На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 402
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
# 631
# 632
# 633
  • Пловдив
И аз да се отчета,макар че ходя често и едва ли ще съм много полезна.Сутринта към 8,30 нямаше коли на КА,но пък като няма коли обслужването е мудно и пак час отне.Първо минах през Карфур  като журналист-нищо не ми трябва ама да огледам.В Ераста 2 часа и излезнах с едно яке за малката .Якето е на Дефакто ненамалено и не беше евтино/170лири/ но ми хареса.Всеки път давам шанс на Фло и никога нищо не харесвам.Повечето обувки са изкуствена кожа .В Деримод имаше много малък избор на якета-да не са скъпи,но и не ми харесаха като модели.Естествено малката пак купи бонбони за луди пари,ама без това няма как да минем.От Ераста в Текзен.Мебелите за баня са нисък клас и не добре изпълнени ,съответно и са доста евтини.Бизим го прескочих от мързел и отидох директно в Кипа.Сериозно намаление на перилни препарати.Первол 3л беше 14 и нещо лири.За съжаление черният беше свършил и в Мигрос.Взех един за вълна,2л лешниково олио и 2л Комили зехтин,маслини,едно сирене от това усуканото,кори за баница на бройка/тези в пакети бяха свършили/ и приключих.Оттам в Мигрос за черен Первол и кори,ама нямаше.Засилих се в един Бим та оттам си взех поне кори и пак маслини,които ми препоръчахте .
Наистина цените на перилните този път бяха доста ниски,но вече няма къде да ги слагам и имам от всичко по много.В Марги не съм ходила.Общо взето по местата където бях турска реч не чух.Много българи и много гърци.Както обикновено добра разходка и малко пазар,но това е нормално за нас-много ни е близо и ходим твърде често.Погледнах паспортите-от юни до сега 7 пъти.

# 634
  • Пловдив
Бях си купила червен пипер. Сега го отворих и добре ,че го опитах - лют. На опаковката си пише tatli , а вътре лют. Аз не мога да ям люто, в смисъл и малкото люто ми е много люто, огън. Пак гледах пакета, втория отворих .... Люти и ги изхвърлих.

Ще ми се да взема от пастата обаче ме е страх да нямам същия късмет Sad

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 21:10 от deer

# 635
  • Пловдив/Първомай
Цитат на: mimeto_555  Взех си комплект 3 тенджери и един тиган от био гранит , сервиз за кафе
[/quote
Може ли да споделиш на каква цена ги взе? Благодаря Simple Smile

# 636
  • Димитровград
diandjelina, аз също взех оттам комплекта за 349 лири.

# 637
  • на морето
Хвърлих око на турския сайт Уайкики. Има доста намалени блузки и с къс, и с дълъг ръкав от 10 до 30лири.  В магазините има ли такива намаления и разнообразие? И най вече ме интересува магазина им в Чорлу, защото там ще ходя.
И при плащане с карта как върви сега лирата-ориентировъчно?

# 638
  • Димитровград
Dodi, 0,2802 лв. за 06.10! Simple Smile
Скрит текст:
А това е бил курса на БНБ за същия ден: 1 Турска лира = 0,2756 Български лева

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 23:39 от papaone

# 639
  • Варна
Утре пътувам за Одрин...благодаря на всички,които пишете тук,имам питане..ако търся книга в Одрин къде има добре заредена книжарница с нови книги?

# 640
  • Пловдив
Утре пътувам за Одрин...благодаря на всички,които пишете тук,имам питане..ако търся книга в Одрин къде има добре заредена книжарница с нови книги?

В мола на последния етаж видях книжарница. Тип нашия Оуриндж. Освен това, в търг,център, където е Кипа, в отделните помещения имаше много нредени книги. Заприлича ми на някаква книжна борса. Имаше обаче отпред една маса и раздаваха листовки,ама хич не разбрах какъв е случая...Като гледам там са останали само двата магазина за обувки и още някой друг,но няма да се очудя другия път и тях ги няма.

# 641
  • Ст.Загора
diandjelina, аз също взех оттам комплекта за 349 лири.
Да същия е комплекта, но на черния  тиган и онази плитката тенджера с капак са с диаметър 28см и цената е 400лири.

# 642
  • Ст.Загора
Цитат на: mimeto_555  Взех си комплект 3 тенджери и един тиган от био гранит , сервиз за кафе
[/quote
Може ли да споделиш на каква цена ги взе? Благодаря Simple Smile
Тенджерите за 400лири, сервиза за 120лири имаше и същата захарница, но струваше повече от чашите 126лири, не я взех.

# 643
Имам някакви спомени , но дали не греша ,магазина на Karaca  не се ли намира в близост до магазина на Тач (говоря за Одрин) ?

# 644
  • Димитровград
Karaca видях в Марги, Ераста и пешеходната Чилингер.

Общи условия

Активация на акаунт