Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 196
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Имунологичните изследвания се назначават при невъзможност за забременяване, повтарящи се спонтанни аборти и усложнения на бременността след консултация с клиничен имунолог.

При невъзможност за забременяване и при пациентки с повтарящи се спонтанни аборти имунологичните изследвания включват както кръвни показатели така и показатели в ендометриума. След настъпване на бременност мониторингът на имунните показатели се извършва в перифернокръвни проби.

# 181
Днес хосих в София , при моята док.  - вижда се плоден сак , но празен... кървенето се засилва - явно няма да я бъде тази бременност . Каза ми да пия дуфастона , но съм с такова кървене и болки , че не виждам смисъл да го задържаме още 10 дни , щом до сега няма нищо (23.08 ми беше последния цикъл и всички казват че дори и да е малко зародишче , трябва да се вижда вече ) .... Каза ми да си пусна имунологични изследвания , но в лабораторията ми казаха , че неможе в петък . Трябвало да е през седмицата , защото били по-специфични . Някой знае ли какво включват тези изследвания ?
И аз бях така с предишната ми бременност .Оказа се кухо яйце .Със изчакване от две седмици както и на теб са ти казали си докарах само анемия от прекалена загуба на кръв и куп усложнения после .Моя съвет потърси още едно мнение и ако наистина е празен сак го махни по бързо преди да започне да ти става лошо.Аз месец след изчистването забременях пак и сега имам една розова панделка.Не се отчайвай.

# 182
Здравейте, включвам се пак аз. По принцип кръвното ми и преди да забременея беше ниско 90/60 за нормално съатояние, но сега е почти постоянно 80/50 или 70/50 и в много случаи не се чувствам добре, прималява ми, вие ми се свят. Не се лишавам от нищо и месо ям и сладко, всичко. Лекарката в петък ми каза да пия поне по едно кафе на ден, опитвам се, но не го изпивам, не мога, не ми харесва. Някоя знае ли какво да ям или пия за да може поне малко да ми се нормализира кръвното?

# 183
  • София
Tanq, моят случай е 1:1 с теб. На мен ми помагаше айрян със много сол първите месеци докато ми се гадеше, сега си пия кафе без проблем. В коя седмица си?

# 184
Tanq, моят случай е 1:1 с теб. На мен ми помагаше айрян със много сол първите месеци докато ми се гадеше, сега си пия кафе без проблем. В коя седмица си?

В 9-та седмица, пия и айрян със сол, в някои дни изпивам кана от 2 л. айрян 😁  преди ядях и много сладко, но сега не ми харесва чак ми се гади от него, ям го за да се подсиля в някой критичен момент пред припадък 😁

# 185
Момичета, аз бях на първи преглед, видя се ембриончето, но съм притеснена, защото според апп-а в тела бях 6г.с и 3-4 дни, а тази която ме преглежда каза, че съм 5г.с и 3-4 дни. Не откри сърдечна дейност/пулс. Притеснена съм честно казано, тя твърди, че може би е рано, обаче мен това може би..... абе притесни ме. С риск да се повторя, нямам никакви типични симптоми за бременни, освен гърдите, които вече си мисля, че не ме болят като преди. Sad освен това, ми е поставила в описанието, че размера е 2 мм. Как мислите? Това беше преди 1 седмица. В сряда съм на друг ехограф, според апп-а ще съм 8 г.с.... стискайте палци! 🙏❤

# 186
Възможно е да си била с късна овулация и тогава е нормално. Не виждам причина да се притесняваш.

# 187
Не знам, аз все си мисля, че ову-то си мо беше точно на време.... Дано сте права! Аз съм притеснена главно, защото чета, че пулс се вижда и в 6 г.с, а аз даже се оказах седмица назад. Извинявайте, момичета... просто са ме обзели някакви страхове....иначе нямам реално причина за притеснение на този етап, осъзнавам го. Истината е, че действителността се размина с очакванията ми да се види пулса в 6г.с....

# 188
Момичета, аз бях на първи преглед, видя се ембриончето, но съм притеснена, защото според апп-а в тела бях 6г.с и 3-4 дни, а тази която ме преглежда каза, че съм 5г.с и 3-4 дни. Не откри сърдечна дейност/пулс. Притеснена съм честно казано, тя твърди, че може би е рано, обаче мен това може би..... абе притесни ме. С риск да се повторя, нямам никакви типични симптоми за бременни, освен гърдите, които вече си мисля, че не ме болят като преди. Sad освен това, ми е поставила в описанието, че размера е 2 мм. Как мислите? Това беше преди 1 седмица. В сряда съм на друг ехограф, според апп-а ще съм 8 г.с.... стискайте палци! 🙏❤
Виж какво.. Остави това апп какво ти паказва... Както вече са ти написали може да ти е била по-късно овулацията, а апп-а му е зададена схемата и смята винаги по един и същ начин.. Докато ехографа показва много по-точно г.с. седмица, защото то го изчислява с показателите.. Не се притеснявай толкова и не го мисли, ако си била в 5 г.с. наистина е малко раничко за сърдечен пулс.. В 8,но реална 8 не от апп-а вече трябва да има пулс. Успех!

# 189
Ще ви пиша след следващ преглед... може би наистина се филмирам Sad Благодаря ви! Стискайте палци! 🍀🤭🙏

# 190

Имай предвид, че невинаги лекарите измерват ембриона съвсем точно. Понякога с едно грешно движение на ръката може да излезе, че изостава. С вагинален или с коремен ехограф те гледаха? Това също е от значение.

# 191
  • София
Здравейте, Бъдещи мами Simple Smile
знам, че тук ще намеря правилните съвети. Тази сутрин разбрах, че съм бременна. По принцип се бях отчаяла , че вече няма да стане. Защото на ММ му правиха операция на варикоцеле, а на мен операция на кисти на тръбите. И сега на третия месец след моята операция съм забременяла някъде преди около малко повече от две седмици. Притеснението ми е, че този период съвпада със сватбата ни, след това море и после още празници, на които доста алкохол се е изпило....По принцип пия само вино, но два пъти преди да разбера, че съм бременнаа пих и твърд алкохол.... А и по принцип си имаме навик вечер да си пием вино, отделно ме притеснява възрастта ми 37 г. По принцип знам, че при плануване на бременост не трябва да се употребява алкохол, но честно да си призная с лошата мофология на половинката, не вярвах изобщо да забременея. Две години се опитваме да имаме дете. Знам, че е рано още за всякакви изследвания, на ако някой е бил в моето положение със същите притеснения, ще се радвам да сподели.

# 192
  • Sofia
На мен първият ми преглед след положителен тест беше миналата седмица. Според апп-а ми в 5г.с и 3 дни, според док и ехографа 6г.с. Преди това бях на друг лекар доста рано заради едни болки и ми измериха сака 6мм, после се оказа че имам 2 сакчета и моя си док ми измери в едното сакче само вътре жълт. мехурче 3,5 мм, но не и сакчето. Викат ме след 10 дена пак на преглед, предполагам за пулс, когато ще съм в 8 г.с май. Според мен е мн рано за пулс в 5 или 6 г.с..... не трябва ли да поне в 7 г.с. На първия ми преглед в 5г.с. видяха само сак, на втория мехурчето, предполагам няма как да има пулс толкова рано.Симптоми и аз нямам, освен че ме болят само зърната и нищо друго.

П.С. забравих да кажа, че се оказа че имам и киста, някакси се образувала, което ми се стори доста голяма 5 см....засега май само я следим... нз и аз.

# 193
  • София
GERBER, честито и лека бременност! Нито възръстта ти, нито няколкото алкохолни вечери са проблем. Ще си родиш здраво бебче! Разбира се от тук нататък се съобразявай да живееш здравословно, храни се с качествена храна, пий достатъчно вода и почивай.

# 194
  • София
GERBER, честито и лека бременност! Нито възръстта ти, нито няколкото алкохолни вечери са проблем. Ще си родиш здраво бебче! Разбира се от тук нататък се съобразявай да живееш здравословно, храни се с качествена храна, пий достатъчно вода и почивай.

Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт