На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 370
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • на морето
Днес моята зълва се върна от Охрид и донесе страхотна албанска баклава с вишна. Е страшно вкусна, нямам думи. Я кажете срещали ли сте турска такава?

# 676
  • Някъде в Европа...
Да ви питам - как се изкарва карта на Gratis?

# 677
Притеснихте ме с тези объркани резервации в цяла Турция.Имали ли сте проблем в хотел Юнити с резервация на стая? Ние ще ходим на 18 , но не са поискали предплата. Там на място сме щели да плащаме. Може ли да ни оставят без стая!?
Скрит текст:
Така или иначе ще звъним на резепция утре да потвърдим.
Другото, за което се сещам да питам  е каква е тази карта на магазин Гратис. Моля да споделите ако имате информация.
Благодаря!

П.П. AIR , писали сме заедно Smile

# 678
Делта, откъде купуваш тези сапунчета? Имам предвид тези с билки и канела? Преди време, в някоя хотел в Турция, но не помня в кой, ни бяха оставили точно с канела. Много ароматни, страхотно опаковани Heart

Момичета, не се притеснявайте, ако резервирате в Букинг. Рядко стават драми, но винаги можете да пишете на хотела да ви потвърдят. Това през платформата Simple Smile

# 679
Добро утро! Ние пак ще пътуваме. Този път в събота обаче. Да питам нещо за зехтините. Знам, че Комили е най-добрият, дори от турци съм го чувала. Обаче, ние харесваме този, който е с остър наситен вкус. Някакви идеи кой от всички варианти е такъв? Може и да е на друга марка. Чета, че на повечето ви харесват по-меките зехтините. Ще ми се да пробвам от домашния, на пазара, ама пусто имам съмнения в хигиената...

# 680
  • На юг от тук
Да се 3апиша в края на та3и тема и да се връщам да чета цели 2 теми на3ад Simple Smile Иначе в сряда се каним с мъжа ми да идем, надявам се да е по-спокойно, а и синия па3ар (ако не ме лъже паметта) да обиколим.
Ще бъде спокойно за пазар.Ние бяхме в четвъртък.Дори складовете бяха празни откъм пазаруващи.Също и в Ераста.2005 г.откриха КПП Лесово.Тези,които живеем близо,тогава ходехме за кафе-разходка в Одрин.Пък и лирата беше 1,10-1,15 лв. Пазара най-много килограм баклава и кори.
И двете граници минахме за не повече от 10 мин. С митничарите на връщане си говорихме/в 17.00/ бяхме единствен автомобил-и те викат като дойдат петък и събота се запасяваме с опаковки валидол Joyзащото и ние трябва да оцелеем.Казаха,че доста украинци и молдовци минавали и това допълнително натоварва,защото при тях проверката е по-продължителна. Никой обаче не идвал да ги види как работят,но ако им трябва сензация-хоп проверка и арести.Всяка професия има и лоши страни.
Извода е за управниците-да направят още поне два пункта на границата.
Приятни разходки из Одрин на пътуващите.

# 681
  • Varna
Делта, откъде купуваш тези сапунчета? Имам предвид тези с билки и канела? Преди време, в някоя хотел в Турция, но не помня в кой, ни бяха оставили точно с канела. Много ароматни, страхотно опаковани Heart

Ами, купувала съм го както писах от различни градове в Турция. Не си спомням точно вече. Например от Егирдир-там сапунчетата са от роза. Там са техните полета с рози от които преди векове е донесена розата
която е заседена в Казанлък. То освен различни видове сапунчета, какво ли още нямат на базата на розата.
От Сафранболу, страхотен сапун със шафран. Последният сапун наскоро го отворих, цялата ми баня ухае. Купила съм го преди две години. От тоя шафран и кремове правят и други вълшебства, също. Купувала съм от няколко места в Кападокия. От Ескишехир. От остров Джунда. Абе от много места.
Сега се сещам, че до миналата година на Хиподрума в Истанбул близо две години имаше пазар на който се
продаваха неща изработени от жени които живееха към Анадола, Диарбекир. Е, там съм виждала прекрасно ухаещи и пакетирани сапунчета. Моя приятелка ми подари точно от там такъв сапун, който съм го сложила на нощното си шкафче. Но миналата година април месец като бяхме в Истанбул, видях как вдигат този пазар. А имаше чудни неща направени от тези жени живееще в онези далечни краища. Но две години го гледах този пазар там.

Venel,
рискувах и купих домашен зехтин от пазара който се прави в понеделник, на мястото на петъчният пазар.
И по-рано писах, че съжалявам, че не купих повече. Само една бутилка купих, защото и аз като тебе имах
едно на ум. Е, не се разболяхме, а аз съм със капризен стомах, мъжът ми също. Много, много вкусен зехтин, но беше с мек вкус, какъвто повечето харесваме.

Пак да повторя, през седмицата е спокойно в Одрин. Преди няколко поста писах, че питах моята явка там.

# 682
Добро утро! Ние пак ще пътуваме. Този път в събота обаче. Да питам нещо за зехтините. Знам, че Комили е най-добрият, дори от турци съм го чувала. Обаче, ние харесваме този, който е с остър наситен вкус. Някакви идеи кой от всички варианти е такъв? Може и да е на друга марка. Чета, че на повечето ви харесват по-меките зехтините. Ще ми се да пробвам от домашния, на пазара, ама пусто имам съмнения в хигиената...

Защо така,  нали от пазара купуваме и домашни кори за баница, хляб и какво ли не. Според мен зехтина си е добър, дали в толумбите или шишета, смятам че в града имат доста добър контрол върху храните, дори и че те имат по- голямо съзнание от нас. За да продават на пазара,  плащат такса и се прави проверка от техните санитарни органи.

# 683
Благодаря за отговорите. Не знаех, че имат такъв строг контрол. Сигурно, ако ми дадат да пробвам, ще се престраша от пазара да взема Simple Smile  И да, като се замисля, последния път, взех ръчни кори от един магазин на борсата, от един чичо, който ги увиваше в пакети с голи ръце, незнайно какво и къде пипали преди това Joy

# 684
Офф, не съм чела от известно време и едвам смогнах.

http://www.gratis.com/LoyaltyCard.aspx
И мен ме вълнува тази карта, защото дава много добри предимства. Нещо не ми помага много преводача, но май-без телефон не става .

Гледам сте писали за отстъпката от гориво с карта Мигрос, ами не дават - 2 пъти пробвах не дават отстъпка.

За гуми нукой не се включи, видях само един пост- ще търсим. Sad
 За щорите ден и нощ на петъчни пък и на съботния пазар бяха 80ТЛ за размер 60/200 и 100ТЛ за 120/200 (тези размери ми трябваха и нямаше никъде от двата размера еднаква шарка Sad  ) (това беше последната седмица на септември).

Края на Октомви пак ще забегна към Турция, този път Истанбул, ако остане време може да минем и през Одрин Simple Smile .

# 685
Здравейте, искам да си купя плочки за банята и намерих това което търся в Одрин, но сега питането ми е как мога да ги пренеса през границата някой знае ли каква е процедурата?
Да харесвате си плочки, плащате ги, взимате си фактурата или касовата бележка и си ги пренасяте в БГ. Никой няма да ви направи проблем за 30-50 квадрата плочки

# 686
Ето защо е добре всеки да провери лично какво би могъл да включи при плана, който ползва. И десет пъти да повторим за плана Europe&Balkan, тихомира1 трябва да говори с оператора, за да види какво ще предложат. Ето, че на dona_78 не са предложили "нашия" план, а другия, който показах.
Ако планът е активиран навреме, още при преминаване на границата се получава съобщението, показано от Пантофка и роумингът е активиран. Както казах, този план включва и ЕС, освен Балканите и ЕИЗ, само че в ЕС не е изгоден. Просто трябва да се провери и да се проучат подробностите.
Дадохме насоки, мисля, че не е нужно повече да повтаряме нещо, казано ясно и точно.
Предлагам да спрем по тази тема.
стария план беше 1,99, новия е 2,99. Ако сте активирали стария и не сте го спряли по една или друга причина си плащате на 1,99лв. за А1 няма препоръчителна мрежа в Турция, за Виваком --има.
при закачането на Гръцки оператор --което е част от ЕС --плана НЯМА нужда да се спира, говорите се на стардартен план според договора ви.

# 687
Днес моята зълва се върна от Охрид и донесе страхотна албанска баклава с вишна. Е страшно вкусна, нямам думи. Я кажете срещали ли сте турска такава?
Яла съм, незабравимо...
Ето такава - от малка сладкарничка на гл. ул.в Охрид, албанец е продавачът-вероятно е същият:

# 688
Скрит текст:
[
    quote author=benite link=topic=1064577.msg37483025#msg37483025 date=1539071373]
    Офф, не съм чела от известно време и едвам смогнах.

http://www.gratis.com/LoyaltyCard.aspx
И мен ме вълнува тази карта, защото дава много добри предимства. Нещо не ми помага много преводача, но май-без телефон не става .

Гледам сте писали за отстъпката от гориво с карта Мигрос, ами не дават - 2 пъти пробвах не дават отстъпка.

За гуми нукой не се включи, видях само един пост- ще търсим. Sad
 За щорите ден и нощ на петъчни пък и на съботния пазар бяха 80ТЛ за размер 60/200 и 100ТЛ за 120/200 (тези размери ми трябваха и нямаше никъде от двата размера еднаква шарка Sad  ) (това беше последната седмица на септември).

Края на Октомви пак ще забегна към Турция, този път Истанбул, ако остане време може да минем и през Одрин Simple Smile .[/list]
[/quote]

Kампанята май преключи миналия месец...
+ това беше дълга и широка работа.. трябва ви рег.с тр номер. няма еи така да ви направят остъпка..
https://www.moneyclubkart.com/icerik/3/217/Petrol-Ofisi-Kampanyasi.aspx

Какво беше въпроса са гуми..
гуми има на всякаде в градовете
едно предсавят само една марка (дистрибутори) други най различни..
за ориентировачни цени вижте сайта (имайте предвид 4е в този саит са около 50-60-80 тл по ефтини от колкото в OTO LASTIKCI) !
https://www.gittigidiyor.com/oto-yedek-parca-aksesuar/lastik-jant-ekipmanlar
турската ПЕТЛАС е наи ефтината (от марките) не е качество колкото Bridstone/Michelin/Nokian,  но върши ли работа, да.

# 689
Препоръчайте ми магазини за фаянс и мебели в Одрин с по-богат асортимент.

Общи условия

Активация на акаунт