 10лири... аз се спраях поне на 4-5 сергии,където чифтът беше по лира, имаше страхотни,поолях се с количеството. Намерих си и търсените купички за сутляш на една сергия с домашни потреби. До 1и30 откарахме там,после настаняване в хотела и беж към центъра Wink Честно казахо нищо интересно от към дрехи...Хапнах обаче от любимата ми тузлама. В магазин Т-шоп(козметика) имаше индирим на всичко 50%. Шампоанът с чесън излизаще около 10лири. В аптеката също доволно пазарихме,благодарение на вас си бях приготвила списък Wink После ще напиша и актуални цени. От 18 до 22 откарахме в Ераста. И там нямаше кой знае какво. Размерите за 7г. деца бяха обрани отвсякъде... В Деримода нищо не ни допадна от кожените якета.
После ще продължа,че имам още за разказване,но задължения зоват Wink Ще извинявате,че на няколко пъти..

# 607
  • Стара Загора
Катинче,
Баш Озгюн беше бе ooooh! Когато го купувах от Джунда в магазина продаваха и
масла за коси. Собственика ми прави шоу Laughing Пуска телевизорче със рИклЯма на
нещата които произвеждат освен зехтина.
Ако има зехтин и някои от другите неща на Озгюн в Одрин ще си перна. Но последните
два пъти като ходихме не видяхме. Сега заради калабалъка, може и да се донесли.

Лалче,
Благодаря Hug Какво е мнението за този зехтин?

На мен лично много ми хареса, въпреки, че не съм спец. Имаше и Озгюн, но собственика препоръча този.

# 608
  • Варна
Seengirl, благодаря за подробностите. Чакаме още. Жалко, че е така обрано откъм стока. Дано се урегулират нещата към края на месеца. Време е да свикнат с наплива и да се напаснат с него.
Ако смяташ да даваш актуални цени на лекарствата, по-добре не го прави. Разбери ме правилно - актуалните цени във всеки един момент са видими в сайта. Тези, на които ти си купила, утре може да не са. Който се интересува, е по-добре да види цените в сайта, за да не си виновна после, ако ги повишат междувременно. Има хора, които четат назад и разчитат на дадените цени, пък те не са константа.
Което не значи, че не би било полезно да кажеш какви лекарства сте купили.

В магазин T-shop често има такива намаления и е много изгодно. В Gratis също често цените са под обичайните. А бе, обикаляне му е майката.

# 609
  • Varna
Лалче,
Благодаря ти bouquet Ще му дам шанс и на този зехтин. Виждала съм го преди.
Някъде из центъра ли е магазинчето? Не те питам къде точно, защото може да е
някъде из малките улички. Стига ми да знам дали е на центъра, аз ще се оправям
от там нататъка.

Преди малко говорих с една моя явка от Одрин да питам какво е положението
през седмицата. Спокойно е. Обаче момичето разочаровано от нашенци. Точно
така ги нарече момичето-нашенци. Мило ми стана, но пък ми стана кофти, като
сподели разочарованието си от държание, възпитание, няма да продължавам да
изброявам, защото ми става гадно. Не, че аз не съм го виждала, но сега било... ooooh!
да не казвам още едно определение, че....срам ме е бе, срам Embarassed #Cussing out

# 610
Момичета, хотел Unisite има ли паркинг? Не видях в описанието да пише. Ако има платен ли е. Благодаря

# 611
Има паркоместа, които не са платени.

# 612
Най - хубавия зехтин, който съм купувала отдавна Sarkoi siftlik, от  Одрин, овкусен с билки и подправки,  и шише същата. марка,  някъде по Инеада от супермаркет.Доволно беше скъп,  не помня цени. Сега ми носят от Крит,  от градината на зълвата,  но се чака много ред,  за да се направи.

# 613
  • Пловдив

Белята,права си за цените на лекарствата. Но могат все пак да послужат за ориентир. Аз си бях написала списък с цените отсрани,за да са наясно,че знам все пак колко струват и да няма измами. В тази аптека обаче бяха много коректни,и разпечатка ми дадоха, и аптекаря поназнайваше български,,та много добре се разбрахме. Болеше ме гърлото и взех от спрея Мажезик. Направо вълшебен, до вечрта бях ок. Купих направо два,да си имам.
Та като цяло в петъка беше добре. В събота обаче...изпаднах в тиха лудост като видях за какво става дума.. В 9 сутринта на борсата беше манифестация. Невъзможно да пазаруваш направо. Добре,че съм по-нахална и с някои от търговците се знаем,та успях да се оправя бързо. Ноо,аз лично мисля вече да си спестявам борсите... Цените наистина са по-високи,отколкото промоциите в супермаркетите. Няма нещо кой знае какво,което да го няма по магазинчетата в центъра и супермаркетите. А цялата лудница е много изнервяща.
От борсите, в Кипа - пак ужасно много хора. За Марги да не говоря... Опашка в Уайкики до вратите. Заведенията фул. Движението в града - кошмар,предимно бг коли. На отиване към Бим,минаваме покрай мола. Паркингът видимо пълен,отвън и в пресечките коли,автобуси.. представям си вътре какво е било. В Бима,народ,обрано отвсякъде...Като цяло магазините супер разхвърляни и борещи се и каращи се за ред нашенци...
В 3 следобед решихме да се изнасяхме като видяхме за каква лудница иде реч. Добре,че съм понаучила града и по "тайни пътеки" се измъкнахме,инъче щяхме да откараме поне час в задръстрания. На границата се бяхме подготвили поне за 2-3 часа чакане,но за наш късмет за час минахме.
Та това е от мен за сега,ако някий има въпроси,насреща съм Wink Ако се сетя нещо, пак ще се включа.

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 12:36 от Seengirl

# 614
Малееее, нашето пътуване наближава/другата събота и неделя/, обаче мен вече ме хвана страх. Като ви чета, ние ,както ще сме с организирано пътуване, направо се чудя какво по-напред ще сложа в автобуса......

Общи условия

Активация на акаунт