На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 402
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Как ви звучи предколедна екскурзия до Одрин на 22 декември?

Лудница ли ще е...как е времето - към някой ходил края на декември в Одрин?   
Една година ходихме на 26-ти декември (не си спомням точно коя, може ни преди 2-3 години) помня че беше събота, защото ходихме на зеленчуковия пазар и бях впечатлена от огромния избор  от плодове и зеленчуци, въпреки сезона. Времето си беше супер. Нямаше лудница (е вярно, че тогава лирата не беше така ефтина), границата се минаваше спокойно.
Замислили сме се тази година пак да прескочим.

# 646
Цитат
.... Люти и ги изхвърлих.

Ще ми се да взема от пастата обаче ме е страх да нямам същия късмет Sad

Ако се случи отново, за Бога, не изхвърляй каквото и да е люто, драсни 2 реда, аз ще го купя Simple Smile

# 647
  • до най-прекрасния мъж
Миналата година бяхме на 30.12. Напазарувахме си спокойно и доволно. Нямаше много хора, но пък всички малки паркинги по центъра бяха затворени и трудно се спираше в близост до пешеходната зона. Двата вляво преди и срещу Селимие работеха, там спряхме.

# 648
Сигурно е обсъждано, аз съм голям фен на турския локум. Принципно не ям,но турския харесвам. Та къде има хубав? И четох за някакви сапуни,запазена марка на Одрин, от които задължително трябвало да си вземеш. Какви са тези сапуни и къде се продават? Турско кафе и чай също искам да си купя. Обаче нямам представа от хубави марки. Знам,че станаха много въпроси,но за първи път ще ходим. И нямам представа от нищо.
На самия пазар,който е със сергии продават ли се гореспоменатите неща или си има специални магазинчета?

# 649
Сапуните са с форма на плодове, като восъчни фигури изглеждат, в панерчета са, струват по 3-4-5-6, сега може и по 10 лири да са - в зависимост от броя плодчета и големината. Ни веднъж не се изкуших да купя.
Обикновено ги взимат като сувенир за подарък на приятели и роднини- да си ги сложат за красота в кухнята или банята. Често купувачите взимат в комплект /като допълнение към сапуните/ и малки хавлийки с  бродерия - по 5 бр.,завързани с панделка. Има гол. избор на такива в покритите базари/пазари, приличащи на тунели и там, дето по принцип има сувенири. Моите колежки мин. г.си взеха от покрития пазар , който "върви" успоредно на Сарачлар и започва от Трите лалета.

# 650
  • Сливен
 СНИМКА ЗА СПРЕЯ ЗЯ ГЪРЛО МАЖЕ ЗИК МОЖЕ ЛИ

Цитат на: Seenlink=topic=1064577.msg37472538#msg37472538 date=1538904185

Белята,права си за цените на лекарствата. Но могат все пак да послужат за ориентир. Аз си бях написала списък с цените отсрани,за да са наясно,че знам все пак колко струват и да няма измами. В тази аптека обаче бяха много коректни,и разпечатка ми дадоха, и аптекаря поназнайваше български,,та много добре се разбрахме. Болеше ме гърлото и взех от спрея Мажезик. Направо вълшебен, до вечрта бях ок. Купих направо два,да си имам.
Та като цяло в петъка беше добре. В събота обаче...изпаднах в тиха лудост като видях за какво става дума.. В 9 сутринта на борсата беше манифестация. Невъзможно да пазаруваш направо. Добре,че съм по-нахална и с някои от търговците се знаем,та успях да се оправя бързо. Ноо,аз лично мисля вече да си спестявам борсите... Цените наистина са по-високи,отколкото промоциите в супермаркетите. Няма нещо кой знае какво,което да го няма по магазинчетата в центъра и супермаркетите. А цялата лудница е много изнервяща.
От борсите, в Кипа - пак ужасно много хора. За Марги да не говоря... Опашка в Уайкики до вратите. Заведенията фул. Движението в града - кошмар,предимно бг коли. На отиване към Бим,минаваме покрай мола. Паркингът видимо пълен,отвън и в пресечките коли,автобуси.. представям си вътре какво е било. В Бима,народ,обрано отвсякъде...Като цяло магазините супер разхвърляни и борещи се и каращи се за ред нашенци...
В 3 следобед решихме да се изнасяхме като видяхме за каква лудница иде реч. Добре,че съм понаучила града и по "тайни пътеки" се измъкнахме,инъче щяхме да откараме поне час в задръстрания. На границата се бяхме подготвили поне за 2-3 часа чакане,но за наш късмет за час минахме.
Та това е от мен за сега,ако някий има въпроси,насреща съм Wink Ако се сетя нещо, пак ще се включа.

Къде в Одрин се намира магазина на Там.

Имам някакви спомени , но дали не греша ,магазина на Karaca  не се ли намира в близост до магазина на Тач (говоря за Одрин) ?

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 15:14 от bubanka

# 651
  • Варна
Majezik spray

Снимката е достъпна за всеки, потърсил я в интернет.
Отново... В аптеките не се пазарува на самообслужване, така че не е толкова важно да знаете как изглежда медикаментът, който търсите, колкото да сте наясно какво е наименованието му или поне активното вещество. Добре е да имате представа и каква е официалната цена на лекарството.

Lana76, моля те, постарай се да избягваш поредните постове и дългите цитати. Благодаря!

# 652
  • гр. Бургас
Братовчедка ми ходи в събота до Одрин за един ден с автобус с ф-ма Динита Б - с. Чакали са три часа на отиване на МТ. На връщане екскурзоводката предупредила всички, ако са купили млечни и месни продукти глоба 2000 лв и ще ги остави на МТ да се прибират пеш до Бургас. Който пътува нека има в предвид и да избере друга ф-ма.

# 653
Възможно е да е преувеличила водачката на екскурзията. Аз знаех само за конфискуване, но пък предвид чутовната инвазия и преноса на млечни, вече да са въвели и глоба, преди нямаше такава.

Скрит текст:
Не искам в събота да пътувам - зная какво коства... , толкова ли няма ни една петъчна шопинг екскурзия! Този път смятам да наблегна на храната , а не на дрехите.

# 654
Здравейте. Да попитам някой рискувал ли е да тръгне за 2-3 дни  в Одрин без предварителна резервация за хотел?
Дали на място ще намерим нещо подходящо?

# 655
  • Варна
dorence, какво налага да тръгвате без резервация? При този наплив в момента е много вероятно да се наложи да изгубите доста време в търсене на място за нощувка и да направите доста компромиси в това отношение. Няма ли места в сайтовете за датите, които си набелязала? Опита ли резервация директно с хотела?

Ох, тези месни и млечни... И аз не съм чувала за глоба, ама... При пътуване с ТА всяко едно нарушение може да донесе на шофьора, водача и на целокупната група доста ядове. В този смисъл, когато човек пътува организирано, е добре да съобразява, че рисковете, които поема, могат да бъдат за сметка на още 40 човека, които по никакъв начин не са длъжни да носят последствията им. Всичко е до късмет, но все пак не е като да рискуваш само собственото си време и нерви (а може би и пари).
Колкото до стряскащите думи на водачката... Ако има нещо, то трябва да е много ново. Щеше да се чуе, смятам.
Скрит текст:
Цитат
„Всички преминаващи границата, а също така и пристигащи със самолет, се проверяват щателно. Там, където се намерят от забранените продукти – те се изземват. На преносителите им се съставя протокол за иззетото количество. Глоби не се налагат. Конфискуваните стоки се унищожават в екарисаж“, обясни моделът на поведение на инспекторите на БАБХ директорът на Областната дирекция д-р Георги Митев.
Цитат
Само за ден на ГКПП – Малко Търново са конфискувани 100 литра мляко и близо 100 кг млечни продукти. Заради огнища на чума по дребните преживни животни в Турция, в момента България е забранила вноса на месо и млечни продукти от южната ни съседка.

На преносителите на забранените продукти се съставя протокол за иззетото количество. Глоби не се налагат. Конфискуваните стоки ще бъдат унищожени в екарисаж.

Очакванията на служителите от граничния пункт са, че днес количествата конфискувани стоки ще бъдат много повече. Причината – много българи отиват през почивните дни на пазар в Турция.

В момента контролът на граничния пункт е затегнат, съобщиха и читатели на Gramofona.com. Всички превозни средства, които влизат в страната преминават през „златната локва“.

Автомобилите се дезинфектират и отвън, а за това се заплаща такса от 5 лв.

Статиите са от лятото.

Няма гаранция, че и другите фирми не прибягват до подобни прийоми, за да озаптят пазаруващите.

# 656
  • Разград
Не препоръчвам ходенето без резервации. Ние бяхме с такава, но незнайно защо хотелиерът ли, не знам кой, е решил, че като не е могъл да си дръпне парите, да ни остави на улицата. Това не беше в Одрин, а в Истанбул, но обикаляхме 1.30 час вечерта, за да си намерим и едвам намерихме. По-добре си резервирайте, ако ще и в деня на заминавате Ви!

# 657
здравейте за първи път пътувам в събота до Одрин изчетох ви но не разбрах от къде е най добре маслинки  да си купя  и малка питанка относно лекарствата  интересуват ме витамини  за  възрастни и деца за подсилване имунната система

# 658
  • Пловдив
Не препоръчвам ходенето без резервации. Ние бяхме с такава, но незнайно защо хотелиерът ли, не знам кой, е решил, че като не е могъл да си дръпне парите, да ни остави на улицата. Това не беше в Одрин, а в Истанбул, но обикаляхме 1.30 час вечерта, за да си намерим и едвам намерихме. По-добре си резервирайте, ако ще и в деня на заминавате Ви!

Леле мислех че само аз имам такива случки в Инстанбул
Ние закъсняхме /трудно намерихме адреса не беше точно даден / и се оказа
1.Че нашия  хотел е в ремонт
2.Че в другия до него където трябвало да ни настанят не ни пазят места .

# 659
  • София
В събота ходихме до Одрин.
Минахме границата за 20мин., но по обяд( бяхме на БГ граница-Капитан Андреево в 12.40 ч. на влизане в Одрин си погледнах часовника беше 13.10 ч.)
Съботния пазар както всички знаете е супер зареден. Марги отново ни разочарова и решихме, че повече няма да си губим времето там при следващо ходене (не ни е за пръв път).
На "борсите" бяхме някъде към 18,30 ч. - супер спокойно, почти никакви хора (явно вече се бяха изнесли към границата). Млечни продукти носихме само айран (синът ми го обожава и взехме няколко шишета от по литър).
На границата никой не ни провери или пита дали носим млечни продукти, но предполагам че това се дължи на дългата опашка( 3 часа чакане). Само отвориха багажника (който естествено беше препълнен Simple Smile ), питаха ни дали имаме нещо за деклариране и ни пуснаха да си ходим.
Та за проверката за млечни продукти е много индивидуално, може 5 коли да проверат, една- не, или обратното. Риск винаги има

Общи условия

Активация на акаунт