На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 473
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Много се извинвм сигурно го има написано някъде из темите,но го намерих в тази. Ако може някой да ми обясни от Свиленград как точно се стига до пазара в петък. Видях за борсите и складовете не разбрах за пазара. Извинявам се ако съм го пропуснала някъде. Ще ви бъда много благодарна ако ми обясните може и на лично. Благодаря

# 481
  • у нас
Впечатлена съм от категоричността, с която се твърдят разни неща, на база едно посещение.

След толкова пътувания до Турция все още се въздържам да заявявам това, което знам, по подобен начин. Aferin!

Беличке, четеш ми мислите. Все едно съм го писала аз. Kissing Heart
 С едно отиване явно се става „вещ” по всеки един въпрос. И ето, че кой чел, кой - не, се заблуждава.

Мерелин, със сигурност не е мит, че търговците говорят български. Е, не всички, разбира се, но и на главната има такива, и на пазара, на борсата, дори и пи заведенията. В Айдън единият сервитьор говори български. Друг е въпроса дали искат, понякога не им отърва. Та, ти за едно ходене, разбра всичко. И със сигурност не само на едно място на борсите са изселници. За баклавата също -  не се прави на едно място. Едва ли през няколко магазина ще я доставят с кола. Stuck Out Tongue Winking Eye
Баклавата е различна, макар на външен вид да е една и съща, в различните магазини/борси.

Не помня точно кой беше писал тези дни, че от Фло е купил ботуши на дъщеря си.
Споделете кой номер взехте?

# 482
Hush Puppies - не бяха ли предимно мъжки?????

Има и дамски, но като цяло няма голям асортимент, тъй като магазина е смесен, т,е. предлага различни марки. Преди няколко месеца имаше около 5-6 вида дамски сандали и 5-6 вида дамски обувки тип балерина. Това си спомням. В момента преполагам са пуснали и есенно-зимни обувки. Надявам се, скоро да имам възможност да проверя лично.  Grinning

# 483
  • Пловдив
Може ли някой, интересувал се от автомобилни гуми да сподели къде в Одрин има ? В търсачката не се справих особено, питах чичко гугъл и ме насочи към магазин точно срещу Марги.
       Аз съм проверявал за гуми в един склад до петъчният пазар.Човека ми каза  400тл.за зимни и 300тл. за  летни гуми Континентал.

# 484
Здравейте, искам да ви попитам от къде мога да купя влагоабсорбатор и проблем ли ще е на границата?

# 485
Ние ще пътуваме на 20 Октомври с фирма Дениз Тур. Харесва ми,че по описание всичко е организирано. Има посещения на двете основни забележителности-църква и джамията Селиме, която много искам да видя. Има обиколка на Синия пазар, обяд в традиционен ресторант и възможност за пазар и разходка.
Исках да споделя ако нясой търси с касво да отиде. И може да му е полезно. Ние сега ще резервираме.
Автобусите тръгват София,Пазарджик и Пловдив. Екскурзията е еднодневна.

# 486
  • до едно тепе
Маслини мъжо взе от магазинчето за сирена на борсата. Имаше поне 7-8 вида. Опита, хареса си и си насипа в пликчета. Едните бяха стафиди. Аз не ям маслини, но децата ги изядоха доволни. Между другото тази събота на пазара на едната сергия стояха точно мъжете, които бяха преди 3 седмици в неделята в магазинчето. Явно продават и на двете места.

# 487
Въпрос: рибния пазар работи ли в петък?

# 488
  • Димитровград
Такова му е името, но са си постоянно работещи магазини. В който и ден да съм ходил винаги са работили.

# 489
marilyn monroe , на няколко пъти спомена за цех за баклава на кръговото с рибаря. Моля те да бъдеш по-конкретна. Ако може и Street View да пуснеш.
Благодаря! Simple Smile

# 490
Предполагам за този цех/магазин питате.

# 491
И аз имам въпрос към marilyn monroe. Тъй като твърди че в бензиностанция РО има отстъпка като се ползва картата за отстъпки от Мигрос, Ти успя ли да си ползваш отстъпката?

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 02:39 от Pantofka_2010

# 492
  • Пловдив
marilyn monroe - както казах пишете много добре! и знаете френски ли, испански ли - не мога много да го разбера ... и не си оставяте asinusa в lutoto Simple Smile само дано не се окажете адвокат 
Със слабия ми латински това означава  велико е да знаеш кога да говориш и кога да замълчиш.
Благодаря на всички за маслините.В Бим още не съм влизала.Все не остава време.А за борсите не се сетих изобщо ,защото не обичам малките магазини.Нямам нищо за пазаруване ,но нямаме планове за неделя,та май пак ще отскочим.И както нямам пак ще пазарувам то е ясно,но още нямам идея какво.

# 493
  • гр. Бургас
Маслините от BIM и на мен ми харесват, вземам и от Bizim в стъклен буркан на Besler 1кг. със зелена капачка. Някой купувал ли е от олиото на Besler?

# 494
  • Пловдив
rosi158,аз използвам олиото на Besler-и за фритюрника,и за готвене-нормално е,добро е.

Общи условия

Активация на акаунт