Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 182
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, аз съм от прясно-бременните. Все още не съм чула, че ембриончето има пулс- смятайте колко е рано при мен. Някъде 6 г.с съм, но още в началото мисълта за раждането ме вцепенява. Постоянно сънувам кошмари за някакви неща и то все възможно най-гадните. Страховете ми са в своя вихър. Дори да ви е смешно, мислех да се обръщам към психолог, ако не успокоя душата. 😞😞 Някакви съвети?

# 151
Момичета, аз съм от прясно-бременните. Все още не съм чула, че ембриончето има пулс- смятайте колко е рано при мен. Някъде 6 г.с съм, но още в началото мисълта за раждането ме вцепенява. Постоянно сънувам кошмари за някакви неща и то все възможно най-гадните. Страховете ми са в своя вихър. Дори да ви е смешно, мислех да се обръщам към психолог, ако не успокоя душата. 😞😞 Някакви съвети?
Аз съм също с първо бебче, но с нетърпение чакам да родя и се моля да е нормално. Дори без упойка. Искам до почуствам този момент. Той е много специален при всяка жена. Мисли за това. Simple Smile

# 152
  • София
evtixia123, моят съвет е да си поставяш кратносрочни цели за изпълнение. Сега на дневен ред е да чуете пулс, после да си избереш и запишеш на ЖК, да мине 12 г.с., да кажеш на работодателя, роднини, приятели... Направи си план и го следвай. Аз в началото въобще не осъзнавах какво се случва и чак на скоро се сетих, че това бебе ще трябва и да се ражда. Е, вече имам такава силна емоционална връзка с него, че ми е все тая дали и колко ще ме боли.
Също така в момента си във вихъра на хормонален бум, така че всякакви страхове, депреси и неочаквани състояния за мен са нормални.
Успех!

# 153
Аз ако ви разкажа какви гадории и фантасмагории сънувах. Лошо ще ви стане. Но е нормално, това е ritual of passage, тоест ритуал/случка, която бележи преход от едно състояние в друго - жената става майка. Поема нова социална, биологична роля, като това е съпътствано с огромна физиологична промяна. Тялото се променя драстично, животът на семейство също. Ако нямате кошмари и притеснения е ненормално. Краткосрочни цели, планиране на детска стая, бебешки покупки, следене седмица за седмица как от точка чия бебето е станало зрънце грозде голямо и т.н. Променя се живота ви, страшно е, но е и прекрасно, във вас живее малко човече. Няколко месеца и то ще ви се усмихва
 Тъй, че chill 😉
И един непоискан съвет - и аз бях за изцяло естествено раждане без упойки
 Поискайте си упойката на време. Сега няма да ме разберете. Но като изживяла 30 часа мъки преди да се роди малката, поискайте си упойката. Няма нищо лошо в това. Далеч няма да загубите от преживяването на раждането.

# 154
Аз ако ви разкажа какви гадории и фантасмагории сънувах. Лошо ще ви стане. Но е нормално, това е ritual of passage, тоест ритуал/случка, която бележи преход от едно състояние в друго - жената става майка. Поема нова социална, биологична роля, като това е съпътствано с огромна физиологична промяна. Тялото се променя драстично, животът на семейство също. Ако нямате кошмари и притеснения е ненормално. Краткосрочни цели, планиране на детска стая, бебешки покупки, следене седмица за седмица как от точка чия бебето е станало зрънце грозде голямо и т.н. Променя се живота ви, страшно е, но е и прекрасно, във вас живее малко човече. Няколко месеца и то ще ви се усмихва
 Тъй, че chill 😉
 Поискайте си упойката на време. Сега няма да ме разберете. Но като изживяла 30 часа мъки преди да се роди малката, поискайте си упойката. Няма нищо лошо в това. Далеч няма да загубите от преживяването на раждането.
И аз имах такива едни сънища, снощи.
За упойката- рязко порази началния ми ентусиазъм. 😁

# 155
Колкото по-гадна е бременността и раждането, толкова по-лесно ще ви е после с бебето, просто ще се чувствате, като преродени без болките и пълни с енергия.

Имат си и добрата страна болките и неразположенията - карат ни да си обръщаме повече внимание, да си почиваме и всичко това е много добре.

# 156
 Тъй, че chill 😉
А мислех, че моите почти 10 часа са прекалено много за предродилна зала и за родилна.. Но явно има и по-тежки случай.. :х

# 157
Е, не всичките 30 часа прекарах в предродилна. Просто контракции започнаха рано на по-голям интервал. 5 часа някъде бях в предродилна, където започнаха сериозните родилни контракции, но изтощението и неспането ме скапаха. Как да е. Това не е за обсъждане пред бременни😛 упойките не са страшни, нито опасни, не ни правят по-малко майки и далеч не променят преживяването. Това ми беше мисълта.

# 158
Момичета, малко извън темата, но някоя от вас налагало ли й се е да звъни до НОИ за болничните си, защото от одеве се опитвам да се свържа и всичките им телефони дават заето.... ако искаме дс получим информация, по какъв начин да я получим като те са си направили телефоните все заето да дават ... ?

# 159
Момичета, малко извън темата, но някоя от вас налагало ли й се е да звъни до НОИ за болничните си, защото от одеве се опитвам да се свържа и всичките им телефони дават заето.... ако искаме дс получим информация, по какъв начин да я получим като те са си направили телефоните все заето да дават ... ?
На мен ми се наложи преди месец да звънна да попитам за болничен. Никаква информация не ми дадоха,понеже приели закона за личните данни и не можела да ми вземе ЕГН по телефона. Та общо взето ще трябва да се разходиш до НОИ и да си изкараш индивидуален номер,с който да си ги следиш онлайн.

# 160
Има тема Майчинството - счетоводно.

# 161
На мен ми се наложи преди месец да звънна да попитам за болничен. Никаква информация не ми дадоха,понеже приели закона за личните данни и не можела да ми вземе ЕГН по телефона. Та общо взето ще трябва да се разходиш до НОИ и да си изкараш индивидуален номер,с който да си ги следиш онлайн.

Аз имам ПИК номер и ги следя, но сега има неясни за мен неща за този ми болничен, благодаря все пак, няма да спамя повече за това в тази тема.

# 162

Както и по-рано съм писала, психическата нагласа за раждането е много важна и спокойното подхождане към раждането, може да го направи по-малко болезнено. Можеш да гледаш най-различни лекции, семинари, курсове и т.н., свързани с подготовка за раждането. Има много клипчета в интернет, а и на място можеш да посетиш някои. И на моите, бременни за първи път, познати го казвам с най-чисто сърце-работете най-вече върху психиката си и начина, по който ще възприемете болките и целия процес на раждането. Аз не бях много подготвена в тази насока и съответно раждането ми беше далеч от очакваното. Затова се подготвям отрано за второто раждане и очакванията и нагласите ми са коренно различни от тези първия път.

# 163
Е, не всичките 30 часа прекарах в предродилна. Просто контракции започнаха рано на по-голям интервал. 5 часа някъде бях в предродилна, където започнаха сериозните родилни контракции, но изтощението и неспането ме скапаха. Как да е. Това не е за обсъждане пред бременни😛 упойките не са страшни, нито опасни, не ни правят по-малко майки и далеч не променят преживяването. Това ми беше мисълта.
Значи с моите 4 часа контракции трябва да се чувствам късметлийка.. Да няма смисъл да ги плашим.. Те достатъчно ще го мислят особено съвсем като наближи..

# 164
Ами само 4 часа контракции си е раждане мечта. Stuck Out Tongue Winking Eye Явно си от късметлийките.

Общи условия

Активация на акаунт