Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 221
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.Бургас

Нашето бебе не беше планувано. Забременяла съм преди Коледа, а знаеш ,че по празници се пие най- много, а тогава и пуших. Естествено след празниците като разбрах, че съм бременна спрях всичко. Както и да е , та мисълта ми беше  ,че в момента си гледам едно напълно здраво бебче, така че не се притеснявай. Не си го направила умишлено. Blush
Здравейте, Бъдещи мами Simple Smile
знам, че тук ще намеря правилните съвети. Тази сутрин разбрах, че съм бременна. По принцип се бях отчаяла , че вече няма да стане. Защото на ММ му правиха операция на варикоцеле, а на мен операция на кисти на тръбите. И сега на третия месец след моята операция съм забременяла някъде преди около малко повече от две седмици. Притеснението ми е, че този период съвпада със сватбата ни, след това море и после още празници, на които доста алкохол се е изпило....По принцип пия само вино, но два пъти преди да разбера, че съм бременнаа пих и твърд алкохол.... А и по принцип си имаме навик вечер да си пием вино, отделно ме притеснява възрастта ми 37 г. По принцип знам, че при плануване на бременост не трябва да се употребява алкохол, но честно да си призная с лошата мофология на половинката, не вярвах изобщо да забременея. Две години се опитваме да имаме дете. Знам, че е рано още за всякакви изследвания, на ако някой е бил в моето положение със същите притеснения, ще се радвам да сподели.

# 196
Момичета, аз бях на първи преглед, видя се ембриончето, но съм притеснена, защото според апп-а в тела бях 6г.с и 3-4 дни, а тази която ме преглежда каза, че съм 5г.с и 3-4 дни. Не откри сърдечна дейност/пулс. Притеснена съм честно казано, тя твърди, че може би е рано, обаче мен това може би..... абе притесни ме. С риск да се повторя, нямам никакви типични симптоми за бременни, освен гърдите, които вече си мисля, че не ме болят като преди. Sad освен това, ми е поставила в описанието, че размера е 2 мм. Как мислите? Това беше преди 1 седмица. В сряда съм на друг ехограф, според апп-а ще съм 8 г.с.... стискайте палци! 🙏❤

Имай предвид, че невинаги лекарите измерват ембриона съвсем точно. Понякога с едно грешно движение на ръката може да излезе, че изостава. С вагинален или с коремен ехограф те гледаха? Това също е от значение.

Ами аз нямам причина да се притеснявам реално, ама не знам защо този пуст страх, че ще ми се случи най-лошото! Гледаха ме с вагинален и коремен ехограф... Дано е грешно измерен ембриона и се види пулс!!!!

# 197
Evtixia123, стискам палци всичко да е наред.

Gerber, бременността започва чак след имплантирането на оплодената яйцеклетка в матката, което се случва най-често около 9 дни след оплождането. До този момент алкохолът едва ли воже да навреди, тъй като оплодената яйцеклетка свободно се придвижва в тръбите към матката. Недей да се филмираш чак толкова. От тук насетне започни да се грижиш за здравето си и спри вредните навици. Изчакай 10-14 дни закъснение и отиди на преглед. Лека бременност!

# 198
Здравейте, Бъдещи мами Simple Smile
знам, че тук ще намеря правилните съвети. Тази сутрин разбрах, че съм бременна. По принцип се бях отчаяла , че вече няма да стане. Защото на ММ му правиха операция на варикоцеле, а на мен операция на кисти на тръбите. И сега на третия месец след моята операция съм забременяла някъде преди около малко повече от две седмици. Притеснението ми е, че този период съвпада със сватбата ни, след това море и после още празници, на които доста алкохол се е изпило....По принцип пия само вино, но два пъти преди да разбера, че съм бременнаа пих и твърд алкохол.... А и по принцип си имаме навик вечер да си пием вино, отделно ме притеснява възрастта ми 37 г. По принцип знам, че при плануване на бременост не трябва да се употребява алкохол, но честно да си призная с лошата мофология на половинката, не вярвах изобщо да забременея. Две години се опитваме да имаме дете. Знам, че е рано още за всякакви изследвания, на ако някой е бил в моето положение със същите притеснения, ще се радвам да сподели.
Здравей и честито. Аз забременях май месец. През този месец бяхме с мъжа ми на един бал, един рожден ден, ММ също имаше рожден ден, правихме освещение на апартамента и те  уверявам, че аз не пропуснах повод да се почерпя и то как...
6 месеца преди това опитвах да забременея и не се получаваше. Точно в този месец май се случи когато най много не внимавах. Отделно през всичките месеци, които опитвахме , стоях на челна стойка след всеки опит, пиех витамини, а други лекарства бяха табу. Това е наистина Божа работа понякога. Сега вече не се черпя, а ако махна и цигарите равна няма да имам. (Това е друга тема, извинявай.)
Лика бременност и всички най-хубави емоции. Вие го заслужавате с мъжа ти и онзи от горе си знае работата.

# 199
  • София
Благодаря Ви много, момичета Simple Smile
Ядосвам се на себе си, че не съм дете и знам, че трябва да се подходи разумно. Но наистина вече се бях отчаяла, че отиваме на ин витро и че няма да се случи по естествен път, така че немарливо подходих към правенето на бебе. Още веднъж Ви благодаря Simple Smile

# 200
Момичета, аз бях на първи преглед, видя се ембриончето, но съм притеснена, защото според апп-а в тела бях 6г.с и 3-4 дни, а тази която ме преглежда каза, че съм 5г.с и 3-4 дни. Не откри сърдечна дейност/пулс. Притеснена съм честно казано, тя твърди, че може би е рано, обаче мен това може би..... абе притесни ме. С риск да се повторя, нямам никакви типични симптоми за бременни, освен гърдите, които вече си мисля, че не ме болят като преди. Sad освен това, ми е поставила в описанието, че размера е 2 мм. Как мислите? Това беше преди 1 седмица. В сряда съм на друг ехограф, според апп-а ще съм 8 г.с.... стискайте палци! 🙏❤

Имай предвид, че невинаги лекарите измерват ембриона съвсем точно. Понякога с едно грешно движение на ръката може да излезе, че изостава. С вагинален или с коремен ехограф те гледаха? Това също е от значение.

Привет и с вагинален и с коремен ехограф ме гледаха. Просто съм не знам и аз защо притеснена от тази липса на пулс в ембриона. Господ си знае работата. Ще видим в сряда съм на друг преглед. Дано се види пулс.

# 201
На мен първият преглед ми беше в 5г.с или 6г.с ,не помня с точност,но не само,че не се чу пулс, но не се видя и че са две бебета. Седмица по-късно, се чу пулс на 2 сърчица.Карай по -спокойно, че ще имаш да се притесняваш за много неща, пести се.Успех в сряда!

# 202
Ядосвам се на себе си, че не съм дете и знам, че трябва да се подходи разумно. Но наистина вече се бях отчаяла, че отиваме на ин витро и че няма да се случи по естествен път, така че немарливо подходих към правенето на бебе. Още веднъж Ви благодаря Simple Smile
Не се ядосва и отчайва с това няма как да навреди на плода.. Прекалено рано е, за да има отражение.. А и все пак не си очаквала.. А и ако това ще те успокои към свидетел на бременностти, при които майките не са спирали нито алкохол нито цигари, нито кофеитови напитки и се радват на здрави бебета, така че.. Сега най-важно е да си спокойна, защото стреса също влияе на ембриона.. А и сега вече ще внимаваш с алкохола.. Годините не трябва да те притесняват няма нищо страшно просто най-вероятно ще те задължат да родиш със секциото,няма да оставят естествено раждане, но това е далеч не го мисли.. Лека бременност!

# 203
  • София
Благодаря, Моника Simple Smile

# 204
  • София, България
Честито! И аз мисля, че няма от какво да се притесняваш. В крайна сметка ако съдя по хората около мен, предполагам, че доста голям процент от жените, които са родили здрави дечица са употребили алкохол в тези 2 седмици, преди да разберат, че са бременни.  Не е нещо рядко срещано. То сега започват да нахлуват всякакви мисли в главата, нормално.
Аз примерно в двете седмици между половия контакт и теста за бременност обходих Прага седем дена подред и всяка вечер бях на чаша вино Simple Smile Живо и (за сега) здраво си ми е детето.

# 205
Не се ядосва и отчайва с това няма как да навреди на плода.. Прекалено рано е, за да има отражение.. А и все пак не си очаквала.. А и ако това ще те успокои към свидетел на бременностти, при които майките не са спирали нито алкохол нито цигари, нито кофеитови напитки и се радват на здрави бебета, така че.. Сега най-важно е да си спокойна, защото стреса също влияе на ембриона.. А и сега вече ще внимаваш с алкохола.. Годините не трябва да те притесняват няма нищо страшно просто най-вероятно ще те задължат да родиш със секциото,няма да оставят естествено раждане, но това е далеч не го мисли.. Лека бременност!
С първата ми бременност АГ, което ме следеше тогава каза, че може до 3 кафета на ден. 🤣 Аз й обясних, че по принцип кафе не пия, но сега заради бременността има дни, в които изпитвам желание за кафе и дали е редно да си угодя. Следователно тя ми каза това за трите кафета.

# 206
Е как може АГ да каже до 3 кафета на ден. За мен е абсурдно. Това е кофеин. Не е сокче.

# 207
Е как може АГ да каже до 3 кафета на ден. За мен е абсурдно. Това е кофеин. Не е сокче.
Ами питай я... Др. Красимира Жекова от Окръжна болница ... Аз така й не остах при нея де.
Много груб човек.

# 208
Ами питай я... Др. Красимира Жекова от Окръжна болница ... Аз така й не остах при нея де.
Много груб човек.
Добре, че си я сменила. Все повече се убеждавам, че да си намериш свестен лекар, без значение какъв специалист, е ужасно трудно. То и аз смених 3 АГ-та, докато се запиша на женска консултация. 

# 209
  • София
И за мен 3 кафета на ден са пълен абсурт.
В моята отчетна, пък, едната АГ препоръчвала да се наблегне на протеини и домашни тортички заради изоставащо бебе. Хора всякакви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт