Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 185
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • Ловеч

Момичета,моля някоя ако е по-запозната да ми съдейства във връзка с резултатите.
Какво означава много епителни клетки в урината???
Другото,което ме притесни малко е общия белтък.Но не знам какво друго се гледаше с него.Дали не трябва допълнително да приемам нещо?На преглед съм чак на 10-ти.Много се ошашках с тези епителни клетки😳😳😳

# 166
Здравейте, бременна съм в 6 г.с. и другата седмица съм на преглед. Симптомите вече са налице: сънливост, по-често уриниране, отпадналост, сутрин ми се гади. Но от 2-3 дни ме боли кръста отдясно-постоянна и тъпа болка, все едно  съм го усукала и на моменти имам чувството, че минава към корема. Нормално ли е да ме боли само от едната страна? Как беше при вас? Надявам се повече от вас да се включат и да обменим опит и терзания🤗🤗🤗

# 167
С общия белтък се гледат също албумин и пикочна киселина. Трябва да го вдигнеш. Яж извара, варени яйца, соево мляко, ядки, месо също, то ти трябва и за хемоглобина. Питай АГ дали да приемаш и протеин на прах - Прегнако е телешки, Биогейм е млечен, да даде препоръка. И все пак тук не сме лекари, най-добре е да звъннеш на следящия те и да обсъдите резултатите и евентуална терапия своевременно, не да чакаш до следващия преглед.

# 168
Един въпрос и от мен, в 9 ти месец съм и ядох 2 пъти неизмита леща Sad много се притеснявам за бебето, много ли е фатално? Sad

# 169
Лещата сурова ли я хрупа или я сготви? Минала е термична обработка, не се филмирай излишно, изяла си я така или иначе. Аз пък в девети месец изядох семейство червеи, загнездени в една смокиня. Ми стана ми гнусно, ама не съм се чудила дали ще повредя бебето.

P. S. "Фатално" не е дума, която се определя. Едно нещо или е фатално, или не, няма положение малко или много. Все едно да си почти девствена или малко бременна. Настройвай се за раждането и се грижи за себе си.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 10:55 от Melusine

# 170
Има известна логика за думата сега като се замислих! Благодаря за отговора! Simple Smile

# 171
Пфф като видях снаха ми да слага да вари леща без да я измие паднах направо.Горкият ми брат Simple Smile Simple Smile кой знае какво е принуден да яде хахаха.

# 172
  • Варна
Момичета някоя от вас има ли котка или друго животно вкъщи ? В петък съм на преглед и тогава ще кажа на лекарката,  но знам,  че ако аз съм прекарала токсоплазмоза няма проблеми да си живее с нас животинката. Естествено като се роди детето ще бъде затворена на терасата котката, но сега идва зима и за това няма как да не е при мен. Тя дори постоянно ме пази и спи до корема ми. Ако изкажете своето мнение ще съм ви благодарна!
Ти сериозно ли ще затвориш животното на терасата?! По-добре го махни изобщо от вас и за него да се грижи някой по-емпатичен към животните, отколкото да го затвориш на 2 квадрата да се побърка там. Как спите спокойно с тия мисли в главата, не знам ... това си е чист тормоз, което планираш.
Честно казано съм на същото мнение. Абсурдно и напълно ненужно е това нещо. В началото може просто да не я пускате в стаята с бебето, но да затвориш домашна котка, спала до скоро в леглото ти, на терасата е просто безумие.

# 173
По принцип подобни болки са нормални в ранна бременност, но го обсъди с лекаря. Обикновено изписват но-шпа или папаверин за болките. Аз и при двете бременности имах болки, подобни на менструални, които отшумяха в третия месец. Лекарите ми обясниха, че се дължат на разтягането на матката.

# 174
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, в 5г.с. съм и имам следната чуденка. От вчера нямам никакво напрежение или болка в гърдите или по - скоро има съвсем леко от време на време. Иначе ми се гади, спи ми се, боли ме леко кръста  и т.н. Пия но шпа и Огестан.

# 175
Момичета някоя от вас има ли котка или друго животно вкъщи ? В петък съм на преглед и тогава ще кажа на лекарката,  но знам,  че ако аз съм прекарала токсоплазмоза няма проблеми да си живее с нас животинката. Естествено като се роди детето ще бъде затворена на терасата котката, но сега идва зима и за това няма как да не е при мен. Тя дори постоянно ме пази и спи до корема ми. Ако изкажете своето мнение ще съм ви благодарна!
Аз съм потресена. Да си затворите котката на терасата?! Недоумявам.
Това е все едно да имате едно дете и да сте бременна с второ и като се роди да затворите първородното, защото видиш ли, евентуалното го удари или нещо от сорта.
Моля Ви се, това е живо същество, не неудошевен предмет. Ако толкова много се притеснявате просто не го пускайте в стаята, в която ще спи бебето.
Аз също имам котка. Бременна съм в 29 г.с.  и абсолютно всеки ден имам контакт с нея. Неизбежно е.
Изследват се за токсоплазмоза и се оказа, че имам имунитет.
Но и да нямах, пак нямаше дори и да си помисля да затварям горкото животно на терасата. Просто нямаше да го пускам в стаята на бебето.

# 176
Не е задължително да имаш напрежение в гърдите, това не трябва да те притеснява. Аз понеделник съм на лекар и по мои сметки тогава влизам в 7 г.с., мн се надявам да се чуе пулс, но май още е рано. Искам възможно най-скоро да изляза в болничен, тъй като работата ми е много стресова и отделно имам цервикална недостатъчност. Притеснявам се да кажа на работа, тъй като първите 3 месеца са доста рискови, но от друга страна..стоенето на работа май е по-голям риск..

# 177
  • Sofia, Bulgaria
Не е задължително да имаш напрежение в гърдите, това не трябва да те притеснява. Аз понеделник съм на лекар и по мои сметки тогава влизам в 7 г.с., мн се надявам да се чуе пулс, но май още е рано. Искам възможно най-скоро да изляза в болничен, тъй като работата ми е много стресова и отделно имам цервикална недостатъчност. Притеснявам се да кажа на работа, тъй като първите 3 месеца са доста рискови, но от друга страна..стоенето на работа май е по-голям риск..

Задължително си вземи болничен, бебето е най-важното Simple Smile

# 178
Здравейте, аз съм почти в 9та г.с. Нямам абсолютно никакви болки в гърдите, просто са значително по-големи. Обаче повръщането и гаденето не ме оставя, всеки ден. Още малко и се надявам да изчезнат симптомите. И храненето е страшно, мразя храни, които обожавах. Мога да ям само кисело мляко и всичко друго кисело. Успех мами, ще преживеем тези неразположения !😁

# 179
Днес хосих в София , при моята док.  - вижда се плоден сак , но празен... кървенето се засилва - явно няма да я бъде тази бременност . Каза ми да пия дуфастона , но съм с такова кървене и болки , че не виждам смисъл да го задържаме още 10 дни , щом до сега няма нищо (23.08 ми беше последния цикъл и всички казват че дори и да е малко зародишче , трябва да се вижда вече ) .... Каза ми да си пусна имунологични изследвания , но в лабораторията ми казаха , че неможе в петък . Трябвало да е през седмицата , защото били по-специфични . Някой знае ли какво включват тези изследвания ?

Общи условия

Активация на акаунт