Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 099
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте
Някой слагал ли си е млечни бактерии вагинално по време на бременост. Аз до сега се предпазвам от бактерии и гъби с тях, но сега малко ме е страх. Ще питам лекаря следващия път, но ми е интересно и вашето мнение.
Хубава вечер!

# 91
Здравейте
Някой слагал ли си е млечни бактерии вагинално по време на бременост. Аз до сега се предпазвам от бактерии и гъби с тях, но сега малко ме е страх. Ще питам лекаря следващия път, но ми е интересно и вашето мнение.
Хубава вечер!
Не се самолекувай, слагат се само при изрично изписване от лекар. Може да си докараш лактобацилоза. Аз имах лактобацилоза в трети триместър и слава богу се разминах само със специален пробиотик, но ако не се беше излекувала, се налагаше антибиотик.

# 92
  • Телиш/Плевен
Здравейте
Хубава вечер!
Аз лично по време на бременност не бих приемала нищо, което не е препоръчано (или одобрено) от лекар.

# 93
Здравейте, някой слагал ли си е профенид свещички при бременост за бъбречна болка  и дали има опастност за бебето в 36 г.с. съм

# 94
Здравейте, някой слагал ли си е профенид свещички при бременост за бъбречна болка  и дали има опастност за бебето в 36 г.с. съм
По-добре се консултирай с гинеколог си, така е най-добре, защото по принцип тези свещички не се препоръчват по време на бременност и при кърмене.. На мен мама на своя глава ми беше взела след раждането, защото ме цепиха и да ми облекчи болката от шавевоте, но прочетох листовката и реших да си спестя и питането на гинеколога и прецених, че няколко дни ще си търпя болката.. Но при теб болката е по-голяма предполагам затова най-добре се консултирай с гинеколог.. Не предприемай самолечение..

# 95

Бъбречна болка не се лекува с обезболяващи, особено по време на бременност. Върви на преглед - на гинеколог и нефролог, да ти изпишат ако трябва антибиотик и да следят бебето. Това не е ударено коляно. Като се овладее инфекцията в бъбрека, ще изчезне и болката. Дали са камъчета, дали само задържа вода - болката е от инфекция, тя не минава от обезболяващи.

# 96
Лекуващото Аг ми ги изписа , но на листовката им пише , че не се препоръчват при бременост и аз затова питам!

# 97
С какво обяснение ти ги изписа? Ходила ли си на нефролог? Това никак не е за подценяване и то в тази седмица. АГ да ти лекува бъбрека е все едно нефролога да ти направи секцио...

# 98
За болката ми ги изписа, защото от силната болка получавам контракции

# 99
  • София
При едното ми лежане в болница ми обясниха, че не е разрешено лекарства да се тестват върху бременни и статистика се събира само на база на случаи, когато лекарството е било крайно необходимо. Ако в листовката пише, че не се препоръчва, то наистина е така.

# 100
За болката ми ги изписа, защото от силната болка получавам контракции

Добре, понеже повтаряш едно и също, ще ти го напиша така, с риск да те уплаша ... по-добре да те уплаша - гинеколог НЕ може да лекува бъбрек. Бъбрека НЕ се лекува с обезболяващо. Отиваш някъде и искаш да те види нефролог - при личен, в ЖК, все от някъде ще те пратят.
 36та седмица си, точно сега не ти трябват никакви инфекции, които ще стигнат и до плацентата. Не ти трябва да си прецакаш бъбреците и да се вържеш на хемодиализа за цял живот, защото не си взела един антибиотик.

Контракциите са ти най-малкия проблем в тази седмица. Върви при специалист.

# 101
Момичета някоя от вас има ли котка или друго животно вкъщи ? В петък съм на преглед и тогава ще кажа на лекарката,  но знам,  че ако аз съм прекарала токсоплазмоза няма проблеми да си живее с нас животинката. Естествено като се роди детето ще бъде затворена на терасата котката, но сега идва зима и за това няма как да не е при мен. Тя дори постоянно ме пази и спи до корема ми. Ако изкажете своето мнение ще съм ви благодарна!

# 102
Аз имам котка,казала съм на доктирката. Нямам и прекарана Токсоплазмоза. АГ-то ми каза просто да я следя на всеки два месеца. Само ти препоръчвам някой друг да се занимава с почистването на тоалетната на котето, от нея р най- опасно. А според всичко което прочетох е по- вероятно да се заразиш от недобре измити зеленчуци отколкото от котето. Разбира се ако се спазва добра хигиена с котето.

# 103
  • София, България
Обезпаразитявате ли я редовно? Ако си я обезпаразитявате през 2-3 месеца, храните я само с котешка храна и не ѝ давате сурово месо,  не виждам никакъв проблем. Направете ѝ едно кръвно изследване и не я пускайте да ходи навън. Почистване редовно на тоалетната ѝ. 

И да, мен честно казано ме е повече страх да ям зеленчуци и месо по заведенията, отколкото от домашна котка Simple Smile

# 104
Момичета някоя от вас има ли котка или друго животно вкъщи ? В петък съм на преглед и тогава ще кажа на лекарката,  но знам,  че ако аз съм прекарала токсоплазмоза няма проблеми да си живее с нас животинката. Естествено като се роди детето ще бъде затворена на терасата котката, но сега идва зима и за това няма как да не е при мен. Тя дори постоянно ме пази и спи до корема ми. Ако изкажете своето мнение ще съм ви благодарна!
Аз си имам вкъщи един британски.. През цялала ми бременност беше покрай мен, даже си го и целувах.. Не й чисти ти тоалетната, защото това е опасното, обезпаразитявай редовно животното и няма проблем.. В началото не го пускаме при малката, стоеше само в другите стаи.. Сега започнахме да го пускаме, но тя е доста ревлива и той си стряска от нея, а явно и започна да ревнува, защото е пренебрегнат и сега не я иска бяха от нея кама като я види и и осети миризмата, но те британските са си по-темпераментни .. Педиатърката по принцип каза, че няма проблем, по-голям е проблема, когато детето започне да пълзи, защото има опасност да погълне косъм и да получи алергия.. А аз самата съм отгледана с котка, която е спала в моето легло.. Така беше и брат ми.. Тя известяваше нашите когато брат ми се събудеше..

Общи условия

Активация на акаунт