На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 467
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Впечатлена съм от категоричността, с която се твърдят разни неща, на база едно посещение.

След толкова пътувания до Турция все още се въздържам да заявявам това, което знам, по подобен начин. Aferin!

Беличке, четеш ми мислите. Все едно съм го писала аз. Kissing Heart
 С едно отиване явно се става „вещ” по всеки един въпрос. И ето, че кой чел, кой - не, се заблуждава.

Мерелин, със сигурност не е мит, че търговците говорят български. Е, не всички, разбира се, но и на главната има такива, и на пазара, на борсата, дори и пи заведенията. В Айдън единият сервитьор говори български. Друг е въпроса дали искат, понякога не им отърва. Та, ти за едно ходене, разбра всичко. И със сигурност не само на едно място на борсите са изселници. За баклавата също -  не се прави на едно място. Едва ли през няколко магазина ще я доставят с кола. Stuck Out Tongue Winking Eye
Баклавата е различна, макар на външен вид да е една и съща, в различните магазини/борси.

Не помня точно кой беше писал тези дни, че от Фло е купил ботуши на дъщеря си.
Споделете кой номер взехте?

Аз взе ботушки от Фло на малката
на 5 и половина е 30 номер взех

# 496
# 497
  • Димитровград
Халим,  къде в Одрин да я намерим?

# 498

beljata
Цената на бутилка бира Ефес в ресторанта на хотел Дуван, по спомен от м. септември , беше 14 tl

# 499

ммм.. те само в Родината на баклавата в Газиантеп ги има..
имат доставки за тука за Ист. за Одрин нз.

# 500
Цитат
Ако може и Street View да пуснеш.
Благодаря! Simple Smile
Street view от 2014, до дюкяна със синьо-бялата шатра, почти на ъгъла с Mezarlık Sk.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 23:28 от marilyn monroe

# 501

beljata
Цената на бутилка бира Ефес в ресторанта на хотел Дуван, по спомен от м. септември , беше 14 tl

Семптември 2017 Бирата в магазина беше 6- 7 тл.

# 502
  • Варна
Много бързо пишете, изтървах ви в новата тема, сега ви откривам 34 страници....то докато ми стане паспорт ще изпишете 1-2 теми Simple Smile
Записвам се да ви следя Simple Smile

# 503
  • у нас
Цитат на: krisN

Благодаря ти. А имаш ли спомен /разбира се, ако си видяла/ дали имаше по-големи номера или бяха само малки?

# 504

Благодаря ти. А имаш ли спомен /разбира се, ако си видяла/ дали имаше по-големи номера или бяха само малки?
Има и по големи номера .Дъщеря ми е на 11г но не си хареса модел нещо.

# 505
  • София
Момичета,моля да ми помогнете,следващия месец ще ходя до Чорлу и Одрин организирано,има ли аптека в някой от тези молове където ще ходим-Кипа, Орион и Тренд Арена .

# 506
  • Пловдив
BsrnX С тази баклава направо от сутринта огладнях. В интерес на истината само един два пъти взехме от Одрин, но като видях че вместо орехи слагат фъстъци и съвсем се разочаровах.
Боти взехме на малката от Дайхман в Одрин, по-точно нещо средно между маратонка и бота, с вата вътре, 30 номер, /тя носи 31 по принцип/, детето каза че са му много удобни. От по-големите номера за деца нищо не впечатляваше.
Последният път закупихме едни еклери от центъра, поляти с шоколад  /не ме грабнаха нещо и те/, както и нещо като кадаиф в тава, не разбрах името, мисля че беше 40 лири килото, както и толумбички /20 лири/. Магазинчето беше в началото на рибната уличка, саме на завоя Simple Smile .

# 507
  • Varna

ммм.. те само в Родината на баклавата в Газиантеп ги има..
имат доставки за тука за Ист. за Одрин нз.

Браво Басаран, показа истинската баклава!
За баклавата от Газиантеп знам, че се влагат ядки които са брани на точно определено време.
За качеството на ядките, няма какво да казвам, само отлично. Маслото с което се залива и то от
най високо качество. И такава баклавЪ, няма как да струва 15 лири. За това говоря от както пиша
в темата.
За Одрин незнам дали има доставки, защото нали го водеха град който не е чак толкова богат и въобще
провинция Тракия в Турция така я водеха. Това по думи на мои аркадаши. Обаче със тоя алъш вериш, който настана, още миналата година бях казала, че Одрин ще дръпне. Пък като нищо може и Газиантепска
баклава да доставят. Или поне онези качествени ядки и масло които се влагат във Газиантепската баклава и местните майстори да ги влагат в тяхното производство.
Който е хапвал такава баклава, знае за какво пиша.

# 508
  • Пловдив
mimi-1977,в моловете,за които питаш няма аптека,или поне аз не съм виждала.

# 509
  • Пловдив

Имаше и по-големи номера и няколко модела ботушки и боти
Имаше и кубинки

Общи условия

Активация на акаунт